Thousand-litre aseptic filler

Az Alfa Laval Astepo ezer literes aszeptikus töltőgép (TAF) rendkívül sokoldalú és robusztus töltőberendezés, amely az élelmiszer- és italipari termékek széles körének megfelelő tartályokba történő kitöltésére szolgál aszeptikus körülmények között.

Thousand litre aseptic filler

A TAF töltőt kifejezetten a raklapra helyezhető tartályok 1000 literes (300 gallon) tasakjainak a töltésére tervezték. A megfelelő opcionális tartozékok és kiegészítők használatával ezek a berendezések használhatók az alábbiak töltésére is:

  • 220 literes (55 gallon) hordótasakok
  • 5-20 literes (1-6 gallon) tasakok.
  • 4 tasakos, 220 literes (55 gallon) raklapra helyezett hordók.
  • 240/400 literes (65/105 gallon) tasakok kartondobozokhoz, dupla tartályokhoz vagy különleges kivitelekhez.

Hogyan működik

A töltés előtt egy teljesen automatikus fázis lép működésbe, amelyben a termékkel érintkező szelepek, a CIP visszakeringető szelepei és a gőzfúvókák ciklikusan működnek. Ha bármilyen okból a folyamat során hiba következik be, az időszámláló automatikusan lenullázódik, és addig nem indul újra, amíg a hibát kiváltó okot meg nem szüntették.

Ezt egy teljesen automatikus fázis követi, amelyben a termékkel érintkező szelepek, a sterilizáló kör és a gőzfúvókák ciklikus működése során a sterilizáláshoz a rendszer forró vizet (sterilizálóból) vagy gőzt (opcionális) használ. Ha bármilyen okból a folyamat során hiba lép fel, az időszámláló automatikusan lenullázódik, és addig nem indul újra, amíg a hibát kiváltó okot meg nem szüntették.

A nyitás, a töltés és a zárás automatikus ciklusa akkor indul el, amikor az 5-1000 liter (1–300 gallon) térfogatú tasakok nyakát kézzel behelyezzük a töltőfejbe. Ebben a ciklusban a gőzfúvókák és a töltőszelep hőmérsékletét a rendszer körültekintően felügyeli és szabályozza. Az 1000 literes (300 gallon) tasakok esetén a termék tasakba töltésének kezdetekor a töltőfej alsó helyzetben áll.

Ez a megoldás - különösen viszkózus termékek esetében - garantálja a tasak egyenletesen töltését, és megakadályozza a sarkok összegyűrődését. Amennyiben a 3-20 literes (1–6 gallon) tasakok töltéséhez automatikus tasakadagolót (ABF) használunk, a tasak automatikus behelyezése, nyitása, töltése és lezárása, valamint a következő tasak behelyezése a „CIKLUS INDÍTÁSA” gomb lenyomása után indul el (csak 1 colos töltőfejjel).

Thousand litreCompactAsepticFiller HIW 200x270