Nagy sebességű aszeptikus töltőgép

Az Alfa Laval HS-LA aszeptikus bag-in-box töltőgépekkel gyorsan megvalósítható a magas és alacsony savtartalmú élelmiszeripari termékek steril bag-in-box töltése. Ez az aszeptikus bag-in-box töltőgép kiváló higiéniát biztosít. Töltse a kész gyümölcsleveket, növényi alapú italokat, püréket, italokat, tejtermékeket, szószokat, ízesítőket, szirupokat és utólag keverhető italokat aszeptikus csomagolásba - gyorsabban és pontosabban, mint más hasonló töltőgépekkel.

HSLA filler

Csökkentse a kiesett termelési időt és maximalizálja a hasznos üzemidőt automatikus bag-in-box töltőinkkel.

  • A leggyorsabb áteresztőképesség és páratlan hatékonyság a nagy sebességű, nagy nyomatékú szervomotoros technológiának köszönhetően.
  • Az automatizált tisztítási és sterilizálási ciklusok révén gyorsabb az átállás a gyártási folyamatok között, ezért hatékonyabb a termelés.
  • Minimális felügyeleti és karbantartási igény a felhasználóbarát automatikus működésnek és a legmodernebb SCADA rendszernek köszönhetően.
  • Kiváló szintű higiénia és biztonság, megfelelően az FDA-irányelveknek.
  • Kiemelkedő szakértelem egy globális partnertől, aki helyi szerviztámogatást is biztosít.

Maximalizálja a termelési időt az Alfa Laval nagysebességű aszeptikus töltőberendezésével alacsony savtartalmú termékekhez. Csökkentse a gyártási fázisok közötti váltások idejét és fordítson több időt a felhasználásra kész élelmiszerek csomagolásával.

Csökkentse a SIP eljárás, a termelés és a CIP-tisztítások közötti állásidőt. Az aszeptikus töltőrendszer emellett alkalmazkodik a különböző zacskóméretekhez, kupaktípusokhoz és csomagolási kialakításokhoz.

A beépített szénkefe nélküli szervomotor biztosítja az alacsony savtartalmú élelmiszerek csomagolásának szabályozását és nagy sebességű feldolgozását. A rendszer képes 3- 25 literes tasakok és kupakok kezelésére akár 12 tasak/perc sebességgel. A nagyobb töltési sebesség megnöveli a forgalmazásra kész élelmiszerek hozamát.

Ez az FDA-kompatibilis aszeptikus bag-in-box töltősor önálló modulként vagy az Alfa Laval különböző élelmiszer-feldolgozó vonalaiba integrálva is elérhető.

.

Hogyan működik az Alfa Laval nagysebességű, alacsony savtartalmú termékekhez fejlesztett aszeptikus töltőberendezése?

Sterilizálás

A gyártás megkezdése előtt az élelmiszerrel érintkező felületek fertőtlenítése és sterilizálása (CIP és SIP eljárás) automatikusan történik. Ha bármilyen okból a folyamatok során hiba következik be, az időszámláló automatikusan lenullázódik, és addig nem indul újra, amíg a hibát kiváltó okot meg nem szüntették. A tasakokba töltött termékkel történetesen nem érintkező felületek - például a töltőfej és a töltőcsatorna - sterilizálása gőzzel és gőz halmazállapotú hidrogén-peroxiddal történik.

A termékkel nem érintkező felületekhez hasonlóan a lapos, merev, magas vagy alacsony illesztésű kupakokat, illetve a főbb beszállítóktól származó egyéb adagoló kupakokat is sterilizálják gőz halmazállapotú hidrogén-peroxid jet-áramokkal. A kiömlő nyílásokat ezután az aszeptikus fejbe vezetik be, ahol egy pozitív steril légáramlás megakadályozza a levegőben lévő szennyeződések bejutását. Mind a hőmérséklet, mind a nyomás pozitív.

Szállítás

A tasakokat szállítás előtt gamma-sugárzással előkezelik. Ezután a tasakadagoló automatikusan átszállítja a tasakokat a sterilizáló alagútba és a töltőfejbe. Ezt követően a kupak újra visszakerül a tasak kiömlőnyílására, és egy automata vágóberendezés leválasztja a feltöltött tasakot a tasaktekercsről. A feltöltött tasakokat egy motoros görgős szállítószalag szállítja el a berendezésből.

Töltés 

A kamra belsejében a hőmérséklet és a túlnyomás folyamatosan felügyelet alatt áll, mivel ez higiéniai szempontból kulcsfontosságú. A szénkefe nélküli elektromos szervomotorok használata biztosítja, hogy a HS-LA töltőgép az aszeptikus szelep mozgását, sebességét és gyorsulását nagyfokú pontossággal tudja szabályozni és beállítani. A kupakok eltávolítását egy megfogószerkezet végzi, és a töltőcsonkot egy hermetikus zárást biztosító rendszer zárja le annak érdekében, hogy semmilyen szennyeződés ne juthasson be a tasakba.

A feltöltött tasakokat egy motoros görgős szállítószalag szállítja el a berendezésből. A vezérlőpanelben egy PLC egység irányítja és ellenőrzi a töltési művelet összes fázisát, valamint ellátja a töltőberendezés belső állapotfelügyeletét.

HS LA Filler Orthographic
Low acid aseptic filler working princple
Nagy sebességű aszeptikus töltőgép
Alacsony savtartalmú termékekhez fejlesztett aszeptikus töltőberendezés működési elve
.

Termékek