Unique DV-ST UltraPure

A Unique DV-ST UltraPure membránszelep megfelel a legtöbb steril és ultra-higiénikus eljárás követelményeinek. A kompakt, könnyű szelepek moduláris kialakításúak, ami széles körben biztosítja a szelepek adott célra történő összeállítását.

DV ST Ultrapure diaphragm valve

Kimagaslóan higiénikus kivitel

Az Alfa Laval membránszelepeket elsősorban a gyógyszeriparban és a biotechnológiai iparágakban használják, azonban minden higiénikus iparágban széleskörűen alkalmazhatók. A membránszelep magától értetődő választás a tej- és élelmiszeripar, valamint az italgyártás területén üzemeltetett aszeptikus és higiénikus alkalmazások, valamint ellátórendszerek számára az adagolási, töltési, elosztási és ellenőrzési feladatokhoz.

Az Alfa Laval Unique DV-ST UltraPure termékválaszték folyamatosan dokumentált, megbízható és szennyeződésmentes aszeptikus teljesítményt biztosít.

Kiváló minőségű szelepházak

A kovácsolt és az egy tömbből forgácsolt szelepek esetében standard kivitel a meghatározott kéntartalommal rendelkező, alacsony delta-ferrit tartalmú szelepház.

• Az öntött házak alacsony delta-ferrit tartalmú viaszbevonásos precíziós öntéssel készülnek. 

• A kétutas szelepek - beleértve a szorítóbilincsek pántjait is - egyetlen fémdarabból készülnek.

• A T- és a tartálykimeneti szelepek egy tömbből forgácsolt, kovácsolt és hegesztett kivitelben is rendelkezésre állnak.

A kovácsolt és hegesztett szelepházak egyszerű beszerelést és hatékony gőzsterilizációt biztosító gazdaságos, kis súlyú alternatívát kínálnak.

Jól bevált membránok széles választéka

Az Alfa Laval jól dokumentált gyógyszeripari minőségű membránjainak széles választéka megfelel az FDA és az USP besorolás követelményeinek, valamint a TSE/ADI értékeknek. A nagy teljesítményű - akár 150°C hőmérsékleten is folyamatos gőzellátást biztosító - S2 EPDM membrán meghosszabbítja a nagyobb igénybevételt jelentő üzemi körülmények között működő szelepek élettartamát.

Innovatív aktuátorkialakítás

A kompakt és kis súlyú működtetőegységek lehetővé teszik a vezérlőfunkció egyszerű módosítását (NC-levegő/levegő-NO). Az egyedülálló kialakítás lehetővé teszi a működtetőegység rugónyomásának beállítását a tömítő funkció és a membrán élettartamának optimalizálása érdekében. A kézi működtetéshez használt valamennyi kézikerék túlzárás elleni védelemmel rendelkezik. Ez biztosítja az előírt zárónyomást a membránnal szemben, valamint meghosszabbítja a membrán élettartamát. Minden acél alkatrész rozsdamentes acélból készül.

Moduláris szelepkialakítás

Adja meg pontosan a szükséges konfigurációt. A Unique DV-ST UltraPure alapegységek sorozatából áll, amely lehetővé teszi a szelep testreszabását az alkalmazások széles körének egyedi igényeihez. További információt a dokumentációban és a Hogyan működik fejezetben talál.

 

Automatizálás & ellenőrzés


Aktuátorok

Kézikarok

Membránok

Szeleptestek

Multi-port szelepek

Aszeptikus membránszelepek

Az Alfa Laval membránszelepek az aszeptikus rendszerek széles körében alkalmazhatók. A membránok kemény és lágy anyagok széles választékában állnak rendelkezésre, és kiegészíthetők a PTFE-től kezdve akár EPDM vagy szilikon támasztólemezzel, illetve extra mechanikai stabilitás igénye esetén Kevlar magos EPDM-mel.

Az Alfa Laval aszeptikus membránszelepek kézikerékkel vagy pneumatikus aktuátorral működtethetők. Az aktuátorok számos szabályozó és ellenőrző berendezésbe beszerelhetők, többek között vezérlőegységekbe, helyzetjelzőkbe, tömítésbeállítókba és löketkorlátozókba.

Pontos dokumentáció a minőségbiztosítás érdekében

Az Alfa Laval BioPharm portfólióban szereplő összes berendezéshez és alkatrészhez rendelkezésre áll a minden részletre kiterjedő Alfa Laval Q-doc dokumentációs csomag, amely biztosítja az ellátási lánc teljes körű átláthatóságát, a nyersanyagtól kezdve a végtermék kiszállításáig. Ez zökkenőmentessé teszi a beszerzési és beszerelési folyamatokat, valamint megkönnyíti a minősítési, hitelesítési és változásellenőrzési eljárásokat. A GDP (Good Documentation Practice= Jó dokumentációs gyakorlat) alapján az Alfa Laval Q-doc a BioPharm berendezések kínálatának minden aspektusát lefedi, átlátható és jól dokumentált minőségbiztosítást nyújtva a vevők számára az általuk beszerzett berendezésekhez.

Termékelőnyök

  • Kiváló higiénikus kialakítás
  • Szennyeződésmentes aszeptikus teljesítmény
  • Kiváló minőségű szeleptest 

 

Gyógyszeripari vízrendszer ábra

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

UDVU_Main_pic_cut_through_1_400.jpg

Hogyan működik

Kivitel

A standard Unique DV-ST UltraPure szelep szeleptestet, membránt, és egy kézikereket vagy aktuátort tartalmaz. Opcionális automatizálási és vezérlőegységek is rendelhetők. A teljes mértékben moduláris kialakítással rendelkező Unique DV-ST UltraPure gyakorlatilag a biotechnológia és a gyógyszeripar területén felmerülő minden igényhez konfigurálható.

Működési elv

A standard Unique DV-ST választék automatikusan vagy kézzel működtethető.

Kézi működtetés

Kézi működtetés esetén a Unique DV-ST UltraPure kézikerékkel vezérelhető. A kézikerék egyszerű elforgatása a nyomólapot lenyomja a membránra, rányomja a membránt a szeleptest peremére, és ezzel lezárja a szelepet.

A kézikerék készülhet teljes mértékben rozsdamentes acél, rozsdamentes acél kompozit, teljes mértékben kompozit vagy epoxi-gyanta kivitelben. Mindegyik változat rendelkezik standard optikai pozícionálóval és túlzárás elleni védelemmel.

Automatikus működés

A Unique DV-ST UltraPure távolról, sűrített levegő segítségével, pneumatikus aktuátorral is vezérelhető. Az aktuátor a dugattyú tengelyirányú mozgását szabályozza, ezzel nyitja vagy zárja a szelepet, az adott feladattól függően.

A működtetőegység három standard verzióban áll rendelkezésre: alaphelyzetben zárt (NC), alaphelyzetben nyitott (NO) és levegő/levegő működtetésű (A/A). Minden változat integrált optikai pozícionálóval rendelkezik. Az aktuátor a szelepre négy csavarral és csapszeggel van felszerelve.