SB Micro mintavevő port

A sörgyártás, az élelmiszeripar, a tejipar és az italgyártás területén széles körben alkalmazott Alfa Laval SB mikro mintavételi port lehetővé teszi a tartályokból és csővezetékekből kis térfogatú reprezentatív aszeptikus és mikrobiológiai minták vételezését.

sb micro sample port left side 640x360

Aszeptikus mintavétel mikrobiológiai ellenőrzéshez

Az élelmiszer- és italbiztonság biztosítása érdekében a mintavételi port egyszerű higiénikus kialakítással és minimális alkatrésszel rendelkezik, ami lehető teszi az egyszerű, kényelmes és pontos mintavételezést.

Sokoldalúan felszerelhető

Az egység felszerelhető közvetlenül a tartály vagy a cső falára, vagy az extrudált csővégekre, függőleges és vízszintes helyzetben is. Ez sokoldalúvá és az alkalmazások széles körében alkalmazhatóvá teszi, és biztosítja a mintavételre vonatkozó követelmények teljesítéséhez szükséges rugalmasságot.

Könnyen tisztítható

A higiénikus kivitel optimális higiéniát biztosít a reprezentatív mintavételhez. Ha a port a tartály vagy a cső falára van szerelve, akkor a szokásos CIP ciklus során a gumidugó vége a fallal együtt automatikusan tisztításra kerül. A szennyeződés kockázatának minimalizálása érdekében a mintavétel előtt a dugó többi része alkohollal könnyen sterilizálható.

 

Termékelőnyök

  • Egyszerű, higiénikus kialakítás
  • Kimagasló higiénia
  • Kompakt méret

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A mintavételi port tartalmaz egy csatlakozóaljzattal rendelkező házat a közvetlenül a tartály vagy csővezeték falára történő hegesztéshez, egy nyomócsavar által pozícionált gumidugót, egy O-gyűrűt, egy láncot és egy zárókupakot. Az egység az alábbi típusú csatlakozóaljzatokkal szerelhető fel:

  • T típusú csatlakozóaljzat, a tartály falán található 25 mm átmérőjű furatba történő hegesztéshez 
  • P típusú csatlakozóaljzat a cső falára történő hegesztéshez, majd ezután egy 8 mm-es furatot kell fúrni. 
  • PC típusú csatlakozóaljzat, az 1"-os és DN25-ös extrudált csövekhez történő hegesztéshez

Működési elv

Mintavételhez, egyszerűen csavarja le a zárósapkát és helyezzen be egy 1mm átmérőjű injekciós tűt a gumidugón keresztül.