Ipari kazettás sorozat

A kazettás lemezes hőcserélők ideálisan használhatók hűtéshez, kémiai folyamatokhoz és különböző ipari alkalmazásokhoz. Az egyedülálló Alfa Laval RefTight™ tömítőrendszer garantálja a hegesztett csatornák között található tömítések hosszú élettartamát, mivel a lézerhegesztés a tömítőgyűrű-horony külső oldalán található. A sima felület az egész tömítőgyűrűn biztosítja a szoros, egyenletes tömítést.

Alfa Laval semi-welded plate heat exchangers

Rendkívül hatékony és rugalmas

  • Helytakarékos, kompakt kivitel
  • Alacsony üzemeltetési költség érhető el a kimagasló energiahatékonyságnak és a hosszabb szervizintervallumoknak köszönhetően.
  • Biztonságos és megbízható tömítés - kiküszöböli a keresztszennyeződés kockázatát.
  • Ellenáll a nyomás és a hőmérséklet okozta kifáradásnak.

Az Alfa Laval ipari használatra tervezett kazettás hőcserélői különböző hőmérsékletekhez, nyomáseséshez, közegekhez és üzemi nyomásokhoz rendelhetők. A termékcsalád különböző méretű berendezései minden igényt kielégítenek a hőátadási teljesítmény és a folyadékáram tekintetében. A berendezések tervezésekor és kiválasztásakor az optimális teljesítményt tartottuk szem előtt.

.

A magasabb nyomáshoz magasabb normákra van szükség

Ha a fűtési és hűtési feladatokhoz magasabb nyomásra van szükség, itt az ideje, hogy magasabb szintű technológiát alkalmazzon. Fedezze fel a tökéletes megbízhatóságot és a hatékony hőteljesítményt az Alfa Laval kazettás hőcserélőivel.

DNS highpressure 640x360

Rendkívül hatékony, egyedülálló tömítőrendszerrel

Az Alfa Laval ipari használatra tervezett szerelt lemezes hőcserélők ideálisan használhatók a magasabb nyomást igénylő, illetve a normál tömítésekkel nem kompatibilis folyadékokhoz vagy gázokhoz. A berendezéseket általában a hűtési alkalmazásokban használják az ammónia és a CO2 elpárologtatására és kondenzálására.

Az egyedülálló Alfa Laval RefTight™ tömítőrendszer garantálja a hegesztett csatornák között található tömítések hosszú élettartamát, mivel a lézerhegesztés a tömítőgyűrű-horony külső oldalán található. A sima felület az egész tömítőgyűrűn biztosítja a szoros, egyenletes tömítést.

Mi teszi a lemezes hőcserélőinket ilyen megbízhatóvá, hatékonnyá és könnyen szervizelhetővé?

A jól bevált, lényeges különbséget jelentő jellemzőkkel ellátott Alfa Laval ipari használatra tervezett kazettás hőcserélő termékcsalád könnyen karbantartható és hosszú élettartammal rendelkezik.

RefTightTM tömítőrendszer

Nagy teljesítményű tömítés nagynyomású alkalmazásokhoz.

CurveFlow™ elosztóterület

Javítja a közegáramlást és minimálisra csökkenti a lerakódás kockázatát.

  

 

 


OmegaPort™ nem szabályos kör alakú beömlőnyílások

Növeli a közegáramlást és a hőhatékonyságot.

ClipGrip™ tömítésillesztés

Tökéletes tömítőhatást és problémamentes karbantartást biztosít.

 

 


Ötpontos beállítás

Megbízható lemezbeállítást és a könnyű szervizelést biztosít a nagy méretű berendezések esetében.

 

 


T-rúd görgő

Alacsonyabb kialakítást tesz lehetővé, amelyet könnyű szervizelni.

Hogyan működik

.

A szerelt lemezes hőcserélő hőátadó területe a váz és a nyomólemezek közé szerelt hullámosított lemezek sorából áll, amelyek megtartják a tervezési nyomást. A lehető legnagyobb hőteljesítmény és a nagyon pontos hőmérséklet megközelítés érdekében, a folyadékok általában ellenáramban folynak keresztül a hőcserélőn.

Az Ipari kazettás termékcsoport lemezei közötti lezárás a lézervarratok és tömítések között váltakozik. A lézerhegesztett csatorna olyan folyadékok használatát teszi lehetővé, amelyek nem kompatibilisek a normál tömítésekkel, illetve nagyobb tervezési nyomást tesz lehetővé, mint a teljesen szerelt lemezes hőcserélők. Emellett az Alfa Laval RefTight™ tömítés rendszer egyenletes lezáróást garantál a teljes átömlőnyílás tömítésen.

Az Ipari kazettás termékcsoport különböző nyomómélységekkel és halszálka mintaszögekkel, illetve különböző formájú hullámosítással érhető el, amelyek gondosan lettek megtervezve és kiválasztva az optimális teljesítmény eléréséhez. A CurveFlow™ és a csokoládé minta elosztási terület két olyan elérhető kialakítási tulajdonság, amelyek biztosítják a folyadékok egyenletes eloszlatását a teljes lemez felületén.  Ez azt eredményezi, hogy a teljes hőátadó felület teljesen kihasznált és nincsenek pangó zónák, így elkerülhető az eltömődés.

A lemezek közötti nagy áramlási turbulencia nagyobb hőátadást eredményez; ugyanakkor ennek következménye a nyomásesés. Hőtani tervezőmérnökeink segítenek Önnek egy olyan modell és konfiguráció megtervezésében és kiválasztásában, amely megfelel az Ön alkalmazási igényeinek, miközben maximális hőteljesítményt biztosítanak, és minimálisra csökkentik a nyomásesést.

Az Ipari kazettás termékcsoport sokféle módon konfigurálható. Az animáció a teljesen szerelt lemezes hőcserélő egyjáratú konfigurációját mutatja. A kazettás hőcserélő áramlási elve ugyanaz. Az eltérés abban áll, hogy minden második csatorna lézervarrattal van lezárva tömítés helyett. Minden oldalon 2 vagy több járat is lehetséges.

Folyadék/folyadék szerelt lemezes hőcserélő

Gőzfűtő - szerelt lemezes hőcserélő

2-járatú szerelt lemezes hőcserélő

Nyomólemez görgő a T-rúdon

Szivárgás kamra

Alfa Laval tömítés profil

Döntött csavarnyílás

Nyomólemez görgő

Ovális csavaranya

Tömítés ragasztó