ThinkTop® V50

A kompakt Alfa Laval ThinkTop V50 és V70 a piacvezető, higiénikus szelepekhez alkalmazható érzékelő- és vezérlőegységek második generációja, amely biztosítja a tej-, az élelmiszer- és a gyógyszeriparban, valamint az ital- és sörgyártás területén használt összes Alfa Laval szelep páratlan vezérlését.

ThinkTop V50

Intuitív, intelligens és higiénikus szelepvezérlés

  • Gyors és intuitív beállítás néhány másodperc alatt
  • Intelligens vezérlés 7/24 öndiagnosztikával
  • Bármely irányból jól látható, 360°-os LED-es vizuális állapotkijelzés
  • A tartós, vízálló kialakítás ellenáll a rezgésnek és a hőtágulásnak
  • A korábbiaknál sokkal gyorsabb, löketszerű üléktisztítás akár 90%-kal csökkenti a vízfogyasztást
Dőljön hátra, és bízza a higiénikus szelepek vezérlését az Alfa Laval ThinkTop V50 és V70 szelepvezérlő egységekre. Élvezze azokat az előnyöket, amelyeket a kompozit anyagból készült, minimalista stílusú és esztétikus kialakítású ház nyújt az egyérzékelős vezérlőpanellel, amely biztosítja az összes szelepfunkció és kommunikáció kezelését. Nincs szükség adapterekre, speciális szerszámokra vagy fedélcsavarokra. Az egymást nem keresztező, színkódolt légtömlők biztosítják az egyszerű csatlakoztatást.
.

Alfa Laval ThinkTop®. Újragondolva.

Intuitív és gyors

Intelligens és rugalmasan alkalmazható

Tartós és megbízható

Esztétikus kialakítás

Könnyen elérhető digitális szerviz és támogatás

Tekintse meg a szervizzel kapcsolatos, online elérhető útmutatót és videókat, vagy kérjen közvetlen támogatást az Alfa Laval ThinkTop házán feltüntetett, kényelmesen leolvasható QR-kód segítségével.

A két modell az összes Alfa Laval higiénikus szelephez ideálisan használható

Válassza ki a higiénikus folyamatok követelményeinek megfelelő Alfa Laval ThinkTop szelepvezérlő egységet a szükséges mágnesszelepek száma alapján. A ThinkTop V50 sorozat megfelel az Alfa Laval DV-ST, a pillangó- és az együlékes szelepek követelményeinek, míg a ThinkTop V70 sorozat a fent említett szelepeken kívül az Alfa Laval duplaülékes és a speciális szelepek követelményeit is teljesíti.

.

Használja ki az IO-Link hatékonyságát

Hozzon ki többet a szelepeiből az Alfa Laval ThinkTop IO-Link segítségével. A ThinkTop IO-Link gyorsítja a valós idejű adatcserét a higiénikus szelepek és az Ipar 4.0 automatizálási rendszerek között. A fieldbus-tól függetlenül működő pont-pont közötti IO-Link kommunikációs protokoll összekapcsolja az érzékelőket és a működtető egységeket az automatizálási rendszerekkel. Az új technológia egyszerűbbé teszi a kulcsfontosságú adatok összegyűjtését, tárolását, elemezését, és a kapott eredmények alapján történő javítóintézkedések meghatározását.

 

  • Fokozott rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi az adatparaméterek módosítását és az adatok feldolgozását egy távoli automatizálási rendszerből
  • A 24 órás adatfelügyeletnek és diagnosztikának köszönhetően magasabb rendelkezésre állás és költségcsökkenés érhető el
  • Minden részletre kiterjedő adatelemzés az időben történő megelőző karbantartás és az optimalizált teljesítmény érdekében
  • Jól látható LED-es kijelzés testreszabható színekkel és „felvillanás” funkcióval, amely megkönnyíti a szelep helyének beazonosítását az üzemből bárhonnan
  • Fokozott víz- és szennyvíz-megtakarítás

ThinkTop valve control unit IO Link illustration

Hogyan működik

.

Az Alfa Laval ThinkTop V50 és V70 szelepvezérlő egységek egyérzékelős megoldást kínálnak a pillangó-, az együlékes és a keveredémentes szelepekhez; egyetlen vezérlőegység akár három mágnesszeleppel is felszerelhető. A ThinkTop az elektromos PLC kimeneti jeleket mechanikai energiává alakítja át a levegőműködtetésű szelep nyitásához vagy zárásához, a szelepszárra szerelt jelzőtüske fizikai elfordulásának függvényében.

Az automatikus beállítás gyors és intuitív üzembe helyezést biztosít. Az automatikus beállítás elindításához egyszerűen nyomja meg a „Select” gombot, majd az „Enter” gombbal indítsa el a beállítási folyamatot. A folyamat a vezérlőegységre szerelt mágnesszelepek számának megfelelően megy végbe. Alternatív megoldásként, a távolról történő konfigurálás biztosítása érdekében a ThinkTop a beépített „Valós idejű beállítás” funkcióval beállítható a vezérlőfej szétszerelése nélkül is.

Löketszerű üléktisztítás: Gyorsabb és hatékonyabb tisztítás

Használja ki azokat az előnyöket, amelyek a CIP folyadéknak az ülékemelés és az ülékvisszazárás pillanatában történő löketszerű befecskendezéséből fakadnak. Az optimalizált szelepműködtetésnek köszönhetően drasztikusan csökken a vízfogyasztás a CIP tisztítás során, és a tisztítószerekre fordított költségek akár 90%-a is megtakarítható.

.

Ismerje meg a ThinkTop® új generációját

Szeretné megtudni, hogy a továbbfejlesztett Alfa Laval ThinkTop V50 és V70 hogyan segíti elő a termelésnövekedést az Ön higiénikus gyártósorainál? Fokozott gyorsaság és intuitivitás. Intelligens és rugalmasan alkalmazható. Tartós és megbízható. Kompakt, mégis rendkívül funkcionális kialakítás. Az Alfa Laval ThinkTop. Újragondolva.

Alfa Laval ThinkTop® Rethought brochure 640x360

Csökkentse akár 90%-kal a CIP-folyadékra fordított költségeket az optimalizált szeleptisztítási eljárásnak köszönhetően

Szeretné csökkenteni a CIP-folyadékok fogyasztását? Ebben a cikkben további részleteket tudhat meg arról, hogyan érhető el jelentős vízmegtakarítás a szeleptisztítás során - a higiénia és a termékbiztonság veszélyeztetése nélkül.

fluid-intelligent-valve 640X360

Ezek a termékek is érdekelhetik

Unique keveredésmentes szelep

A Unique Mixproof keveredésmentes szelepek a keresztszennyeződés kockázata nélkül biztosítják két különböző közeg egyidejű áramlását ugyanazon a szelepen keresztül.

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70 640x360

Unique SSV

A higiéniai szempontból kritikus alkalmazások széles választékában a szünetmentes termeléshez ideálisan használható Unique együlékes szelepek pneumatikus ülékes szelepek, amelyek a termékáram leállítására vagy irányának megváltoztatására szolgálnak.

Unique SSV w ThinkTop V50 640x360 for vignette

LKB pillangószelep

Pillangószelepeink viszonylag egyszerűen nyitható és zárható szelepek, nagy átmérőjű nyílásokkal és alacsony áramlási ellenállással. Ideálisan alkalmazhatók alacsony és közepes viszkozitású folyadékokhoz az olyan alkalmazásoknál, ahol fontos szerepe van a higiéniai előírások betartásának.

LKB butterfly valve with ThinkTop

Termékkatalógus

Az Alfa Laval "Close at hand" higiénikus termékkatalógusa tartalmaz termék adatlapokat, teljesítmény görbéket, animáció linkeket, brosúrákat és rendeléshez kapcsolódó árlistákat.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360
.

near Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb fenntarthatósági hírekről és lehetőségekről a higiénikus áramlástechnikához kapcsolódóan.

Bővebben (angol nyelvű oldal)

Szakcikkek (angol nyelven)