Biztonsági szelep

Az Alfa Laval biztonsági szelep biztosítja a berendezések és a környezet védelmét, valamint óvja a munkavállalók egészségét és biztonságát. Ez a biztonsági berendezés túlnyomás esetén kinyit, és kiengedi a felesleges nyomást a tartályokból vagy berendezésekből, majd - miután a rendszerben a nyomás visszaállt a normál értékre - bezár, és megakadályozza a folyadék kiáramlását.

safety valve 640x360

A túlnyomás kiengedése

A tartályok vagy rendszerek belsejében a nyomás a blokkolt ürítés, a hőtágulás, a kémiai reakciók vagy ezek kombinációi miatt növekedhet meg. Az Alfa Laval biztonsági szelepet úgy tervezték, hogy minden esetben és minden körülmények között rugalmasan kiengedje a túlnyomást a tartályokból vagy berendezésekből. A kiváló minőségű, higiénikus biztonsági szelep a biztonságos üzemeltetés szempontjából a baleset-megelőzés végső és létfontosságú részét képezi.

A tökéletesen megfelelő szelep

A túlnyomás okaitól függően különböző tömeg- vagy térfogatáram kiengedésére lehet szükség. A ilyen típusú változó áramlás esetén elengedhetetlen, hogy a biztonsági szelep pontosan az alkalmazáshoz megfelelő legyen. Az Alfa Laval biztonsági szelepek DN25 - DN100 közötti méretekben, a szelep méretétől függően 0,2 - 12,0 bar rugóerővel beállított nyomásérték-tartományban állnak rendelkezésre.

Megbízható védelem

Potenciálisan veszélyes helyzetben az Alfa Laval biztonsági szelepek az előre meghatározott nyomásértéknél nyílnak ki. A nyomórugó, amely a szelepet a beállított nyomás alatti értéken zárt állapotban tartja, azonnal kinyitja a szelepet, amikor túlnyomás keletkezik a biztonsági szelep bemeneténél. Amint a nyomásból származó erő meghaladja a rugóerőt, a szelep kinyit és elengedi a nyomást, végül visszazár, amikor a rendszerben visszaáll a normál nyomásszint.

 

Termékelőnyök

  • Kiváló védelem.
  • PED tanúsítvány
  • Higiénikus kialakítás

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik