Diabon

Az Alfa Laval Diabon® lemezes hőcserélők durva, korrodáló közegekhez használatosak. A hőcserélők e csoportja az Alfa Laval hőátadási ismereteit a németországi SGL Carbon grafit berendezések terén szerzett tapasztalatával egyesíti. Az Alfa Laval Diabon® szerelt lemezes hőcserélők a nagy hatékonyságú hőátadási előnyöket egyesítik a grafitanyag kivételes korrózió-állóságával.

Diabon 640x360

Hatékony, megbízható, szervizelhető

  • Megbízható működés magas korrózióállósággal
  • Energiatakarékosság magas hőhatékonysággal
  • Nagyszerű hővisszanyerés közeli hőmérséklet-megközelítéssel
  • Hosszabb szervizintervallumok a ritkább eltömődések miatt
  • Helytakarékos, kompakt, könnyen telepíthető és szervizelhető

Diabon hőcserélőnk használható fűtőként, hűtőként, hőcserélőként, kondenzátorként és elpárologtatóként olyan korrozív közegekkel dolgozó alkalmazások esetén, mint a savak és más szerves és szervetlen közegek.

Hogyan működik

.
Az Alfa Laval DIABON® lemezes hőcserélők ugyanolyan elven működnek, mint a hagyományos lemezes hőcserélők, azzal a kivétellel, hogy a közegeket elválasztó lemezek speciális grafitanyagból készülnek.

A grafitlemezek három különböző anyagminőségben állnak rendelkezésre: DIABON® F100, NS1 vagy NS2. A grafitlemezek lemezkötegbe való beszerelésekor kialakuló csatornákat PTFE tömítések zárják le.

Emellett a vázon a meghúzó csavarok rugókkal vannak ellátva, hogy ellensúlyozzák a lemezköteg hőtágulását, és így minimálisra csökkentsék a lemezek repedésének kockázatát.

PTFE kötéltömítés

Valamennyi Alfa Laval DIABON® lemezes hőcserélő PTFE kötéltömítéssel van ellátva. A hőcserélő beszerelésekor ez a tömítőkötél nagyon vékony, kb. 0,2 mm vastag filmmé laposodik.

A tömítés vékonysága azt jelenti, hogy a vegyszerrel érintkező terület nagyon korlátozott, ami rendkívül hosszú üzemi élettartamot eredményez. Eddig a tömítés ellenállónak bizonyult valamennyi ismert vegyszer maró hatásával, valamint a nagyon magas hőmérsékletekkel (>180°C) szemben.

Emellett a tömítés gyakorlatilag korlátlan ideig tárolható.

Diabon plate 640x360

Alfa Laval folyadék/folyadék üzemű szerelt lemezes hőcserélő

Alfa Laval gőzmelegítő szerelt lemezes hőcserélő

Alfa Laval 2-járatú szerelt lemezes hőcserélő

Normateremtő innovációk

Bemutatjuk a világ legmodernebb szerelt lemezes hőcserélőit. Ismerje meg, hogy a szerelt lemezes hőcserélők következő generációja hogyan biztosítja Önnek a magasabb hatékonyságot, a fokozott megbízhatóságot és a jobb szervizelhetőséget.

Demand new standards Webbanner EN