Sani SB

A higiénikus iparágakban való használatra tervezett Toftejorg forgó szórófejek kimagasló tisztíthatóságot, magasabb minőségű végterméket, nagyobb összteljesítményt és csökkentett működési költségeket biztosítanak.

rotating spray heads sanimidget sb front 640x360

Költséghatékony tisztítás

Amennyiben a statikus tartálymosó gömbfejek által biztosított hatékonyságnál magasabb tisztítási hatékonyságra van szükség, akkor könnyen át lehet térni a Toftejorg forgószórófej-technológiára. Egyszerűen vegye le a statikus gömbfejet, és cserélje ki egy új, bepattintható forgó szórófejre.

A szórófej forgásakor a fúvókák változó vastagságú lefolyó folyadékfilm-réteget hoznak létre, amelynek nagyobb a hő- és tömegátviteli együtthatója, mint a statikus gömbfej által biztosított lefolyó folyadékfilm-rétegnek. Ez lehetővé teszi a tisztítási eljárások optimalizálását, és jelentős megtakarítást eredményez a víz-, a vegyszer- és az energiafogyasztás területén.

Hatékony maradékanyag-eltávolítás

Az elérhető legjobb tisztítási eredmény biztosítása, valamint az öblítővíznek a tartály belső felületein történő hatékony eloszlatása érdekében a Toftejorg forgó szórófejek egy meghatározott folyadéksugár-szórási mintát alkalmaznak. A forgó fúvókák által kibocsátott, nagy sebességgel becsapódó folyadéksugár, valamint a megnövelt tömeg- és hőátadás hatékony maradékanyag eltávolítást biztosít a feldolgozási folyamat után.

Az önleeresztő és a kívül-belül öntisztító képességnek köszönhetően minden Toftejorg forgó szórófejes készülék az iparági legjobb gyakorlatnak megfelelően működik.

Gazdasági és környezetvédelmi szempontból is jó választás

A tökéletesen leöblíthető csapágyakkal és résmentes kivitelben készült Toftejorg forgó szórófejek a tartályok hatékony tisztítását kevesebb vízzel, kevesebb energiával és kevesebb tisztítószerrel végzik, mint a statikus tartálytisztító gömbfejek. Ez nem csupán a tiszta víz- és a vegyszerfogyasztás csökkenését segíti elő, de javítja a vállalat környezetvédelmi profilját is.

Megbízható teljesítmény és hosszú élettartam

A minimális belső nyomásveszteségű Toftejorg forgó szórófejek már 0,1 bar értéknél alacsonyabb nyomáson is forognak; azonban az ajánlott üzemi nyomás 2 és 3 bar között van. A megbízható és megismételhető tisztítási teljesítménynek és a hosszú élettartamnak köszönhetően a forgó szórófejes technológia már több mint fél évszázada sikeresnek bizonyul.

Alacsony karbantartási igény, minimális gépleállás

Általánosságban elmondható, hogy a Toftejorg forgó szórófejek karbantartási igénye csak a szokásos ellenőrzésekre korlátozódik. Ezek az eszközök annyira megbízhatóak, hogy sok esetben egyetlen eszköz teljesíteni tudja a berendezésre vonatkozó követelményeket, a berendezés teljes élettartama alatt. Ezekhez az eszközökhöz valószínűleg nincs szükség pótalkatrészekre.

Magas termékintegritás

A termékintegritás biztosítása érdekében az összes Toftejorg forgó szórófej biztonságos, nem reaktív higiénikus anyagokból készül. A rozsdamentes acélból készült összes anyag teljes mértékben nyomon követhető az EC 1935/2004 szabványnak megfelelően. Minden nem fémből készült alkatrész megfelel az FDA 21CFR § 174 követelményeinek; a gyógyszeripari alkalmazásokhoz használt forgó szórófejek nem fémből készült alkatrészei az USP VI. osztályra vonatkozó követelményeknek megfelelő minősítéssel rendelkeznek. Kérésre az EN10204 szabványnak megfelelő tartálytisztító berendezésekhez 3.1 tanúsítványt mellékelünk. A forgó szórófej 3A és EHEDG minősítéssel is rendelkezik.

Nyugalmat biztosító, teljes körű dokumentáció a validáláshoz

Az Alfa Laval BioPharm portfólióban szereplő összes berendezéshez és alkatrészhez rendelkezésre áll a minden részletre kiterjedő Alfa Laval Q-doc dokumentációs csomag, amely teljes körű átláthatóságot biztosít a beszerzés, a gyártás és a szállítás tekintetében, valamint lehetővé teszi az anyag-, a gyártási eljárás-, és az alkatrész-módosítások teljes mértékű nyomonkövethetőségét. A dokumentációs csomag zökkenőmentessé teszi a validálási folyamatot, mivel tényszerűen igazolja a GDP (Good Documentation Practice = Jó dokumentációs gyakorlat) alkalmazását a gyógyszeripari berendezések beszerzésének minden aspektusában, és kockázatmentes garanciával rendelkező, prémium minőségű Alfa Laval termékeket biztosít a vevők számára.

A Q-doc csomag tartalmazza a berendezések kezelési útmutatóit, a termék/teljesítmény tesztet, a minőségbiztosítási és gyártási eljárásokat, a releváns anyagtanúsítványokat, a nyomonkövethetőségi dokumentációt, valamint az alkatrészekre és szolgáltatásokra vonatkozó szükséges információkat. A részletekre való odafigyelés maximalizálja a rendelkezésre állást és minimálisra csökkenti a kockázatot.

Termék előnyök

  • 40%-kal gyorsabb tisztítás = több idő a termelésre
  • Dinamikus tisztítási teljesítmény és 360°-os teljes lefedettség
  • Akár 40%-os tisztításiköltség-megtakarítás

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Alfa Laval Rotary spray head

Jó hatásfokú és lefedettségű forgó szórófejjel dolgozik. Ez alacsonyabb folyadék fogyasztást és gyorsabb tisztítási időt eredményez.

Hogyan működik

A Toftejorg forgó szórófejek magát a tisztítófolyadékot használják a lefedettség és az ütközőhatás biztosítására. A tisztítóközeg fizikai áramlása elforgatja a forgó szórófejet, és a fúvókák örvényszerű szórási mintát hoznak létre a tartály belső felületén.

A fúvókák biztosítják a tartály vagy a reaktor teljes belső felületét lefedő tisztítófolyadék-becsapódást, és a változó vastagságú lefolyó folyadékfilmet is. A változó vastagságú lefolyó folyadékfilmnek nagyobb a hő- és tömegátviteli együtthatója, mint a statikus tartálymosó gömbfejek által biztosított lefolyó folyadékfilmnek.

A szórófej saját magát is megtisztítja oly módon, hogy a tisztítóközeget átvezeti a forgó csapágytól egészen a hosszúkás fej nyakáig.

A forgó szórófejek költséghatékony alternatívát jelentenek a hagyományos statikus tartálymosó gömbfejekkel szemben, mivel alacsony nyomáson üzemelnek és csak kis mennyiségű tisztítófolyadékot használnak fel.

Ezek az eszközök gyakorlatilag mindenféle ipari tisztításra alkalmasak, beleértve a tartályok, a reaktorok, a nyomástartó edények, valamint az egyéb tároló- és szállítótartályok tisztítását is.

 

 

 

Bizonylat    Multi kínálat      Sani kínálat Sani SB kínálat 
 ATEX              X   
2.1-es anyagbizonylat          X             X          X 
3.1-es anyagbizonylat              X         X
 Q-doc.              X          X 
 3A             X 
 EHEDG             X
Csatlakozások      
 Clip-on          X           X         X
 Weld-on          X           X         X
 Thread          X           X  
Felületkezelés:      
0.8 ra          X          X         X
0.5 ra            X         X
Szórási minta      
180° Le         X         X  
270° Fel         X         X         X
360°         X         X         X