Sani

A higiénikus alkalmazásokhoz tervezett Toftejorg forgó szórófejes tartálytisztító berendezések kimagasló tisztíthatóságot és leereszthetőséget, valamint egyszerű, költséghatékony karbantartást kínálnak.

rotating spray head sani 640x360

Költséghatékony tisztítás

Amennyiben a statikus tartálymosó gömbfejek által biztosított hatékonyságnál magasabb tisztítási hatékonyságra van szükség, akkor könnyen át lehet térni a Toftejorg forgószórófej-technológiára. Egyszerűen vegye le a statikus gömbfejet, és cserélje ki egy új, bepattintható forgó szórófejre.

A szórófej forgásakor a fúvókák változó vastagságú lefolyó folyadékfilm-réteget hoznak létre, amelynek nagyobb a hő- és tömegátviteli együtthatója, mint a statikus gömbfej által biztosított lefolyó folyadékfilm-rétegnek. Ez lehetővé teszi a tisztítási eljárások optimalizálását, és jelentős megtakarítást eredményez a víz-, a vegyszer- és az energiafogyasztás területén.

Hatékony maradékanyag-eltávolítás

Az elérhető legjobb tisztítási eredmény biztosítása, valamint az öblítővíznek a tartály belső felületein történő hatékony eloszlatása érdekében a Toftejorg forgó szórófejek egy meghatározott folyadéksugár-szórási mintát alkalmaznak. A forgó fúvókák által kibocsátott, nagy sebességgel becsapódó folyadéksugár, valamint a megnövelt tömeg- és hőátadás hatékony maradékanyag eltávolítást biztosít a feldolgozási folyamat után.

Az önleeresztő és a kívül-belül öntisztító képességnek köszönhetően minden Toftejorg forgó szórófejes készülék az iparági legjobb gyakorlatnak megfelelően működik.

Gazdasági és környezetvédelmi szempontból is jó választás

A tökéletesen leöblíthető csapágyakkal és résmentes kivitelben készült Toftejorg forgó szórófejek a tartályok hatékony tisztítását kevesebb vízzel, kevesebb energiával és kevesebb tisztítószerrel végzik, mint a statikus tartálytisztító gömbfejek. Ez nem csupán a tiszta víz- és a vegyszerfogyasztás csökkenését segíti elő, de javítja a vállalat környezetvédelmi profilját is.

Megbízható teljesítmény és hosszú élettartam

A minimális belső nyomásveszteségű Toftejorg forgó szórófejek már 0,1 bar értéknél alacsonyabb nyomáson is forognak; azonban az ajánlott üzemi nyomás 2 és 3 bar között van. A megbízható és megismételhető tisztítási teljesítménynek és a hosszú élettartamnak köszönhetően a forgó szórófejes technológia már több mint fél évszázada sikeresnek bizonyul.

Alacsony karbantartási igény, minimális gépleállás

Általánosságban elmondható, hogy a Toftejorg forgó szórófejek karbantartási igénye csak a szokásos ellenőrzésekre korlátozódik. Ezek az eszközök annyira megbízhatóak, hogy sok esetben egyetlen eszköz teljesíteni tudja a berendezésre vonatkozó követelményeket, a berendezés teljes élettartama alatt. Ezekhez az eszközökhöz valószínűleg nincs szükség pótalkatrészekre.

Magas termékintegritás

A termékintegritás biztosítása érdekében az összes Toftejorg forgó szórófej biztonságos, nem reaktív higiénikus anyagokból készül. A rozsdamentes acélból készült összes anyag teljes mértékben nyomon követhető az EC 1935/2004 szabványnak megfelelően. Minden nem fémből készült alkatrész megfelel az FDA 21CFR § 174 követelményeinek; a gyógyszeripari alkalmazásokhoz használt forgó szórófejek nem fémből készült alkatrészei az USP VI. osztályra vonatkozó követelményeknek megfelelő minősítéssel rendelkeznek. Kérésre az EN10204 szabványnak megfelelő tartálytisztító berendezésekhez 3.1 tanúsítványt mellékelünk. 

Nyugalmat biztosító, teljes körű dokumentáció a validáláshoz

Az Alfa Laval BioPharm portfólióban szereplő összes berendezéshez és alkatrészhez rendelkezésre áll a minden részletre kiterjedő Alfa Laval Q-doc dokumentációs csomag, amely teljes körű átláthatóságot biztosít a beszerzés, a gyártás és a szállítás tekintetében, valamint lehetővé teszi az anyag-, a gyártási eljárás-, és az alkatrész-módosítások teljes mértékű nyomonkövethetőségét. A dokumentációs csomag zökkenőmentessé teszi a validálási folyamatot, mivel tényszerűen igazolja a GDP (Good Documentation Practice = Jó dokumentációs gyakorlat) alkalmazását a gyógyszeripari berendezések beszerzésének minden aspektusában, és kockázatmentes garanciával rendelkező, prémium minőségű Alfa Laval termékeket biztosít a vevők számára.

A Q-doc csomag tartalmazza a berendezések kezelési útmutatóit, a termék/teljesítmény tesztet, a minőségbiztosítási és a gyártási eljárásokat, a releváns anyagtanúsítványokat, a nyomon követhetőségi dokumentációt, valamint az alkatrészekre és szolgáltatásokra vonatkozó szükséges információkat. A részletekre való odafigyelés maximalizálja a rendelkezésre állást és minimálisra csökkenti a kockázatot.

Termék előnyök

  • 40%-kal gyorsabb tisztítás = több idő a termelésre
  • Dinamikus tisztítási teljesítmény és 360°-os teljes lefedettség
  • Akár 40%-os tisztításiköltség-megtakarítás

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Alfa Laval Rotary spray head

Jó hatásfokú és lefedettségű forgó szórófejjel dolgozik. Ez alacsonyabb folyadék fogyasztást és gyorsabb tisztítási időt eredményez.

Hogyan működik

A Toftejorg forgó szórófejek magát a tisztítófolyadékot használják a lefedettség és az ütközőhatás biztosítására. A tisztítóközeg fizikai áramlása elforgatja a forgó szórófejet, és a fúvókák örvényszerű szórási mintát hoznak létre a tartály belső felületén.

A fúvókák biztosítják a tartály vagy a reaktor teljes belső felületét lefedő tisztítófolyadék-becsapódást, és a változó vastagságú lefolyó folyadékfilmet is. A változó vastagságú lefolyó folyadékfilmnek nagyobb a hő- és tömegátviteli együtthatója, mint a statikus tartálymosó gömbfejek által biztosított lefolyó folyadékfilmnek.

A szórófej saját magát is megtisztítja oly módon, hogy a tisztítóközeget átvezeti a forgó csapágytól egészen a hosszúkás fej nyakáig.

A forgó szórófejek költséghatékony alternatívát jelentenek a hagyományos statikus tartálymosó gömbfejekkel szemben, mivel alacsony nyomáson üzemelnek és csak kis mennyiségű tisztítófolyadékot használnak fel.

Ezek az eszközök gyakorlatilag mindenféle ipari tisztításra alkalmasak, beleértve a tartályok, a reaktorok, a nyomástartó edények, valamint az egyéb tároló- és szállítótartályok tisztítását is.

 

 

 

Bizonylat    Multi kínálat      Sani kínálat  Sani SB kínálat 
 ATEX              X   
2.1-es anyagbizonylat          X             X          X 
3.1-es anyagbizonylat              X         X
 Q-doc.              X          X 
 3A             X 
 EHEDG             X
Csatlakozás      
 Clip-on          X           X         X
 Weld-on          X           X         X
 Thread          X           X  
Felületkezelés :      
0.8 ra          X          X         X
0.5 ra            X         X
Szórási minta      
180° Le         X         X  
270° Fel         X         X         X
360°         X         X         X