Astepo grande filler

Teljes felszereltségű töltőrendszer a nemzetközi szabványnak megfelelő 1 colos kiömlőnyílással rendelkező rugalmas tasakok töltéséhez, az élelmiszer- és tejipar számára.

Bag in box fillers - Astepo grande filler

Ideális élelmiszerekhez és italokhoz

Az Alfa Laval Astepo Grande nem aszeptikus bag-in-box töltőrendszereket világszerte széles körben alkalmazzák tasakok töltésére folyadékokkal (pl. borral vagy vízzel), valamint egyéb eltartható termékekkel, sűrű szószokkal (pl. majonézzel és ketchuppal), hígítandó termékekkel, szirupokkal és növényi olajokkal. Speciális higiéniai előírások, vagy különleges egyedi igények esetén speciális változatok is rendelkezésre állnak.

Rugalmasan és gyorsan átállítható

Ezek a töltőrendszerek egyszerűen kezelhetők, minimális karbantartást igényelnek, és a tervezés során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a különböző tasakméretek között könnyen és gyorsan lehessen váltani. A különböző típusú tasakok és kiömlőnyílások széles választékával működtethetők, beleértve az adagolócsappal ellátott boros, vagy szirupos tasakokat is.

Egyszerűen beépíthető a dobozolórendszerbe

A Grande bag-in-box töltőrendszerek az automatikus Alfa Laval Astepo Combibox dobozolósorokhoz is csatlakoztathatók (amelyek a dobozokat magas hőmérsékleten olvadó ragasztóval, vagy a ragasztószalaggal zárják le). A hatékonyan integrált bag-in-box töltő és dobozolósor kevesebb helyet foglal el, és maximális rugalmasságot biztosít.

Előnyök

  • Kipróbált és tesztelt töltési megoldás, amelyre biztosan számíthat
  • A legmagasabb igényeket is kielégítő standard konfigurációk, amelyek növelik a megbízhatóságot, a töltési sebességet és a higiéniát
  • Különféle kiegészítő lehetőségek széles választéka a maximális sokoldalúság érdekében
  • Automatizált, felhasználóbarát működés - csak minimális felügyeletre van szükség
  • Magas higiéniai követelmények

Hogyan működik

Pontos töltés

A +/- 0,5% töltési pontossággal működő Grande töltőrendszer elvégzi a 2-20 literes tasakok kupakjainak eltávolítását, a tasakok töltését és a kupakok visszahelyezését. A bemeneti kapacitás akár 14 000 liter/óra is lehet, azonban a töltési sebesség függ a választott tasakmérettől.

A rendszer olyan tasaktekercsekkel üzemel, amelyeknél a kupakok a tasakok elején találhatók. A tasakok leválasztását egy sima vízszintes kés végzi, amely megóvja a filmréteget a mikroperforációtól. A tasakokat a töltőfejhez a pneumatikus rendszer automatikusan adagolja.

A kupakot eltávolító megfogóelemek gyorsan átállíthatók, és egy pneumatikus henger biztosítja a töltőszeleppel való szinkronizálásukat. Ez könnyű beállíthatóságot tesz lehetővé, és csökkenti az állásidőt. A kiemelkedően pontos töltés érdekében a berendezés tömegáramlás-mérővel is felszerelhető.

Speciális konfigurációk is rendelhetők - töltés előtti vákuummal, vagy töltés utáni nitrogénfröccsel, illetve a töltési területen HEPA szűrővel felszerelt kivitelben.

A sokoldalúság alaptulajdonság

A Grande töltők különálló egységekként, vagy a zökkenőmentesen integrált teljes Alfa Laval Astepo gyártósorok részeként állnak rendelkezésre. A gyártósorok egy bag-in-box töltőből, egy tasakadagoló rendszerből és egy dobozolórendszerből állnak, valamint tartalmaznak egy forró vízzel, vagy gőzzel működő automata CIP tisztítórendszert is, amely megtisztítja a folyékony termékekkel érintkező felületeket. A távvezérlésű CIP-beállításnak köszönhetően nincs szükség emberi beavatkozásra.

A további igények kielégítésére az opcionális tartozékok átfogó választéka áll rendelkezésre.