SB vákuum-mentesítő szelep

A SCANDI BREW® tartályfedél-rendszerbe beépített Alfa Laval SB vákuummentesítő szelep egy kompakt biztonsági szelep, amely minimálisra csökkenti a tartályok összeroppanásának kockázatát vákuum keletkezése esetén. Vákuum a tartályok feltöltése vagy ürítése, a forróvizes tisztítás utáni hidegvizes öblítés, vagy a CO2-vel telített légkörben marószerrel történő tisztítás során keletkezhet.

sb-anti-vacuum-valve-left-side 640x360

Alacsony beruházási költség

A tartós és robosztus kialakítású SB vákuummentesítő szelep megóvja a tartályokat a belső vákuum miatt bekövetkező összeroppanástól. Az alacsony beruházási költség a kevesebb termékveszteség, a nagyobb folyamatbiztonság és a magasabb szintű higiénia biztosításával együtt járó üzemi megbízhatóságnak és hosszabb élettartamnak köszönhetően hosszú távon biztosítja a beruházás megtérülését.

Kompakt szelepkivitel

A kompakt és robosztus higiénikus SB vákuummentesítő szelep könnyen illeszkedik bármely zárt tartály fedelére. A szelep mérete és beállítása a tartály vákuumbesorolásától, a megengedett maximális ürítési sebességtől, a tisztítási eljárástól és a technológiai követelményektől függ.

Kimagaslóan higiénikus kivitel

A kimagasló higiéniát és tisztíthatóságot biztosító SB vákuummentesítő szelep prémium minőségű rozsdamentes acélból készül, Ra ≤ 0,8 μm felületi érdességgel. Ezenfelül az Alfa Laval tömítési technológia nagyobb termikus stabilitást, jobb kémiai ellenállást és fokozott szakítószilárdságot biztosít. Ez a rendkívül megbízható szelep megfelel a PED 97/23/EC szabvány előírásainak. Az Alfa Laval 3.1 nyomonkövethetőségi tanúsítvány kérésre rendelkezésre áll.

 

Termékelőnyök

  • Alacsony befektetési költség
  • Kompakt kialakítás
  • Kimagasló higiénia
  • Egyszerű beépítés

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

 

Nagyon fontos megjegyezni, hogy ha a tisztítási eljárás magában foglalja a forróvizes tisztítást, akkor a szelepet a hideg vízzel történő öblítés során kialakuló vákuum miatt bekövetkező összeroppanás elleni védelemre kell méretezni.

Opciók

A szelepülék CIP tisztítására két opció áll rendelkezésre.

CIP 1. készlet: Nyitóegység és fröccsenésvédő

A tartály CIP-tisztítása során a szelepet a nyitóegység kinyitja. A szelepülék tisztítása a tartálytisztító-fej tisztítófúvókáitól függ. A tartályból kilépő CIP-folyadékot a fröccsenésvédő felfogja, és visszavezeti a tartályba.

CIP 2. készlet: Nyitóegység, fröccsenésvédő, CIP fúvóka és CIP zárószelep

A tartály CIP-tisztítása során a szelepet a nyitóegység kinyitja. A szelepülék tisztítását a CIP-fúvóka végzi. A fröccsenésvédő felfogja a CIP-fúvókából kibocsátott összes CIP-folyadékot, és visszavezeti a tartályba.

.