Astepo clean filler

Sokoldalú bag-in-box tiszta töltéshez alkalmazható rendszer, a nemzetközi szabványnak megfelelő 1 colos kiömlőnyílással rendelkező rugalmas tasakok töltéséhez az élelmiszer- és tejipar számára.

Astepo clean filler

Megfelel az élelmiszer- és tejipari termékek csomagolására vonatkozó követelményeknek

Az Alfa Laval Astepo nem aszeptikus tiszta töltési (C.F.) rendszereket széles körben használják az élelmiszer- és tejiparban. Ideálisan alkalmazhatók a hűtést igénylő - például tejet, ízesített tejet, tejturmixot és lágy fagylaltkeveréket tartalmazó - folyadékok, a sűrű, viszkózus (gyakran apró részecskéket tartalmazó) termékek - például ketchup, majonéz és mártások -, valamint a hosszú szavatossági idővel rendelkező szirupok és sűrítmények csomagolására.

Sokoldalú és automatizált

A C.F. töltő az Ön igényeinek megfelelően automata vagy félautomata kivitelben is rendelkezésre áll.

Minden C.F. töltőrendszerre jellemző az egyszerű kezelhetőség és karbantartás, valamint az, hogy a különböző tasakméretek közötti váltás esetén könnyen és gyorsan átállíthatók. A berendezések a jelenleg rendelkezésre álló összes standard tasaktípushoz és kiömlőnyíláshoz alkalmazhatók, és szimpla vagy dupla töltőfejes kivitelben rendelhetők.

Ultraclean változatok

A tej- és tojástermékek, valamint az egyéb olyan termékek esetében, amelyekre még szigorúbb higiéniai előírások vonatkoznak, a csomagoláshoz speciális Ultraclean verziók állnak rendelkezésre. C. F. Ultraclean bag-in-box töltők az ilyen termékek esetében hosszabb eltarthatóságot biztosítanak.

A nagyobb fokú higiénia biztosítása érdekében a gépkezelő az első tasak behelyezése és a berendezés elindítása után nem avatkozik be fizikailag a folyamatba. A töltő automatikusan behelyezi, feltölti és visszazárja a tasakokat. A berendezésre szerelt érzékelők jelzik, ha a tasak elfogyott, vagy a szelepek nem működnek, és a töltési folyamat automatikusan leáll.

Az egyedülálló Ultraclean „fehér” töltőszelep EHEDG minősítéssel rendelkezik. A töltés alatti védelmet a túlnyomásos szűrt levegő biztosítja. A folyékony fertőtlenítőszerekhez kiegészítő megoldásként porlasztórendszer is felszerelhető.

Előnyök

  • Sokoldalú csomagolási megoldás, amely teljes mértékben megfelel az ügyfelek preferenciáinak és gyakorlati követelményeinek
  • Rendkívül magas szintű higiénia, amely minden egyes termék esetében biztosítja a vevők számára az előírt eltarthatósági idő fenntartását.
  • Az igények változása esetén a berendezés könnyen átalakítható félautomata működésről automatikus működésre.
  • Felhasználóbarát üzemeltetés, minimális felügyeleti és karbantartási igénnyel
  • Kompakt, egyszerűen telepíthető „plug and play” berendezés

Hogyan működik

Szabályozott töltési ciklusok

A C.F. töltő érzékeli a kupak behelyezését. Amint ez megtörténik, a töltési ciklus elindul. A ciklusba beletartozik a kupak eltávolítása, és a töltőszelep behelyezése a nyitott tasak nyílásába. A vákuum eltávolítja a maradék levegőt. A tasak töltése ezután térfogatalapú adagolással történik, a kezelő által kiválasztott receptnek megfelelően. Egy nitrogénfröccs megtisztítja a szelepet, mielőtt felnyílna. A feltöltés után a rendszer visszahelyezi a kupakot, és elengedi a feltöltött tasakot. Automata berendezéseknél a feltöltött tasakokat egy automatikusan működő kés leválasztja a bejövő üres tasakról.

Integrált töltés és dobozolás

Ha a kis tasakos gyártás teljesítménye meghaladja a 100 tasakot óránként, akkor a tasaktekercsekhez egy automatikus tasakadagolót kell felszerelni a töltőszelep alá. Így akár 350 tasak/óra teljesítmény is biztosítható. A C.F. töltő automata változata a szüksége CIP ciklusok mellett a kupakeltávolítási, a töltési és a kupak-visszahelyezési műveleteket is elvégzi. Ez a változat óránként akár 4 000 liter folyadék tasakokba töltésére is alkalmas, +/- 0,5% töltési pontossággal. Az automata C.F. töltők az Alfa Laval Astepo Combibox automata dobozolósorhoz is csatlakoztathatók (amely a dobozokat magas hőmérsékleten olvadó ragasztóval, vagy a ragasztószalaggal zárja le).

Alap és opcionális tartozékok

Az Alfa Laval Astepo C.F. töltőrendszerek alapkivitelben is átfogó felszereltséggel rendelkeznek, és a legfontosabb szerelvényeik AISI 304 vagy AISI 316 rozsdamentes acélból készülnek. A speciális töltési igények kielégítésére azonban az opcionális tartozékok széles választéka is rendelkezésre áll.