Italgyártás

Az egész világon egyre nő a kereslet a kereskedelmi forgalomban kapható italok iránt - mint például az üdítők, a dzsúszok, a palackozott vizek, a kávé, a tea, a cider, a borok stb. A sikeres italgyártás alapfeltétele a nyersanyag legoptimálisabb hasznosítása, valamint a végtermék kívánt jellemzőinek fenntartása biztonságos, költségtakarékos és fenntartható, többfázisos feldolgozási eljárások révén. Az Alfa Laval az egyes italgyártók és sörfőzdék specifikus igényeire szabott berendezés-modulokat

Beverage processing 640x360

Az italgyártó ipar igényeinek követése és az innováció

Az italgyártó vállalatok és a sörfőzdék számos problémával szembesülnek. A nyersanyagok, az összetevők és a termelés költségei egyaránt növekednek, miközben Önnek még mindig jóízű italokat kell szállítania a növekvő igényű vásárlóknak, mégpedig alacsony áron.

Meg kell felelnie a termékekre vonatkozó egyre szigorúbb előírásoknak is, és minimálisra kell csökkentenie termelési eljárásainak környezetre gyakorolt hatásait.

Az Alfa Laval italgyártó berendezései és feldolgozási megoldásai segítséget nyújtanak Önnek a fenti problémák leküzdésében azáltal, hogy csökkenti a gyártási költségeket, az energia-, víz- és egyéb erőforrás-fogyasztást, valamint kivételesen jó higiénés feltételeket biztosít.

Berendezéseink és rendszereink megbízható, higiénikus termelést, valamint a gyártósorok hatékony és hatásos helyben végzett tisztítását teszik lehetővé - teljes mértékben eleget téve a higiéniai alkalmazásokra vonatkozó legszigorúbb szabályozó előírásoknak.

Ugyanilyen fontos, hogy az Alfa Laval lehetővé teszi Önnek az alábbiakat:

•                          A gyártási hozamok és a működési időtartam növelése magas szintű rendelkezésre állás és hasznos üzemidő biztosításával

•                          Az összetevő- és termékveszteségek szintjének csökkentése a nyersanyagok jobb hasznosításával.

•                          Az erőforrások (közüzemi szolgáltatások) - mint az energia és a víz -fogyasztásának csökkentése, valamint a hulladékáramok újrahasznosítása.

Legújabb típusú szeparátoraink például 30%-kal csökkentik az energiafelhasználást. Ha speciális feldolgozási paramétereinek megfelelő Alfa Laval szivattyút használ, azzal akár 50%-kal csökkentheti az energiafogyasztást.

Sör visszanyerés

Az Alfa Laval mikroszűrő-rendszerével az Oettinger Sörgyár 20-25.000 hektoliter sört tudott visszanyerni a tartályaljból gyűjtött élesztőből és emellett csökkenteni tudta a szén-dioxid kibocsátást.

near Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb fenntarthatósági hírekről és lehetőségekről a higiénikus áramlástechnikához kapcsolódóan.

Bővebben (angol nyelvű oldal)