Unique SSV

Az Alfa Laval Unique együlékes szelepek (SSV) robusztus, sokoldalú, és rendkívül megbízható pneumatikus szelepek, amelyeket a különböző, higiéniai szempontból kritikus alkalmazások szünetmentes üzemelésének biztosítására fejlesztettek ki. A pneumatikus vezérlőszelepek szeleptestei, szeleptányérjai és működtetőegységei gyakorlatilag bármely követelménynek megfelelően konfigurálhatók, így olyan költséghatékony megoldásokat kapunk, amelyek megfelelnek a magas szintű higiéniai elvárásoknak.

Unique single seat valve SSV

Egyszerű karbantartás, alacsony beszerzési és üzemeltetési összköltség

  • A kevés mozgó alkatrész csökkenti a karbantartási igényt és a készletezési költségeket.
  • Rendkívül jól tisztható
  • Meghosszabbított tömítés-élettartam a meghatározott tömítőnyomásra történő meghúzásnak köszönhetően
  • A statikus tömítés szivárgásjelzője elősegíti a termékbiztonságot
  • A duplaajakos tömítés védelmet nyújt a bakteriális szennyeződések ellen

Kipróbált és tesztelt szelepbiztonság: A Unique SSV termékcsalád a világszerte több mint egymillió szelepnél alkalmazott, jól bevált moduláris platformra épül. Az egyetlen rozsdamentes acéllemezből préselt szeleptest rendkívül erős és tartós kivitellel rendelkezik, ezáltal biztonságos gyártási folyamatokat garantál. A működtetőegység fokozott teljesítménye biztonságosabbá és hatékonyabbá teszi az üzemeltetést.

 

Kimagaslóan higiénikus kivitel

A Unique SSV termékcsalád élelmiszeripari szelepei kimagasló higiéniát és tisztíthatóságot biztosítanak.
Az Ra ≤ 0,8μm felületi érdességű, sima, hegesztésmentes szeleptest kiküszöböli a baktériumok megtelepedésére alkalmas rések kialakulását. A szeleptányér kialakítása lehetővé teszi a korszerű CIP tisztítási eljárások, valamint a keresztszennyeződés kockázatát minimálisra csökkentő, kettős működésű ajakos tömítés alkalmazását.

Ezek az együlékes szelepek megfelelnek a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, valamint a szépségápolási iparágak szinte minden követelményének. A Unique SSV termékcsalád EHEDG-tanúsítvánnyal rendelkezik, és jogosult a 3-A jelzés viselésére. Az Alfa Laval szelepválasztéka az élelmiszerekkel érintkező anyagokra vonatkozó 1935/2004/EU rendeletnek megfelelően teljes nyomonkövethetőséget biztosít.

Unique Single Seat Valves (SSVs)

Tartósabb kivitel

A minőségi tömítés biztosítása érdekében az együlékes szelepek választékára jellemző, hogy a szeleptányér és az ülék közötti fém-fém érintkezéshez egy meghatározott tömítőnyomásra meghúzott O-gyűrű kerül beszerelésre. Ez jelentősen csökkenti a kopást, és meghosszabbítja a szelep üzemi élettartamát.
A standard Unique SSV szelepeket ötéves jótállással rendelkező, félig karbantartásmentes működtetőegységgel szállítjuk.

Alacsony beszerzési és üzemeltetési összköltség

Az egyszerű, megbízható kialakításnak köszönhetően a Unique SSV termékcsalád hosszú üzemi élettartamot, kevesebb termékveszteséget, fokozott termékbiztonságot és nagyobb rendelkezésre állást biztosít. A kevés mozgó alkatrész csökkenti a karbantartási igényt és a készletezési költségeket.
A hatékonyabb, kevesebb tisztítási ciklussal működő CIP-eljárások, és az ebből következő csökkentett víz-, tisztítófolyadék- és energiafelhasználás szintén hozzájárul a Unique SSV alacsony tulajdonlási összköltségéhez.

.

Hogyan működik

Működési elv

Az Alfa Laval Unique SSV egy távolról vezérelhető, levegőműködtetésű ülékes szelep. A szelep záró vagy átváltó szelepként konfigurálható, különböző NO, NC vagy kétlépcsős működtetőegységekkel, így zökkenőmentes működést biztosít, és elkerülhető a nyomáscsúcsok kialakulása és/vagy a tartály túltöltése.

TR2 plug
Unique house 300 for valve

Szelepek és automatizálás

.

360° Szerviz és karbantartás videók

Alfa Laval Unique együlékes szelepek - aktuátor

Alfa Laval Unique együlékes szelepek – aktuátor csapágy cseréje

Alfa Laval Unique együlékes szelep – termékkel érintkező tömítések

Alfa Laval Unique együlékes szelepek - termékkel érintkező tömítések cseréje

Ezek is érdekelhetik...

Unique keveredésmentes szelep

A Unique Mixproof keveredésmentes szelepek a keresztszennyeződés kockázata nélkül biztosítják két különböző közeg egyidejű áramlását ugyanazon a szelepen keresztül.

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70 640x360

ThinkTop

A ThinkTop valós idejű információt nyújt a szelep üzemi állapotáról 7/24, ugyanakkor hozzájárul a termelési teljesítmény növeléséhez és a nyomonkövethetőség biztosításához is.

ThinkTop valve control unit V50 and V70

LKH

A tej-, élelmiszer-, ital- és szépségápolási ipar higiénikus követelményeinek kielégítésére tervezett LKH centrifugális szivattyúk növelik a folyamat termelékenységét, miközben nagy hatékonyságot és kíméletes termékkezelést biztosítanak.

LKH centrifugal pump
.
single seat valves 640x360

Tíz legjobb tipp - Szelepek

Itt található néhány tipp és szervizvideó, amelyek bemutatják a higiénikus szelepek állapotmegőrzésének leghatékonyabb módszereit

Termékkatalógus

Az Alfa Laval "Close at hand" higiénikus termékkatalógusa tartalmaz termék adatlapokat, teljesítmény görbéket, animáció linkeket, brosúrákat és rendeléshez kapcsolódó árlistákat.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portál

Töltse le termékeink modelljeit Neutral vagy Native CAD formátumban. Lehetőség van 3D PDF file-ok letöltésére is.

 CAD portál megtekintése 

Termék animációk

Nézze meg termék animációs oldalunkat és ismerje meg berendezéseink felépítését és működését közelebbről. 

Nézze meg az animációkat (angol nyelvű oldal) 

.

near Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb fenntarthatósági hírekről és lehetőségekről a higiénikus áramlástechnikához kapcsolódóan.

Bővebben (angol nyelvű oldal)

Szakcikkek (angol nyelven)