Search within pages and documents

Are you looking for Spare Parts information?

Kapcsolatfelvétel kérése az Alfa Lavaltól

Válasszon országot.

LKH Prime

A piacvezető Alfa Laval LKH szivattyúválasztékba tartozó Alfa Laval LKH Prime egy hatékony, sokoldalú és higiénikus önfelszívó szivattyú, amely ötvözi a légcsavar technológiát és a korszerű kivitelt, annak érdekében, hogy megfeleljen a higiénikus iparágak - többek között az élelmiszeripar, a tejipar, az italgyártás, valamint az otthon- és szépségápolási iparágak - szigorú követelményeinek.

LKH_Prime_ROW_right_WEB_640x.png
 • Dokumentumok
 • Kapcsolódó iparágak
 • Kapcsolódó szervizszolgáltatások

Alapkivitelben is prémiumkategória

Az Alfa Laval LKH Prime új normát állít fel az önfelszívó szivattyútechnológiában.

Energiahatékony

A fejlett légcsavar-technológiának, valamint az optimális járókerék- és házgeometriának köszönhetően az Alfa Laval LKH Prime meghaladja az iparág elvárásait a csendes, hatékony működés, a csökkentett energiafogyasztás és a CO2-lábnyom tekintetében. Az Alfa Laval LKH Prime megfelel a legszigorúbb előírásoknak és higiéniai követelményeknek.

Prémium szivattyúplatform

A piacvezető Alfa Laval LKH szivattyúplatform részeként az Alfa Laval LKH Prime szivattyút a kimagasló teljesítmény, a kiváló minőség és a megbízható működés jellemzi

Sokoldalú

Az Alfa Laval LKH Prime elsősorban a légzárványt tartalmazó CIP feladatokhoz használható, de képes a termékszivattyúzásra is, ami potenciálisan csökkenti a tőkebefektetést a technológiai rendszerek tervezésénél – bármely iparágról legyen is szó.

Megfelel a nemzetközi szabványoknak

A csendes működésű Alfa Laval LKH Prime megfelel a legszigorúbb előírásoknak és higiéniai követelményeknek.

Egyszerű karbantartás

A szivattyú egyszerűen és költséghatékonyan karbantartható és javítható. A többi Alfa Laval LKH sorozatú szivattyúhoz is használható alkatrészeknek köszönhetően az Alfa Laval LKH Prime alacsony beszerzési és üzemeltetési összköltséget, valamint megnövelt rendelkezésre állást biztosít, amelyhez az Alfa Laval globális szervizhálózata biztosítja a megbízható hátteret.

Megbízható beszállító

Az Alfa Laval 1883 óta a világ vezető berendezésgyártója, és az egyik legnagyobb beszállító a higiénikus szivattyúk területén. Az Alfa Laval LKH Prime is szerepel azon a hosszú listán, amely az energiafelhasználást minimálisra csökkentő, nagyteljesítményű berendezéseket tartalmazza.

 • Energiahatékony: Kimagasló hatékonyság, melynek eredményeként csökken az energiafelhasználás és a CO2-kibocsátás.
 • Sokoldalú: A légzárványt tartalmazó CIP feladatokhoz tervezték, de termékszivattyúzásra is alkalmas, ezáltal csökkenthető a további szivattyúk alkalmazásának igénye és a tőkebefektetés mértéke.
 • Minőség, megbízhatóság: Az Alfa Laval LKH Prime a minőségéről és megbízhatóságáról híres LKH szivattyúcsalád jól bevált kialakításával rendelkezik.
 • Csendes, higiénikus: A szivattyú nagyon csendesen működik, és a legszigorúbb higiéniai tervezési szabványok szerint tanúsított.
 • Egyszerűen javítható: A szivattyú számos alkatrésze megegyezik az Alfa Laval LKH szivattyúcsalád többi tagjánál is használt alkatrészekkel, ezért egyszerűen karbantartható és a javítható.

 

Alapkivitelben is prémium kategória - Új standard az önfelszívó szivattyú technológiában.
Alfa Laval LKH Prime UltraPure

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval LKH Prime a légcsavar-technológián alapuló önfelszívó szivattyú. Kiváló üzemeltetési hatékonyságot biztosít és csökkenti az energiafogyasztást. A szivattyú teljesítménye eléri a 70 m3/óra szállítási kapacitást és a 40 m-es nyomómagasságot.

A szivattyú számos alkatrésze megegyezik az Alfa Laval LKH szivattyúcsalád többi tagjánál is használt alkatrészekkel, beleértve a járókereket is, amely az alkalmazásnak megfelelő optimális szivattyúteljesítményhez állítható. Az azonos alkatrészek közé tartozik a légcsavar, a ház, a recirkulációs cső és a fedél.

Működési elv

Az olyan alkalmazásoknál, ahol a szivattyúzott közeg a levegő és a folyadék keverékét tartalmazza a szívóvezetékben, a légcsavar forgása egy folytonos folyadékgyűrűt képez a lemezházban.

A lemezház légcsavarhoz viszonyított excentrikus helyzetének köszönhetően a folyadékgyűrű és a légcsavar között légkamra alakul ki, ami az ábrán látható módon a légcsavar lapátjai között légzárványokra oszlik.

A légcsavar folyamatos forgása a légzárványokat a lemezházon keresztül a járókerék szívó szakaszába kényszeríti. Ezután a légzárványok a kimeneti nyíláson keresztül távoznak.

A folyadék a kimeneti nyílásból a recirkulációs csövön keresztül visszaáramlik a lemezházba, annak érdekében, hogy a folyadékgyűrű állandóan fennmaradjon.

Ha nincs jelen levegő, a lemezháznak és a recirkulációs huroknak nincs szerepe, teljesen fel vannak töltve folyadékkal. A folyadék átfolyik a lemezházon a járókerék szívószakaszába, lehetővé téve a szivattyú hagyományos centrifugálszivattyúként való működését.

Szivattyúkivitel opciók

 • Csökkentett átmérőjű járókerék
 • Fokozott biztonságú motor/tűzálló motor
 • Kettős mechanikus tengelytömítés
 • A termékkel érintkező felület érdessége Ra ≤ 0,8 μm
 • Termékkel érintkező elasztomerek EPDM-ből, nitrilből (NBR) vagy fluorgumiból (FPM)
 • Szilikonkarbid forgó tömítőgyűrű
 • ½” tri-clamp csatlakozások (két csatlakozó)

360° Szerviz és karbantartás videók

Töltse le termékeink modelljeit Neutral vagy Native CAD formátumban. Lehetőség van 3D PDF file-ok letöltésére is.

 CAD portál megtekintése 

Alkatrész katalógus - legfrissebb online változat 

Alfa Laval alkatrészek

Értesüljön a legfrissebb fenntarthatósági hírekről és lehetőségekről a higiénikus áramlástechnikához kapcsolódóan.

Bővebben (angol nyelvű oldal)

Nézze meg termék animációs oldalunkat és ismerje meg berendezéseink felépítését és működését közelebbről. 

Nézze meg az animációkat (angol nyelvű oldal) 

Széles szivattyúkínálat része

Az Alfa Laval számos szivattyút kínál higiénikus alkalmazásokra a tejiparban, élelmiszeriparban, italgyártásban, illetve az otthon- és szépségápolási termékek gyártásában. 

Az Alfa Laval számos szivattyút kínál ultratiszta folyamatokra biotechnológiai és gyógyszeripari alkalmazásokban.

 

Információkérés

Ajánlatkérés a következőre: LKH Prime