SolidC UltraPure

A SolidC UltraPure centrifugálszivattyúk speciális jellemzői közé tartozik a külső tengelytömítés és rugó, a meghatározott tömítőnyomásra meghúzott O-gyűrű a hátlapon, a hézagmentes kialakítás, valamint a speciális, szabványoknak megfelelő anyagok teljes körű alkalmazása.

solidc ultrapure centrifugal pump left side 640x360

Szabványosított és megfizethető

A SolidC UltraPure egy szabványos kialakítású centrifugálszivattyú, amely ideálisan használható a szakaszos termékszivattyúzáshoz és CIP feladatokhoz. A legjobb választás azokhoz a berendezésekhez, ahol kulcsfontosságú szempont a higiénia és a beszerzési ár.

Könnyen tisztán tartható

A SolidC UltraPure centrifugálszivattyú kialakítása biztosítja az egyenletes teljesítményt, és kiküszöböli a szennyeződés kockázatát. A mélyreható technológiai szakértelemnek köszönhetően a szivattyú rés- és hézagmentes kivitelben készül, így elkerülhető a szennyeződések felhalmozódása vagy a baktériumok elszaporodása. Ez lehetővé teszi a SolidC gyors és egyszerű tisztítását - így idő, tisztítószer és tiszta víz takarítható meg.

A prémium kategóriás LKH UltraPure szivattyúhoz hasonlóan a SolidC UltraPure is egy külső tengelytömítéssel és egy félig nyitott, kiegyenlítő furatokkal ellátott járókerékkel rendelkezik. A hézagmentes kivitellel együtt ez a három jellemző kulcsfontosságú a végtermék minőségének biztosítása szempontjából.

Beszerzés és szállítás

A SolidC UltraPure egységek négy méretben állnak rendelkezésre. Az átfutási idő lerövidítése és a felesleges leállások elkerülése érdekében minden szabványos alkatrész raktárról rendelhető.

Gyógyszeripari dokumentációs csomag

Minden Alfa Laval gyógyszeripari alkatrészhez rendelkezésre áll a GDP-n (jó dokumentációs gyakorlat) alapuló Q-doc dokumentáció csomag. A Q-doc csomag tartalmazza a berendezések kezelési útmutatóit, a termék/teljesítmény tesztet, a minőségbiztosítási és a gyártási eljárásokat, a releváns anyagtanúsítványokat, valamint az alkatrészekre és szervizre vonatkozó szükséges információkat.

Jótállás

Eredeti gyári alkatrészek esetén az Alfa Laval hároméves jótállást vállal minden nem kopó alkatrészre.

Tanúsítvány, műszaki előírások és szabványok

A SolidC UltraPure termékcsalád megfelel a 3A és a CE előírásoknak, és rendelkezik EHEDG minősítéssel. További információkért olvassa el a SolidC UltraPure termékdokumentációt.

Termék előnyök

  • Gyors és könnyű tisztítás 
  • Időtakarékos
  • Higiénikus kialakítás

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

SolidC UltraPure kivitel

A szivattyú egy szabványos motorból, tengelycsonkból, mechanikus tengelykapcsolóból, rozsdamentes adapterből, hátlemezből, járókerékből, szivattyúházból és tengelytömítésből áll.

Egyedi járókerék-kialakítás

A SolidC UltraPure centrifugálszivattyúk egyedi, félig nyitott járókerékkel rendelkeznek, speciális lapátos kialakítással, amely különösen alacsony NPSHr-t (szükséges nettó pozitív szívómagasság) biztosít. Az NPSHr az a szívóoldali össznyomás, amely a szivattyú megfelelő működéséhez szükséges. Ez segít megelőzni a kavitációt, és minimálisra csökkenti a mechanikai sérülés kockázatát.

A járókerék kiegyenlítő furatokkal is rendelkezik, amelyek kiváló folyadékáramlást biztosítanak a tengelytömítés környezetében, és ezzel csökkentik a járókerékre ható tengelyirányú erőket. Ennek eredményeként csökken a tengelytömítés és a motorcsapágyak kopása.

Semi-open impeller with balancing holes


Félig nyitott járókerék kiegyenlítő furatokkal a
tengelytömítés kiváló tisztíthatósága érdekében.

Külső tengelytömítés

A SolidC UltraPure kivitel lényeges jellemzője az elölről szerelhető tengelytömítés, a légköri oldalra szerelt rugóval és alátétekkel. Ez a kialakítás gyors, egyszerű és olcsó karbantartást tesz lehetővé – a tengelytömítés cseréje mindössze 5 percet vesz igénybe.

A szivattyúházra szerelt csőcsatlakozások és az elölről szerelhető tengelytömítés azt is lehetővé teszik, hogy az ellenőrzéshez vagy karbantartáshoz ne legyen szükség a szivattyúház leszerelésére vagy eltávolítására. Ezzel idő és pénz takarítható meg, és a leállások száma a lehető legalacsonyabb szinten tartható. A kialakításnak köszönhetően a ház nélküli tartalék szivattyú is egyszerűen beszerelhető.

Az Alfa Laval ugyanazt a tengelytömítést használja a teljes SolidC UltraPure választékban – és ez megegyezik a LKH UltraPure centrifugálszivattyúkban használt tömítéssel. Ez a szabványosítás csökkenti a raktárkészletet, valamint biztosítja a kopó alkatrészek gyors és egyszerű cseréjét.

solidcultrapure impeller housing 150x377