2019-07-31 Hírek

Bármely igényt kielégítő töltési megoldások bag-in-box csomagoláshoz

Az Alfa Laval Astepo töltési- és csomagolómegoldás eddig nem tapasztalt kényelmet biztosít az élelmiszeripari és italgyártó üzemek számára. A bag-in-box elnevezésű, rugalmasan alkalmazható csomagolás megőrzi a termékek ízét és frissességét.

 

A bag-in-box egy praktikus csomagolás, amely a számos különböző előnyének köszönhetően egyre több vevő számára jelent vonzó megoldást.

  • Hosszú eltarthatósági idő az állandó termékminőséget biztosító steril töltési eljárásnak és a vízhatlan filmrétegnek köszönhetően
  • A műanyag kiömlőnyílásokon keresztül történő speciális töltésnek köszönhetően ideálisan használható az italok és élelmiszerek széles választékához a tejtermékek és az egyéb élelmiszeripari termékek esetében, többek között a rostos, magos és darabos termékekhez is.
  • A számos különböző kupakkal ellátható egy vagy több töltőfej használata - beleértve a hűtött (vagy melegített) megoldásokat is - kényelmes és rugalmas alkalmazást biztosít.

 

Alkalmazási területek

Jellemzően a gyümölcslevek, a tejtermékek - például az UHT-tej -, a bor és a sör töltési alkalmazásainál használják, azonban az Alfa Laval töltőgépek a fogyasztásra kész italokon túl a bag-in-box csomagolású élelmiszeripari termékek széles választékához használhatók. Néhány példa azokra a termékekre, amelyek jelenleg bag-in-box csomagolásban kaphatók: gyümölcslé koncentrátumok, szörp- és turmixalapok, kávékrémesítők, ízesített tejek és lágy fagylaltok, tojásból készült folyékony termékek, sajtmártások, levesek, szószok, ketchup stb.

Akár a fogyasztói piacra szánt 3L-es tasakokra van szüksége, akár a vendéglátóipari, szállodai és éttermi felhasználású 3-20L-os zsákokra, vagy 200-1000 literes tasakokra ipari felhasználáshoz, az Alfa Laval az összes nagyobb bag-in-box beszállítótól - például Scholle, Goglio, Smurfit Kappa vagy Aran - származó tasakok és kupakok széles választékához biztosítja Önnek a megoldást.

 

Az Alfa Laval kínálata a töltőberendezések széles portfólióját tartalmazza, melyek közül Ön kiválaszthatja az igényeinek megfelelőt:

  • Aszeptikus töltés, vagy nem aszeptikus töltés
  • A tasakok töltőfejbe történő adagolás manuálisan vagy automatikusan
  • A tasakok kartondobozba történő csomagolása manuálisan vagy automatikusan

 

Az Astepo 2010-ben csatlakozott az Alfa Lavalhoz. Bag-in-box töltőgépeit az olaszországi Parmában fejlesztették ki, és 1986 óta gyártják. Azóta több mint 1300 aszeptikus töltőberendezést értékesítettek világszerte.

Az Astepo töltőgépeket különálló berendezésként, vagy egy komplett rendszerbe integrálva, tartályokkal, kartondobozoló egységekkel, valamint pasztőröző- és keverőmodulokkal szállítjuk.

 

Termékeink áttekintése

Aszeptikus töltőgépek

Kompakt aszeptikus töltőgépek

A kompakt aszeptikus töltőgépek különösen alkalmasak folyadékok (például az azonnal fogyasztható, úgy nevezett ready-to-drink (RTD) gyümölcslevelek), a sűrű, alacsony savtartalmú élelmiszer- és italtermékek (például tej, ízesített tej, tejturmix és lágy fagylaltkeverékek, zöldség és hússűrítmények), valamint a rostos viszkózus termékek (például gyümölcs-, citrus- és paradicsomkoncentrátumok, szirupok és sűrítmények) töltésére.

Bővebb információ

Nagy sebességű aszeptikus töltőgépek alacsony savtartalmú termékekhez

Az Alfa Laval Astepo HS-LA aszeptikus bag-in-box töltőgépek ideálisan alkalmazhatók a magas és alacsony savtartalmú (pH <4,5 és pH> 4,5) élelmiszer- és italipari termékek akár 12 000 liter/óra töltési sebességgel történő csomagolásához.

Bővebb információ

Aszeptikus termékmintatöltőgép

Aszeptikus termékminta-töltőberendezés bag-in-box és bag-in-drum töltéshez laboratóriumi/kísérleti alkalmazásokhoz, valamint aszeptikus ipari üzemekben steril minták készítéséhez.

Kis méretű és kompakt aszeptikus töltőgép 1-10 literes (1/2-6 gallon) és 200 literes (55 gallon) bag-in-box típusú steril, rugalmas tasakokhoz.

 

A PTAF-rendszert a darabos és rostos élelmiszeripari termékekhez, valamint a sűrű és viszkózus folyékony termékekhez fejlesztették ki. Ideálisan alkalmazható alacsony savtartalmú termékekhez is (jellemzően a tejtermékekhez).

Bővebb információ

Ezer literes aszeptikus töltőgépek

A TAF töltőgépet kifejezetten a raklapra helyezhető tartályok 1000 literes (300 gallon) zsákjainak a töltésére tervezték. A megfelelő opcionális tartozékok és kiegészítők használatával ezek a berendezések használhatók az alábbiak töltésére is:

  • 220 literes (55 gallon) hordózsákok
  • 5-20 literes (1-6 gallon) tasakok.
  • 4 zsákos, 220 literes (55 gallon) raklapra helyezett hordókhoz.
  • 240/400 literes (65/105 gallon) zsákok kartondobozokhoz, dupla tartályokhoz vagy különleges kivitelekhez.

Bővebb információ

 

Nem aszeptikus töltőgépek

Astepo Grande

Az Alfa Laval Astepo Grande nem aszeptikus bag-in-box töltőrendszereket világszerte széles körben alkalmazzák tasakok feltöltésére folyadékokkal (pl. borral vagy vízzel), valamint egyéb eltartható termékekkel, sűrű szószokkal (pl. majonézzel és ketchuppal), hígítandó termékekkel, szirupokkal és növényi olajokkal.

Speciális higiéniai előírások, vagy különleges egyedi igények esetén speciális műszaki kivitelek is rendelkezésre állnak.

Bővebb információ

Astepo töltőgépek tiszta töltéshez

Az Alfa Laval Astepo nem aszeptikus tiszta töltési (C.F.) rendszereket széles körben használják az élelmiszer- és tejiparban. Ideálisan alkalmazhatók a hűtést igénylő - például tejet, ízesített tejet, tejturmixot és lágy fagylaltkeveréket tartalmazó - folyadékok, a sűrű, viszkózus (gyakran apró részecskéket tartalmazó) termékek - például ketchup, majonéz és mártások -, valamint a hosszú szavatossági idővel rendelkező szirupok és sűrítmények csomagolására.

Bővebb információ

Astepo Piccolo

A Piccolo töltőgép egy térfogatalapú töltést végző automata töltőberendezés, kézi bag-in-box adagolóval az 1 colos kiömlőnyílással rendelkező tasakokhoz. Ideálisan alkalmazható a szivattyúzható termékek széles választékához - a folyékony és a viszkózus, valamint az élelmiszer és nem élelmiszer típusú termékekhez egyaránt.

Bővebb információ

Beg-in-box töltőmodul

Astepo Combibox 

A Combibox egy helytakarékos kialakítású rendszer, amelyben egyetlen vázon három berendezés található: egy kartondoboz-formázó, egy kartondoboz-behelyező/tasakbetöltő, és egy kartondoboz-lezáró.

Bővebb információ

 

 

Compact aseptic filler 640x360jpg

Nézze meg videónkat arról, hogyan működnek bag-in-box töltőink


Kapcsolódó tartalom: