MultiSystem

Az önálló és félautomata Alfa Laval MultiSystem higiénikus kivitelben egy rugalmas és több célra használható membránszűrő rendszer élelmiszeripari alkalmazásokhoz. Alkalmas MF, UF, NF és RO cross-flow szűrési folyamatokhoz, illetve működtethető szakaszos, félig szakaszos, vagy folyamatos üzemmódban is. Az Alfa Laval MultiSystem az Alfa Laval által forgalmazott valamennyi 8"-os spirál membránhoz illeszkedik, beleértve a magas hőmérséklet- és pH-tűrő Alfa Laval pHt™ membránokat is.

MultiSystem 640x360 px

Rugalmas kialakítású MultiSystem helytakarékos kivitelben, kisüzemi membránszűréshez és a folyamatok bővítéséhez élelmiszeripari alkalmazásokon belül.

  • Termékkapacitás néhány 100 l/h-tól egészen 6 m³/h-ig
  • Rugalmas membránfelületek 65 m² és 240 m² között
  • Automatikus PLC-alapú vezérlés a szakaszos,félig szakaszos és folyamatos üzemhez, beleértve az adatnaplózást és az adatokhoz való egyszerű hozzáférést
  • Ideális élelmiszerfeldolgozási alkalmazásokhoz, beleértve a kondenzvíz visszanyerését és a tisztított RO minőségű víz előállítását diaszűréshez.
  • Minden fő alkatrészt az Alfa Laval gyárt, beleértve a kiváló teljesítményű spirálmembránokat is.

Az Alfa Laval világszerte több mint 2500 membrántechnológiás rendszert telepített. Akár nagy energiájú, hagyományos módszerről váltana, akár meglévő membránrendszerét szeretné optimalizálni, iparági szakismereteink és globális értékesítési és szervizhálózatunk biztosítja a tökéletes megoldást az Ön egyedi igényeinek megfelelően.

.
.
Food applications

Alkalmazások

A higiénikus kialakítású Alfa Laval MultiSystem cross-flow membránszűrő rendszer számos élelmiszeripari alkalmazásra ideális - a fehérjék, cukor és keményítő tisztításától kezdve a peptidek és aminosavak koncentrálásán át a kondenzátumokból történő víz visszanyeréséig - vagy RO minőségű víz előállításáig diaszűréshez.

Food applications2 826x572px
.
.

Hogyan működik

.

A higiénikus Alfa Laval MultiSystem egy félautomata és teljesen integrált, keretre szerelt membránszűrő rendszer, amely könnyen csatlakoztatható akár upstream, akár downstream folyamatokhoz, minimalizálva a telepítési időt és költségeket.

Az Alfa Laval MultiSystem alapfelszereltségében minden szükséges higiénikus komponens megtalálható, például szivattyúk, membránházak, betáp/CIP-tartály, szelepek, hőcserélők, jeladók, szerelvények és vezérlőpanel is.

A PLC-alapú vezérlőrendszer biztosítja a termelési folyamatok automatikus vezérlését, beleértve az áramlás, a koncentrációs faktor (VCF), a hőmérséklet, a tartályszint, a nyomás és a diaszűrés mennyiség vagy arány szabályozását.

A belső adatnaplózás USB-n keresztül könnyen kinyerhető.

 

Opciók

Az Alfa Laval MultiSystem alapfelszereltséghez további berendezések is választhatók:

  • Extra ház a spirálmembrán felületének 50%-kal történő növeléséhez.
  • Online monitoring és adatgyűjtés
  • Távfelügyelet és távvezérlés (VNC) és adatgyűjtés közvetlen Profinet- vagy modemkapcsolaton keresztül (biztonságos VPN).

 

Alfa Laval spirálmembránok széles választéka 

MF spirálmembránok

NF spirálmembránok

UF spirálmembránok

UF spiral membranes

RO spirálmembránok

Alfa Laval RO spiral membranes

.

Páratlan membrántechnológia és membránszűrő berendezések

Az optimális membránszűrési megoldások általában kisléptékű kísérleteken alapulnak. Így állapítható meg a folyamat megvalósíthatósága, meghatározhatók a kapacitásbővítéshez szükséges tervezési adatok, optimalizálhatók a meglévő gyártósorok, vagy akár kisüzemi feldolgozás is elvégezhető.

Ha membránszűrési folyamatokról van szó, az Alfa Laval kiváló partner a kísérletekben. A membránmegoldásokkal kapcsolatos tapasztalataink majdnem olyan régre nyúlnak vissza, mint maga a membrántechnológia, és kiterjednek a szűrés minden elterjedt típusára. Ma már mi magunk fejlesztjük, gyártjuk, telepítjük és szervizeljük a membránmegoldásokat és -rendszereket. Így az Alfa Laval segítségével Ön páratlan szakismeretet és tapasztalatot szerezhet a membrántechnológia összes folyamata terén. Munkatársaink a membránszűrő berendezések fejlesztésének bármely szakaszában segíteni tudják Önt az egyedi elvárásoknak megfelelően.

További információ a membránszűrési folyamatokról

 

.

Hogyan segíthetünk Önnek?

Beszéljük meg, hogyan segíthetünk Önnek olyan kiváló minőségű termékek előállításában, amelyek megfelelnek mind a fogyasztók, mind a hatóságok szigorú követelményeinek.

Lépjen kapcsolatba velünk

Szeretne bármikor megtekinthető webináriumokra, vagy rendezvényekre szóló meghívókat, valamint termék- és szolgáltatási híreket kapni? 

Az Ön adatait az adatvédelmi politikánkkal összhangban tároljuk és kezeljük.

Kapcsolódó termékek

Alfa Laval Pro-UF plazmarendszer

Alfa Laval PilotUnit Multi

Alfa Laval membránházak

.

Megfelelőség

Az Alfa Laval membránok gyártása során felhasznált valamennyi alapanyag - mind a spirál elemes, mind a lapmembránok esetében - megfelel az EU (EC) 1935/2004 előírásnak és a 2002/72/EC direktívának, valamint az FDA előírásnak (CFR), Title 21. Ennek köszönhetően a membránok megfelelnek az élelmiszer- és gyógyszeripari alkalmazások követelményeinek.

Ez a megfelelőség kiterjed a membrán működéséhez kapcsolódó egyéb berendezésekre és fittingekre, beleértve például a tartólemezeket, membránházakat és szivattyúkat.