Élelmiszeripar

Az élelmiszerek, szója-alapú termékek, olajok és húsipari termékek gyártói az Alfa Laval feldolgozó technológiáira támaszkodva követik a piaci igényeket. Bármilyen élelmiszeripari alkalmazásról legyen is szó, élelmiszer-feldolgozó berendezéseink, moduljaink, és komplett gyártósoraink lehetővé teszik, hogy a gyártók versenyképes árakon adhassák a fogyasztóknak a termékeket - a legmagasabb szintű higiéniai előírások betartása, valamint a kívánt ízminőség megőrzése mellett.

Food processing 640x360

Az innovatív megoldások és az élelmiszeripari igények követése

A kívánt íz elérése, a stabil eltarthatósági idő biztosítása, valamint a legmagasabb higiéniai követelményeknek való megfelelés érdekében szükség van a folyamat-ütemezés és a hőmérsékleti paraméterek szoros kontrolljára, valamint a nyers összetevők és anyagok gondos és megfelelő kiválasztására. 

A siker ott kezdődik, hogy Ön tisztában legyen azzal, hogyan hasznosíthatja legoptimálisabban az egyes összetevőket és nyersanyagokat - a száraz poroktól a ragadós cukrokig, a viszkózus folyadékoktól a nyíró erőhatásokra vagy hőre érzékeny összetevőkig, mint például az ízfokozók és az esszenciák. Az összetevők pontos kezelése, adagolása és vegyítése folyamatosan alacsony termelési költségeket biztosít a véletlenül kifolyó anyagok és a hulladékok mennyiségének minimalizálása révén.

Berendezéseink és rendszereink higiénikus termelést, valamint a berendezések és gyártósorok hatékony és hatásos, helyben végzett tisztítását (CIP) teszik lehetővé - teljes mértékben eleget téve a higiéniai alkalmazásokra vonatkozó legszigorúbb szabályozó előírásoknak.

Ugyanilyen fontos, hogy az Alfa Laval lehetővé teszi Önnek az alábbiakat:

  • A gyártási hozamok és a működési időtartam növelése magas szintű rendelkezésre állás és hasznos üzemidő biztosításával
  • Az összetevő- és termékveszteségek szintjének csökkentése a nyersanyagok jobb kihasználásával.

Az erőforrások (közüzemi szolgáltatások)  - mint az energia és a víz -fogyasztásának csökkentése, valamint a hulladékáramok újrahasznosítása. Membránszűrőink például hozzájárulnak a vízkibocsátás nullára redukálásához. Ha speciális feldolgozási paramétereinek megfelelő Alfa Laval szivattyút használ, azzal akár 50%-kal csökkentheti az energiafogyasztást.

Szakcikkek (angol nyelven)

near Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb fenntarthatósági hírekről és lehetőségekről a higiénikus áramlástechnikához kapcsolódóan.

Bővebben (angol nyelvű oldal)