AlfaQ

Az Alfa Laval AlfaQ™ hőcserélők olyan épületgépészeti alkalmazásokhoz használatosak, mint a távhűtő központok, jégtároló rendszerek, adatközpontok és szabad hűtőrendszerek. A termékcsoport az AHRI folyadék-folyadék hőcserélő (LLHE) tanúsító program szerint tanúsított, ami a gyártók által megadott specifikációk szerint biztosítja a hőteljesítményt. Az AHRI tanúsítás az egyetlen globális, külső teljesítménytanúsítás lemezes hőcserélők esetében.

AlfaQ plate heat exchanger

Új norma a hatékonyság, a megbízhatóság és szervizelhetőség szempontjából

  • Kimagasló energiahatékonyság
  • Rugalmas konfiguráció
  • Egyszerűen telepíthető
  • Jól szervizelhető
  • Az Alfa Laval globális szervizhálózatához kapcsolódva
AHRI tanúsítvánnyal rendelkező szerelt lemezes hőcserélőink energiatakarékos, kompakt és egyszerűen karbantartható berendezések. A méret-, a tömítésanyag- és a lemezopciók széles választékának köszönhetően speciálisan az Ön igényeinek megfelelően tervezhetők és konfigurálhatók.

AHRI teljesítménytanúsítás

A Légkondicionálási, Fűtési és Hűtési Intézet (AHRI) tanúsítása a hőteljesítmény független, külső igazolása. A tanúsító program és szabványok révén az AHRI arra törekszik, hogy segítse a vevőket az energia-megtakarításban, a termelékenység növelésében és a jobb környezet biztosításában.

Az AHRI folyadék-folyadék hőcserélő (LLHE) tanúsító program biztosítja, hogy a termék a gyártó által megadott specifikációk szerint teljesítsen, és különösen hasznos olyan alkalmazásokban, mint a távhűtő központok, jégtároló rendszerek, adatközpontok és szabad hűtőrendszerek.

Bővebb információért látogassa meg az Alfa Laval HVAC AHRI tanúsítás oldalt.

Jó kialakítás és hosszú üzemi élettartam

Az Alfa Laval AlfaQ™ szerelt lemezes hőcserélők a legtöbb hőátadási követelménynek megfelelnek – akár nagyok, akár kicsik –, ami bizonyítja, hogy mennyire elköteleztük magunkat a teljesítmény optimalizálása iránt.

A jól megtervezett funkciókkal ellátott hőcserélők könnyen karbantarthatók, és hosszú üzemi élettartammal rendelkeznek. Néhány elérhető funkció:

  • ClipGrip™ tömítés – ragasztómentes tömítés kiváló beállítással, ami tökéletes lezárást és problémamentes karbantartást biztosít.
  • Ragasztott tömítés – kétkomponensű, kemencében vulkanizált ragasztó, ami helyén tartja a tömítést bármilyen lehetséges tisztítási feltétel alatt.
  • CurveFlow™ elosztó terület – a hőátadó terület teljes kihasználását biztosítja, és minimálisra csökkenti a szennyeződést.

Emellett a nyomólemez-henger, a meghúzó csavarokon a csapágytokok és a megerősített függő csapágytartókkal ellátott 5 pontos beállító rendszer meggyorsítják és megkönnyítik a hőcserélő nyitását és zárását anélkül, hogy nehéz szerszámokra lenne szükség, vagy fennállna a lemezek sérülésének veszélye.

Az AlfaQ™ gyorsan és könnyen módosítható, ha a technológia paraméterek változnak. Csapatunk szakértelme és az alkatrészek rendelkezésre állása lelki nyugalmat biztosítanak.

Lemeztípusok különböző igényekhez

Az AlfaQ™ kétféle lemezkonfigurációval áll rendelkezésre:

  • Egylemezes változat halszálka mintázattal a párhuzamos áramláshoz, ami optimális hőteljesítményt és nyomásesést biztosít.
  • Egylemezes változat halszálka mintázattal diagonális áramláshoz a hőcserélőn keresztül, amikor az vízszintesen van szerelve, és leeresztést igényel.

Lelki nyugalom

Az Alfa Laval globális szervizhálózata soha nincs messze. 

A Légkondicionálási, Fűtési és Hűtési Intézet (AHRI) termékteljesítmény tanúsítási programja az AHRI által adminisztrált és irányított önkéntes program, amely ellenőrzi, hogy a különböző típusú fűtő, szellőző, légkondicionáló, hűtő és vízmelegítő termékek a gyártó állításainak megfelelően teljesítenek-e.

Az AHRI termékteljesítmény tanúsító program révén tanúsított termékeket folyamatosan vizsgálja az AHRI által leszerződtetett független, külső laboratórium az AHRI utasításai szerint, hogy megállapítsa, a termék képes-e egy vagy több termékteljesítmény szabványnak vagy specifikációnak megfelelni.

 

Szüksége van BIM fájlokra?

Az Alfa Laval hőcserélői már elérhetők a BIM objektumok digitális infrastruktúrájában. Az épületinformációs modellező (BIM) fájlok előnézete és letöltése a hőátadási megoldásokhoz.

header tools 640x360

Hogyan működik

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadó területe a váz és a nyomólemezek közé szerelt hullámosított lemezek sorából áll, amelyek megtartják a tervezési nyomást. A lemezek között tömítések vannak. A lehető legnagyobb hőteljesítmény és a nagyon pontos hőmérséklet megközelítés érdekében a közegek általában ellenáramban folynak keresztül a hőcserélőn.

Az AlfaQ™ különböző nyomómélységekkel és halszálka mintaszögekkel, illetve különböző formájú hullámosítással érhető el, amelyek gondosan lettek megtervezve és kiválasztva az optimális teljesítmény eléréséhez.

A CurveFlow™ és a csokoládé mintázatú elosztási terület két olyan elérhető kialakítási tulajdonság, amelyek biztosítják a folyadékok egyenletes eloszlatását a teljes lemezfelületen. Ez azt eredményezi, hogy a teljes hőátadó felület teljesen kihasznált és nem alakulnak ki pangó zónák, így elkerülhetők a lerakódások.

A lemezek közötti nagy áramlási turbulencia nagyobb hőátadást eredményez; ugyanakkor ennek következménye a nyomásesés. Hőtani tervezőmérnökeink segítenek Önnek egy olyan modell és konfiguráció megtervezésében és kiválasztásában, amely megfelel az Ön alkalmazási igényeinek, miközben maximális hőteljesítményt biztosítanak, és minimálisra csökkentik a nyomásesést.

 

Folyadék/folyadék szerelt lemezes hőcserélő

Gőzfűtő - szerelt lemezes hőcserélő

2-járatú szerelt lemezes hőcserélő

A szerelt lemezes hőcserélők széles kínálatának része

Az AlfaVap egy testre szabott, kúszófilmes bepárló.

Az ipari termékcsoport valamennyi iparágban használatos hőcserélők rendkívül átfogó kínálata. 

A WideGap a rostos folyadékokat, erősen viszkózus folyadékokat és durva részecskéket tartalmazó folyadékokat érintő alkalmazásokhoz használatos hőcserélő.

A Diabon® durva, korrodáló közeghez használatos grafit lemezes hőcserélő.

Az ipari kazettás termékcsoport akkor használatos, amikor a tömítések nem alkalmasak az egyik közeghez, és amikor magasabb tervezési nyomások szükségesek. 

Az AlfaCond egy kompakt, lemezfelület vákuum kondenzátor.