SB nyomáshatároló szelep

A tartály károsodásának megakadályozása és a biztonságos működés biztosítása érdekében az Alfa Laval SB nyomáshatároló szelep túlnyomás esetén megvédi a nyomás alatt álló tartályt. Ezt a szelepet a tej- és élelmiszeripar, valamint sör- és italgyártás higiénikus folyamataihoz tervezték. A szelep beépíthető a SCANDI BREW® tartályfedél rendszerbe.

sb pressure relief valve right side 640x360

Hatékony nyomáshatárolás

A nyomáshatároló szelep eltávolítja a felesleges folyadékot, amely a túltöltés miatt túlnyomást okoz a tartályban. Ha a tartályban lévő nyomás túllépi az előre beállított értéket, akkor a nyomáshatároló szelep kinyit, és kiengedi a túltöltés miatt keletkező felesleges folyadékot. Amikor a tartály nyomása visszaáll a biztonságos szintre, a szelep visszazár.

Könnyen tisztítható, higiénikus kialakítás

A kevés mozgó alkatrész, valamint a sima, hézagmentes, rozsdamentes acél felületek könnyen tisztíthatóvá teszik a szelepet. Ha a szelep zárt helyzetben van, a szelep tisztítása a szokásos CIP-ciklus részeként megy végbe. A szelepülék alapos tisztításához egy opcionális pneumatikus nyitóegység és egy fröccsenésvédő áll rendelkezésre.

Termékelőnyök

  • Költséghatékony, higiénikus kialakítás
  • Kiváló higiénia
  • A folyamat követelményeinek megfelelően alakított
  • Können tisztítható

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval SB nyomáshatároló szelep egy ellensúllyal rendelkező biztonsági szelep. Megfelel a PED 97/23/EC, az EN 4126-1 és az EN 764-7 szabványoknak, és két változatban kapható:

  • A SCANDI BREW® tartályfedél-rendszerbe beépítve

  • Saját ellenperemére szerelve