Astepo combibox

Az élelmiszeripar és italgyártás területén alkalmazható kompakt dobozolórendszerek.

combibox 640x360

A Combibox egy helytakarékos kialakítású rendszer, amelyben egyetlen vázon három berendezés található: egy kartondoboz-formázó, egy kartondoboz-behelyező/tasakbetöltő, és egy kartondoboz-lezáró.

A kartondobozt a rendszer lépésenként mozgatja az egyik szakaszból a másikba, a beépített vezérlőrendszer pedig leegyszerűsíti az összes munkafolyamatot és karbantartási műveletet.

A Combibox-rendszer megfelel mind a francia, mind az amerikai típusú lezáráshoz, és néhány perc alatt átállítható az egyik tasakméretről a másikra.

A Combibox-rendszer tervezése és gyártása megfelel az EU biztonsági előírásoknak. A berendezés rozsdamentes acélból készül, így élelmiszergyártásra használt területeken is telepíthető, és a kialakítása lehetővé teszi a könnyű hozzáférést valamennyi alkatrészhez a tisztítás során.

Hogyan működik

A kartondoboz-összeállító automatikusan kinyitja a dobozt, behajtja az alsó lapjait, és ragasztószalaggal vagy forró ragasztóval lezárja azokat. A berendezés két alapvető lineáris mozgását hajtóműves motor vezérli. Az egyik a doboz kihúzásáért és kinyitásáért, a másik pedig a lezárási szakaszban történő mozgatásért felelős. A kartondoboz lapjainak nyitását és zárását elektropneumatikus aktuátorok végzik.

A dobozadagoló-egység szakaszos adagolású. A tasak bedobozolása egy pneumatikus munkahengerekre szerelt, élelmiszeripari minősítéssel rendelkező szállítószalagon történik, ahol a pneumatikus hengerek oldalra hajtják a dobozok lapjait annak érdekében, hogy a tasakok akadálytalanul - súrlódás és csavarodás nélkül - essenek a dobozba.

A beépített vezérlőrendszer egyszerűvé teszi mind az üzemeltetést, mind pedig a karbantartást. Az előre telepített szoftverrel rendelkező vezérlőpanel programozása lehetővé teszi a munkafázisok szinkronizálását a szükséges aszeptikus és nem aszeptikus töltőkkel.