Házak

Az Alfa Laval higiénikus, rozsdamentes acélházak a legalapvetőbb elemek közé tartoznak az Alfa Laval spirál membránszűrő rendszerekben. A házak különböző méretekben és különböző teljesítményekhez készülnek és az Alfa Laval által kínált spirál membránok teljes körével együtt használhatók. Valamennyi anyag megfelel az FDA rendeleteknek (CFR Title 21), amelynek köszönhetően a házak ideálisan használhatók az élelmiszer-, ital-, tej-, biotechnológiai és gyógyszeriparban.

housing 640x360

Az Alfa Laval higiénikus, rozsdamentes acélházak ellenállnak a magas hőmérsékletnek (max. 80°C) és a max. 64 bar üzemi nyomásnak. A ház jellemzője az alacsony energiafogyasztás és az abszolút minimális by-pass áramlás a rendkívül pontos, nagy toleranciájú megmunkálás miatt.

Könnyű használat

Ezeknek a házaknak a kialakítása megkönnyíti a spirál elemek gyors cseréjét, ami minimálisra szorítja az állásidőt. Súlyuk kicsi, és kis belső térfogatuk van, nagy nyílásokkal és ideális áramlás-eloszlással.

A berendezések helytakarékos, állványos szerelésre készültek.

Könnyű választás

Az Alfa Laval házak eltérő belső átmérőkkel készülnek, ami megfelel az e házakba beszerelésre kerülő mikroszűrésben, ultraszűrésben, nanoszűrésben és fordított ozmózisban való használathoz elérhető Alfa Laval spirál membránok külső átmérőjének. Jelenleg az Alfa Laval 2,5; 3,8; 3,9; 6,3; 8,0; 8,3 és 8,4 hüvelyk méretekben kínál spirál membránokat.

Az Alfa Laval membránházba tölthető spirál membránok száma rugalmas. Az Alfa Laval házak akár 5 spirál membránt is be tudnak fogadni a ház belső átmérőjétől és az alkalmazott üzemi nyomástól függően. Az Alfa Laval házak különböző nyomások mellett használhatóak az alkalmazástól függően, PN10 és PN64 között.

Kérésre egyéb típusú házak is elérhetők.

Előnyök

  • kompakt és költséghatékony megoldás
  • gyorsan és könnyen cserélhető spirál elemek
  • magas működési hőmérséklet (80°C)
  • alacsony energiafogyasztás és minimális by-pass áramlás, köszönhetően a pontos, precíz átmérő és kerület toleranciáknak
  • helytakarékos, állványra szerelt kialakítás
  • kis súly
  • nagy átömlő nyílások és ideális áramlás eloszlás

Hogyan működik

Drawing of 6.3 inch Alfa Laval housing

A membránház az Alfa Laval membránszűrő rendszerek egyik alapvető eleme, ami spirális kialakítású.

Testreszabott megoldások, rugalmas kialakítás

Az Alfa Laval membránszűrő rendszerek moduláris kialakításúak, ami nagyfokú rugalmasságot biztosít. A spirál membránok házakban helyezkednek el, a házak köröket alkotnak és a körök rendszereket építenek fel. Ennek köszönhetően a rendszer bármilyen igény szerint kialakítható és könnyen bővíthető, ha a gyártás volumene növekedne. Így befektetése relatíve alacsony többletköltség mellett követheti a megnövekedett termelési kapacitást.