Unique mintavevő szelep

Az Alfa Laval Unique mintavételi szelepek lehetővé teszik az ital- és élelmiszeripari, valamint a szépségápolási és gyógyszeripari termékek reprezentatív mintavételezését. Ezek a megbízható egy- és kétülékes szelepek hozzájárulnak a minőségi és költséghatékony mintavételhez.

阿法拉伐卫生级取样阀-Alfa Laval Sanitary Sampling Valve

Kiemelkedő üzemi megbízhatóság

Az Alfa Laval Unique egy- és kétülékes mintavételi szelepek megfelelnek a különböző higiénikus folyamatokhoz előírt, minőségi mintavételezésre vonatkozó követelményeknek. Mindkét típus nagy pontosságú, rendkívül jól ismételhető és kimagaslóan megbízható mintavételt biztosít.

Továbbfejlesztett tisztíthatóság

Minden Unique mintavételi szelep egyetlen darabból álló, rozsdamentes acélból készült szeleptestet tartalmaz, amely sima, hézagmentes felületeket biztosít. Mivel nincs szükség hegesztésre, kiküszöbölhető a hegesztési varratoknál jelentkező pórusképződés és a repedések kockázata, valamint az ebből fakadó baktériumfelhalmozódás.

Egyszerűen működtethető és karbantartható

A hagyományos, ergonomikus kialakítású kézikerék kimagaslóan jó vezérlést és kényelmet biztosít a működés során. A membrántömítés egyszerűen cserélhető; csak meg kell lazítani a kézikereket és fel kell emelni a membránt.

Unique mintavételi szelepek választéka

A Unique mintavételi szelepek választéka 4 szelepkialakítással áll rendelkezésre. 

  

Unique mintavételi szelep - együlékes

Az együlékes mintavételi szelepek számos különböző alkalmazásban ideálisan használhatók. Ezek a standard szelepek egyszerűen korszerűsíthetők az Unique kétülékes mintavételi szelepre a megfelelő, könnyen használható felújítókészlettel.

 

Együlékes pneumatikus működtetőegység

Az együlékes Unique mintavételi szelep pneumatikus működtetőegységgel biztosítja a szelep nyitását és zárását.

Pneumatikus működtetőegység használata esetén opcionálisan megoldható a távvezérléssel történő mintavétel, és a szelephelyzet kijelzésére szolgáló közelítéskapcsoló is beépíthető.

 

Unique mintavételi szelep - duplaülékes

A speciálisan tervezett Unique kétülékes mintavételi szelepek kiváló választást jelentenek az olyan alkalmazásokhoz, ahol nagyobb tisztíthatóságra van szükség. A pontos és reprezentatív mintavételt garantáló, szabadalmazott technológia biztosítja a szelepülék és a csatornák sterilizálását.

 

Duplaülékes pneumatikus működtetőegység

A pneumatikus működtetőegységgel rendelkező kétülékes mintavételi szelep biztosítja a szelepülék és a csatorna teljes sterilizálását.

Pneumatikus működtetőegység használata esetén opcionálisan megoldható a távvezérléssel történő mintavétel, és a szelephelyzet kijelzésére szolgáló közelítéskapcsoló is beépíthető.

További információért olvassa el a „Hogyan működik” fejezetet. 

Jótállás

Eredeti gyári alkatrészek esetén az Alfa Laval hároméves jótállást vállal minden nem kopó alkatrészre.

Tanúsítvány, műszaki előírások és szabványok

Minden Unique mintavételi szelep az EHEDG irányelveinek megfelelő kivitellel, teszteléssel és jóváhagyással rendelkezik, és jogosult a 3-A jelzés viselésére.

Termékelőnyök

  • Kiváló minőség
  • Nagyfokú megbízhatóság
  • Könnyű üzemeltetés és karbantartás

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A Unique mintavételi szelepek egy szeleptestet, egy működtetőegységet és egy membrántömítést tartalmaznak. A gumi membrántömítés a működtetőegység szárán található, és rugalmas dugóként működik. A szeleptestek és a működtetőegységek csereszabatosak.

Termékválaszték

A maximum 6 bar üzemi nyomáson és maximum 130°C-os hőmérsékleten üzemeltethető Unique mintavételi szelepek egy- és kétülékes változatban állnak rendelkezésre.

Szeleptípus

Méret

Terméktípus

Max. részecskeméret

Együlékes

Duplaülékes

Type 4

Alacsony viszkozitású

2.5 mm-ig

Együlékes

Duplaülékes

Type 10

Közepes viszkozitású

7 mm-ig

Együlékes

Duplaülékes

Type 25

Magas viszkozitású

 20 mm-ig

 

A membrántömítések anyaga az FDA által jóváhagyott EPDM vagy szilikon. Kézi vagy pneumatikus működtetőegységek választéka áll rendelkezésre. Az opcionálisan rendelhető egyéb alkatrészek közé tartoznak a szeleptestek, a csatlakozások, a működtetőegységek és a tartozékok.

Mintavételi tartozékok

Az Alfa Laval kínálatában számos kiváló minőségű mintavételi tartozék található, amelyek átfogó mintavételi megoldásokat biztosítanak az élelmiszeripar, az italgyártás, a szépségápolás és gyógyszeripar területén. Az Alfa Laval mintavételi tartozékai közé tartoznak többek között a visszacsapó szelepek, a gyorscsatlakozók, valamint a nyomáshatároló szelepek a gőzzel történő sterilizáláshoz, és az Alfa Laval gőzgenerátor, amely lehetővé téve a gőzzel történő sterilizálást állandó gőzellátás nélkül.

A tartozékokra vonatkozó további információkért olvassa el a visszacsapó szelepek, a gyorscsatlakozók, a nyomáshatároló szelepek és a gőzgenerátor termékismertetőit.

Működési elv

A standard higiénikus mintavételre tervezett együlékes mintavételi szelep két pozícióval rendelkezik: nyitott és zárt. A kézikerék vagy a működtetőegység cseréje a felújítókészlettel könnyen elvégezhető, és így a szelep egyszerűen korszerűsíthető kétülékes szelepre.

Nyitott pozíció mintavételhez: Kézi működtetésű szelep esetén a mintavételezés megkezdéséhez a kézikerék óramutató járásával ellentétes irányba történő elfordításával nyissa ki a szelepet. Működtetőegység használata esetén a szelep a működtetőegység aktiválásával nyitható. Ez visszahúzza a szelepszárat és a membránt, és lehetővé teszi a termék szabad áramlását a nyitott szelepen keresztül.