LKB pillangószelep

Pillangószelepeink viszonylag egyszerűen nyitható és zárható szelepek, nagy átmérőjű nyílásokkal és alacsony áramlási ellenállással. Ideálisan alkalmazhatók alacsony és közepes viszkozitású folyadékokhoz az olyan alkalmazásoknál, ahol fontos szerepe van a higiéniai előírások betartásának.

LKB butterfly valve with ThinkTop

Teljes választék, teljes spektrum

Az Alfa Laval LKB pillangószelepek olyan moduláris egységeket tartalmaznak, amelyek minden szempontból megfelelnek a teljes vákuum és a 10 bar közötti üzemi nyomáson működő alkalmazásokhoz előírt összes követelménynek. Valamennyi szelep megfelel az FDA előírásoknak, széles körben alkalmazható rozsdamentes acél csőrendszerekhez, és gyakorlatilag bármilyen beépítési szabvány szerint beszerelhető.

Megbízható működés

Az LKB pillangószelepek több olyan tulajdonsággal is rendelkeznek, amely biztosítja a megbízható működést. Ilyenek például a magasan polírozott rozsdamentes acéltárcsa, amelynek felületi érdessége (Ra) elérheti az akár <0,8 μm értéket, valamint a tárcsára rögzített csapágyperselyek, amelyek megakadályozzák a fém-fém érintkezésből fakadó kopást, és biztosítják a simább tárcsamozgást.

A szelepszár átmérője különösen alacsony áramlási ellenállást biztosít, ezáltal lehetővé teszi az alacsony és közepes viszkozitású termékek kíméletes kezelését. Ezenfelül az Alfa Laval tömítési technológiája nagyobb termikus stabilitást, jobb kémiai ellenállást és fokozott szakítószilárdságot biztosít.

Kézi vagy automatikus vezérlés

Az Alfa Laval LKB pillangószelepek kiegészíthetők egy rögzíthető kézikarral, vagy egy aktuátorral, amely szelepállapot-jelző egységgel, illetve Alfa Laval ThinkTop szelepérzékelő és vezérlőegységgel is felszerelhető.

Kézi működtetéshez: Az Alfa Laval kínálatában a kézikarok teljes választéka megtalálható, beleértve a többállásban rögzíthető kézikart is.

Automatikus működéshez: Különböző típusú aktuátorok állnak rendelkezésre; a speciális dupla rugós kialakítás lehetővé teszi a maximális nyomatékátadást a szeleptárcsára nyitás közben és zárt helyzetben. Ez megkönnyíti a szelepegységek beépítését a központi vezérlésű nagyobb rendszerekbe, illetve az automatikus működtetést a maximális hatékonyság érdekében.

 

Termékelőnyök

  • Mindent lefedő teljes kínálat
  • Megbízható teljesítmény
  • Használati útmutató automatikus működtetéshez

 

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A szelep két fél szelepházat, szeleptárcsát, a szelepszárhoz perselyeket és tömítőgyűrűt tartalmaz. A szelep csavarokkal és anyákkal van összeszerelve. A kézikar rögzítő kupak és csavar segítségével szerelhető fel a szelepre.

Működési elv

A standard Alfa Laval LKB pillangószelep-választékot automatikus vagy kézi működtetéshez tervezték.

Az LKB és az LKB-F automatikus működtetése

Az automata LKB pillangószelep vezérlése távolról, sűrített levegő segítségével, pneumatikus aktuátorral történik.

A működtető egység vezérli a tengelyt 90°-kal elforgató dugattyú tengelyirányú mozgását. A hatékony lezárás biztosítása érdekében a működtető egység által kifejtett nyomaték nő, amikor a szeleptárcsa érintkezik a szelep tömítőgyűrűjével. A működtető egység három standard verzióban áll rendelkezésre: alaphelyzetben zárt (NC), alaphelyzetben nyitott (NO) és levegő/levegő működtetésű (A/A).

Az LKB és az LKB-2 kézi működtetése

A LKB pillangószelep manuálisan, egy kézikar segítségével vezérelhető. A kézikar mechanikusan rögzíti a szelepet nyitott vagy zárt helyzetben. Az LKB és az LKB-2 esetében a DN125 és DN150 méretű szelepekhez tervezett kézikarok lehetővé teszik a szelepek beállítását, és két közbenső helyzetben rögzíthetők az áramlási sebesség szabályozására.