Épületgépészet

Mivel városaink a világ energiafogyasztásának több mint kétharmadát teszik ki, döntő szerepet játszanak az klímaválság kezelésében. A városok energiafogyasztásának jelentős része fűtésre és hűtésre megy el, ami azt jelenti, hogy az energiahatékonyság javítása kiemelkedően fontos. Az Alfa Laval közel egy évszázados tapasztalattal rendelkezik a hőcsere és hővisszanyerés területén, és célja, hogy 2030-ra szén-dioxid-semlegessé váljon.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.

A fenntartható városok kulcsa

  • A rugalmas, robusztus és hatékony energiarendszerek, amelyek lehetővé teszik az egyes energiaforrások közötti átállást különféle beállítások nélkül.
  • Fosszilis energiahordozóktól mentes források, amelyek lehetővé teszik a CO2-lábnyom csökkentését.
  • Hőtakarékos épületek kisebb szénlábnyommal, amelyek energiát takarítanak meg, miközben kiszolgálják a lakók igényeit.
  • Az AHRI harmadik fél általi tanúsítási program megbízható értékelést nyújt a hőcserélők kialakítására és teljesítményére vonatkozóan

Energiahatékonyság a "net-zero" klímacélok megvalósításához

Bár a városok ma a Föld területének mindössze 3 százalékát foglalják el, a globális energiafogyasztás kétharmadáért és a CO2-kibocsátás 70 százalékáért felelősek. Ezért az energiahatékony városok kialakítása kulcsfontosságú a jövő szén-dioxid-mentesítéséhez és egy fenntartható világ megteremtéséhez.

A fűtés és a hűtés a városok legnagyobb energiaköltségei közé tartoznak, ugyanakkor minden ember számára alapvető szükségletet jelentenek. Mivel a fűtésre és hűtésre felhasznált energia nagy részét ma fosszilis tüzelőanyagokból állítják elő, ez az ágazat sürgős változtatást igényel.

A hatékony hőátadás és hővisszanyerés terén szerzett közel egy évszázados tapasztalatával az Alfa Laval kész megoldásokat kínál. Kompakt, energiatakarékos lemezes hőcserélőink különböző energiaforrásokat - beleértve a megújuló és újrahasznosítható energiahordozókat - tudnak hasznosítani, hogy költség- és energiahatékony, valamint kényelmes fűtési és hűtési megoldást biztosítsanak. Célunk, hogy 2030-ra szén-dioxid-semlegesek legyünk. Engedje meg, hogy partnerei legyünk az energiahatékonyság és a tiszta energiára való átállás terén.


Kapcsolat   Alfa Laval karbonsemlegesség 2030

.

Rugalmas és hatékony energiarendszerek

1. Távfűtés

A hőcserélők a távfűtési rendszerek központi elemei. Az Alfa Laval a kezdetektől fogva elkötelezett aziránt, hogy a legjobb hőcserélőket biztosítsa az iparág számára. Több évtizedes tapasztalatunk lehetővé teszi, hogy egyedülálló alkalmazási ismereteket nyújtsunk.

2. Távhűtés

Az Alfa Laval élen jár a nagy igénybevételt jelentő távhűtő rendszerekhez alkalmas lemezes hőcserélők kifejlesztésében. Hőcserélőinket világszerte használják a költség- és energiahatékony hűtés biztosítására.

Fosszilis energiahordozóktól mentes források és hővisszanyerés 

3. Hulladékhő-visszanyerés

A hulladékhő visszanyerése, az ipari és városi többlethő felhasználása létfontosságú a fenntartható fűtés szempontjából. Az Alfa Laval számos iparági résztvevővel dolgozik együtt a hulladékhő új, termékeny és jövedelmező felhasználása érdekében. Hőszivattyú technológiánk lehetővé teszi az alacsony hőmérsékletű hő újra felhasználását is.

4. Geotermikus fűtés

A geotermikus fűtés a föld belsejéből származó energiát használja fel. Környezetbarát, mivel lehetővé teszi a fosszilis tüzelőanyagok égetésének visszaszorítását. Az Alfa Laval megfelelő szakismeretekkel és technológiával rendelkezik ahhoz, hogy a megújuló energiaforrásokat hatékonyan integrálja a távfűtési hálózatokba.

5. Napkollektoros fűtés

A szolár fűtés és a koncentrált napenergia (CSP) hőtárolással párosítva segíthet a jövőbeli energiaellátás biztosításában, valamint friss vizet és hőt szolgáltathat különböző felhasználási célokra. Az Alfa Laval olyan korszerű technológiákat kínál, amelyek kulcsfontosságúak a napenergia, az édesvíz és a hőellátás felhasználása szempontjából.

6. Ipari hőszivattyúk

A hőszivattyúkat úgy tervezték, hogy alacsony hőmérsékletű hőforrásból szénmentes hőt termeljenek, és azt magas hőmérsékletű hővé alakítsák át, amely felhasználható lakossági vagy feldolgozóipari fűtési rendszerekhez. Az Alfa Laval lemezes hőcserélők tökéletesen illeszkednek az ipari hőszivattyúkhoz és így a szénmentes hő előállításához.

Energiahatékony épületek

7. Hőhatékony épületek

Egy épület fűtési vagy hűtési rendszerének megtervezése összetett feladat. Az Alfa Laval világszerte számos projekt során szerzett tapasztalatot és kiváló minőségű hőcserélők átfogó választékát kínálja.

8. Hőhatékony megoldások uszodákhoz, gyógyfürdőkhöz és szaunákhoz, valamint üvegházakhoz

Az Alfa Laval energiatakarékos, kompakt lemezes hőcserélői képesek egész évben közel állandó vízhőmérsékletet fenntartani az úszómedencékben, és értéket teremteni az alacsony hőmérsékletű hulladékokból az üvegházak fűtéséhez.

9. Hatékony légkondicionálás

A légkondicionálás tekintetében az energiahatékonyság, valamint az alacsony GWP (globális felmelegedési potenciál) értékű új hűtőközegek iránti igény alapvető fontosságúak. Az Alfa Laval szorosan együttműködik ügyfeleivel annak érdekében, hogy előmozdítsa a fejlesztéseket és olyan lemezes hőcserélők gyártását, amelyek megfelelnek az új alkalmazásokra vonatkozó előírásoknak.

10. Hőszivattyúk

Az Alfa Laval évente több százezer nagy teljesítményű, prémium hőcserélőt szállít hőszivattyúkhoz. A fűtéstechnika drámai átalakuláson megy keresztül, a piacon egyre nagyobb a kereslet a hőszivattyúkhoz optimalizált hőcserélők iránt, beleértve az Alfa Laval legújabb fejlesztését is.

.

A fenntartható jövőért - Szén-dioxid-leválasztás, zöld hidrogén és energiatárolás

carbon capture utilization storage hero image web

A városok szén-dioxid-mentesítése korunk egyik legösszetettebb kihívása. Az energiarendszerek globális, teljes átalakítására lesz szükség, ami azt jelenti, hogy nincs egyetlen vagy egyszerű megoldás. Folyamatosan dolgozunk az energiahatékonyságon, a már megtermelt energia újrahasznosításán, vagy például foglalkozunk a felesleggel az ipari és a városi fűtési folyamatokban. Ahhoz, hogy elérjük a párizsi megállapodás célkitűzéseit és megoldást találjunk az éghajlati kihívásokra, különböző technológiák és módszerek kombinációjára, valamint a tiszta energia előmozdítására lesz szükség. Az Alfa Laval számos kezdeményezése és már üzemelő berendezése hozzájárul azokhoz a folyamatokhoz, amelyek fontosak lesznek a jövőben. A szén-dioxid-leválasztásról, a zöld hidrogénről és a hőtárolásról itt olvashat bővebben.

 

Bővebben a tiszta energiáról

Energiahatékony hulladékhő-hasznosítás

Az ipari hulladékhő visszanyerése és távfűtésben való újra hasznosítása hőcserélőkkel az energiahatékonyság globális szintű javításának egyik leghatékonyabb módja. Az Aurubis csoport éppen ezt a megközelítést alkalmazta egyik kohójában a fenntarthatóság javítása érdekében.

 

Bővebben

Legyen energiavadász és csökkentse energiaszámláját

Az energiaköltségek hatékony csökkentése és a fenntarthatóság érdekében elengedhetetlen, hogy megfelelően méretezett és nagy hatékonyságú hőcserélőt vásároljon. Az Alfa Lavalnál széleskörű tapasztalatunkra támaszkodva az Ön egyedi igényeinek megfelelő, személyre szabott megoldásokat tudunk kínálni.

Be-an-energy-hunter-to-reduce-your-energy-bill-final

AHRI tanúsítvánnyal rendelkező hőcserélők a megbízható hőteljesítmény érdekében

A Légkondicionálási, Fűtési és Hűtési Intézet (AHRI) tanúsítás az egyetlen globális, harmadik fél által végzett folyamat, ami ellenőrzést biztosít a hőteljesítményre vonatkozóan - független biztosítékot ad arra, hogy a lemezes hőcserélő a gyártó által közzétett minősítéseknek megfelelően fog teljesíteni. Az Alfa Laval AHRI tanúsítvánnyal rendelkező szerelt lemezes hőcserélőket, forrasztott lemezes hőcserélőket és fúziósan hegesztett lemezes hőcserélőket is kínál.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Tanácsadó? Rendszerintegrátor?

Ön tanácsadó? Ez érdekelheti! A hőcsere területén szerzett több évtizedes tapasztalatunkra alapozva az Alfa Laval számos támogató eszközt és információt tud megosztani a mai fűtési és hűtési kihívásokhoz kapcsolódóan. Olvassa el az energiahatékonyságtól a természetes hűtőközegekig mindenre kiterjedő kérdésekre adott szakmai válaszokat és ismerje meg hasznos eszközeinket, amelyekkel egyszerűbben kiválasztható a megfelelő technológia adott alkalmazásra.

heating cooling-hub-vignette-2021

Okos kiválasztás!

Találja meg az alkalmazásának megfelelő terméket Online katalógusunkban. Egyre bővülő programunk segítségével megnézheti termékeinket és segítséget találhat a kiválasztásukhoz is.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter - Fenntartható megoldások hulladék energiával

Az energiahatékonyság javítása érdekében mindannyiunknak azonosítani és csökkenteni kell az energiapazarlást. Az Alfa Laval rendelkezik a szükséges technológiával, szakértelemmel és szervizszolgáltatással ahhoz, hogy maximalizálja a hőátadás hatékonyságát. Használja új kalkulátorunkat, hogy kiszámolja, mennyit spórolhat meg.

energy hunter screen view

Alfa Laval Smart Heat Exchanger easy connected

Az okos város program és a digitális intelligencia segítheti a városokat abban, hogy Fenntartható Fejlődési Céljaik 70 százalékát elérjék. A digitális szolgáltatások már most is jelentős hatást gyakorolhatnak a városok fűtési és hűtési rendszereire, így azok fenntarthatóbbá válnak.

A távfelügyelet engedélyezése és a dedikált elemzések pontosabb és hatékonyabb működést, megalapozottabb döntéshozatalt és célzott beavatkozásokat tesznek lehetővé. Kifinomultabb és hatékonyabb fűtési és hűtési rendszerek csak digitális átalakulással érhetők el. Ezek megbízható és megfizethető fűtési és hűtési szolgáltatásokat nyújthatnak a városoknak, miközben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Összekapcsolási szolgáltatás

Évtizedekig tartó hatékonyság

Egy rosszul működő hőcserélő hatással lehet a biztonságra, a termékminőségre és az energiaköltségekre. A meghibásodás költséges állásidőhöz és jelentős termeléskieséshez vezethet. A szerelt lemezes hőcserélő rendszeres és megelőző karbantartásával megőrizhető a teljesítmény, a működés pedig zavartalan és kiszámítható marad.

Szakértelmünkkel segítünk Önnek, akár egy jelenlegi probléma megoldásában, akár egy jövőbeni probléma megelőzésében, akár abban az esetben, ha saját maga szeretné megoldani a problémát online hibaelhárítónk segítségével.

Tekintse meg szervizszolgáltatásainkat

.

Kapcsolatfelvétel

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.