SB membrán mintavevő szelep

Az Alfa Laval SB mintavételi membránszelep kompakt és költséghatékony módszert kínál a sör-, az ital-, az élelmiszer- és a tejipari termékek ömlesztett vagy aszeptikus formában történő mintavételezésére, többek között a magas viszkozitású termékek, például az élesztőkultúrák esetében is.

Alva Laval SB Membrane Sampling Valve

Magas mintavételi megbízhatóság

A szelep megfelel a különböző higiénikus folyamatoknál a minimális szennyeződési kockázattal járó mintavételezéshez előírt magas minőségi követelményeknek. A szelepet kimagasló pontosság, rendkívül jól ismételhető eredmények, és páratlan megbízhatóság jellemzi.

Sokoldalú higiénikus kivitel

Az egyetlen darabból álló, rozsdamentes acélból készült szeleptest sima, hézagmentes felületekkel rendelkezik. Mivel nincs szükség hegesztésre, kiküszöbölhető a hegesztési varratoknál jelentkező pórusképződés és a repedések kockázata, valamint az ebből fakadó baktériumfelhalmozódás. Ez a rendkívül sokoldalú higiénikus szelep az alkalmazások széles körénél elvárt megbízható és biztonságos mintavételezés érdekében számos különböző kivitelben áll rendelkezésre.

Továbbfejlesztett szeleptisztíthatóság

Az egyes mintavételek előtti és utáni hatékony sterilizálás érdekében a szelepek sterilizálása helyben, alkohollal vagy gőzzel történik. Ez elősegíti, hogy a levett minta minden alkalommal valóban reprezentatív legyen.

Termékelőnyök

  • Alacsony előzetes beruházási költségek
  • Kimagasló higiénia
  • Kompakt méret

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A szelep szeleptestet, működtetőegységet és membrán tömítést tartalmaz, amely a működtetőegység szárán található, és rugalmas szeleptányérként működik. A szelep működtetőegysége három különböző kivitelben áll rendelkezésre:

  • Manuális - A kézzel történő aktiváláshoz
  • Manuális + mikroport - A kézzel történő aktiváláshoz, vagy a mintavételhez a membrán átszúrásával egy hipodermikus injekciós tű segítségével.
  • Kézi + Pneumatikus - A kézzel történő, vagy pneumatikus aktiváláshoz abban az esetben, amikor a szelep a csővezetékhez van csatlakoztatva az automatikus mintavételezéshez. Ekkor a szelep csővezeték-csatlakozásokkal rendelkezik.

 

 

Működési elv

Mintavételhez fordítsa el a kart az óramutató járásával megegyező irányban a szelep kinyitásához. Ez visszahúzza a membránt, lehetővé téve a folyadék átáramlását a mintavételi tartályba a szelepen keresztül. A szelep sterilizálása minden egyes mintavétel előtt és után megtörténik, ehhez a szelepet be kell zárni. Forgassa el a kart az óramutató járásával ellentétes irányban, hogy a szelepnyílások között biztosítsa a csatornát a sterilizáláshoz.

Funkció és tisztítás

1 Alkohollal lezárt szelep

2 Az alkohol leeresztése, a szelep gőzzel sterilizálható

3 Mintavétel

4 A szelep átöblítése vízzel/alkohollal

5 A szelep lezárása alkohollal

 

Type W - Élesztőkultúra mintavevő szelep

 A szelep három különböző szerelési kialakítással érhető el: