Compact aseptic filler

Az Alfa Laval Astepo kompakt aszeptikus töltőgép (CAF) rendkívül sokoldalú és robusztus töltési rendszer, amely élelmiszer- és italipari termékek széles választékának a megfelelő tartályokba történő töltésére szolgá aszeptikus körülmények között.

Compact aseptic filler 2H right

A kompakt aszeptikus töltőgépek különösen alkalmasak folyadékok (például az azonnal fogyasztható, úgy nevezett ready-to-drink (RTD) gyümölcslevelek), a sűrű, alacsony savtartalmú élelmiszer- és italtermékek (például tej, ízesített tej, tejturmix és lágy fagylaltkeverékek, zöldség és hússűrítmények), valamint a rostos viszkózus termékek (például gyümölcs-, citrus- és paradicsomkoncentrátumok, szirupok és sűrítmények) töltésére.

Hogyan működik

Használat előtt a töltőgép tisztítása és sterilizálása automatikusan történik. A teljesen automatikus folyamat egy CIP fázisból, majd ezt követően egy sterilizáló fázisból áll. Mindkét folyamatra jellemző, hogy a termékkel érintkező szelepek, visszakeringető szelepek és a gőzfúvókák ciklikusan működnek. Ha bármilyen okból hibajelzés következik be, az időszámláló mindkét fázisban automatikusan lenullázódik, és nem indul újra, amíg a hibát kiváltó okot meg nem szüntették.

A nyitás, a töltés és a zárás automatikus ciklusa akkor indul el, amikor a tasak nyakát manuálisan behelyezzük a töltőfejbe. A töltési ciklus alatt a gőzfúvókák és a töltőszelep hőmérsékletét a rendszer körültekintően felügyeli és szabályozza. Az alacsony savtartalmú termékek esetén a fertőtlenítőszer aeroszolos spray formájában kerül hozzáadásra.