SolidC

Az élelmiszeripar, a tejipar, az italgyártás és a szépségápolási iparág higiéniai követelményeinek megfelelő SolidC az általános alkalmazásokhoz, a szakaszos termékszivattyúzáshoz és a CIP feladatokhoz használható szabványosított centrifugálszivattyú.

solidc centrifugal pump left side 640x360

Valódi érték

A SolidC centrifugálszivattyú a higiénikus alkalmazások alapvető szállítási feladatait ellátó normál teherbírású szivattyú. Kategóriájának más szivattyúihoz képest kivételes előnye a megbízható és kevés karbantartást igénylő működés. Higiénikus kialakításával, költséghatékony működésével és gyors, egyszerű karbantartásával a SolidC kiváló ár-érték arányt képvisel.

A nagyobb igénybevételt jelentő feladatok esetén az Alfa Laval a prémium LKH centrifugálszivattyút ajánlja. A szivattyúkiválasztó szoftverünk segítségével az Alfa Laval, illetve valamelyik együttműködő vagy értékesítési partnerünk segít kiválasztani az adott alkalmazáshoz megfelelő szivattyút.

Megbízható, higiénikus kivitel

A SolidC centrifugálszivattyúk egyenletes teljesítményt és maximális tisztíthatóságot biztosítanak. A meghatározott tömítőnyomásra meghúzott O-gyűrűket tartalmazó szivattyú belső kialakítása lehetővé teszi a felületi szennyeződések ellenőrzését. A 3A, CE, FDA és EHEDG követelményeknek való megfelelés kimagasló higiéniai szintet biztosít.

A nagyfokú termékintegritás biztosítására kifejlesztett SolidC egy félig nyitott járókerékkel rendelkezik, amely kíméletes termékkezelést tesz lehetővé. A sima, hézagmentes felületek kiküszöbölik a baktériumok szaporodására alkalmas holttereket. Továbbá a SolidC az FDA által engedélyezett elasztomereket alkalmaz, és CIP eljárással könnyen tisztítható.

Egyszerű, alacsony költségű karbantartás

A kopóalkatrészek cseréje mindössze néhány percet vesz igénybe. A könnyen hozzáférhető, elölről szerelt tengelytömítés problémamentes cseréje például maximalizálja a rendelkezésre állást és minimálisra csökkenti a karbantartási költségeket. A szivattyú és a hátlap közötti, egyszerűen szétszerelhető rögzítőbilincs, valamint a könnyen cserélhető O-gyűrű szintén hozzájárul az egyszerű karbantartáshoz és a költségmegtakarításhoz.

Jótállás

Eredeti gyári alkatrészek esetén az Alfa Laval hároméves jótállást vállal minden nem kopó alkatrészre.

 

Termék előnyök

  • Higiénikus kialakítás
  • Költséghatékony üzemelés
  • Gyors és könnyű karbantartás

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Szivattyúválaszték

A SolidC centrifugálszivattyúk jelenleg négy méretben állnak rendelkezésre, és akár 90 m3/óra kapacitásig, 80 méter (8 bar) nyomómagasságig és 40 méter (4 bar) bemeneti nyomásig alkalmazhatók.

Egyedi járókerék-kialakítás

A speciális többlapátos kivitelben készült félig nyitott járókerék különlegesen alacsony NPSHr értéket (szükséges nettó pozitív szívómagasság) tesz lehetővé. Ez segít megelőzni a kavitációt és minimálisra csökkenti a mechanikai sérülés veszélyét.

A járókeréken található kiegyenlítő furatok növelik a tengelytömítés körüli áramlást, és csökkentik a tengelyirányban ható erőket. Ez maximalizálja a tisztíthatóságot, ugyanakkor minimálisra csökkenti a tengelytömítés és a motorcsapágyak kopását.

 

SolidC pump curve

SolidC szivattyúválaszték, összetett diagram

Külső tengelytömítés

A SolidC szivattyúk ugyanazt a külső, mechanikus tengelytömítést használják, mint az Alfa Laval LKH prémium kategóriás centrifugálszivattyúk. Ez csökkenti a tartalékalkatrész-készletet a standard és prémium kategóriás Alfa Laval centrifugálszivattyúkat is használó üzemek esetében.

Az elölről szerelhető tengelytömítés a légköri oldalra szerelt rugóval és alátétekkel szintén fontos jellemzője a SolidC kivitelnek. Ez a kialakítás gyors, egyszerű és olcsó karbantartást tesz lehetővé. A tengelytömítés cseréje mindössze néhány percet vesz igénybe.

Egyetlen darabból álló szivattyúház

A szivattyúház egy darab strapabíró rozsdamentes acélból készül. Ezért az ellenőrzéshez vagy karbantartáshoz nincs szükség a szivattyúház kiszerelésére vagy eltávolítására a technológiai sorból. Az elölről szerelhető tömítéssel ötvözve ez elősegíti az állásidő minimalizálását, így idő és pénz takarítható meg. Továbbá lehetővé teszi, hogy szükség esetén egy ház nélküli tartalékszivattyút könnyen be lehessen szerelni.

Optimalizált tengelytömítés

Egyetlen tengelytömítés a szivattyúk széles választékához alkalmazható. Pontosan ugyanaz az egyszeres tengelytömítés illeszkedik az LKH szivattyúk 11 modelljéhez, valamint a SolidC szivattyú összes modelljéhez. Ez a szabványosítás csökkenti a raktárkészletet, valamint a kopó alkatrészek gyors és egyszerű cseréjét teszi lehetővé.

Tengelykapcsoló

A berendezés figyelemre méltó jellemzője a kúpos szorítású tengelykapcsoló. Ez pontosan és biztonságosan rögzíti a szivattyú tengelycsonkját a motor tengelyéhez. Beállítása egyszerű, működése biztonságos, és minimálisra csökkenti a zajt és a rezgést. Ezenfelül a tengelykapcsoló segít meghosszabbítani a tengelytömítés és a motor élettartamát.