Főzőház - kihívások és megoldások

Hatékony főzőházi berendezések

Magas energiafogyasztás, összetevők vesztesége, magas vízfogyasztás és romlás - ez csak néhány példa a sörlé készítés leggyakoribb problémái közül. A tisztítás és az elszennyeződések szintén befolyásolhatják a folyamat idejét, emellett foglalkozni kell a törköllyel és az elhasznált gabonával is.

Az Alfa Laval különleges megoldásokat kínál az általános problémákra, így biztosítva a hatékony és kiváló sörgyári teljesítményt.

.

Sörlé készítés

Kihívás

  • Túl nedves az elhasznált gabona

Solution

Eredmény

  • Az elhasznált gabona víztelenítése akár 70 %-os nedvességtartalomig.

Kihívás

  • Magas energiafogyasztás

Megoldás

Eredmény

  • Akár 40%-kal alacsonyabb energiafogyasztás azáltal, hogy a sörlé forralásából származó energiát újrahasznosítjuk a következő főzetek felfűtésére.

Kihívás

  • Alacsony hőcsere hatékonyság a főzőüst elszennyeződése és a rossz tisztítás miatt.

Eredmény

  • A főzőüst belső felületének tisztításáért és szilárd részecskék eltávolításáért felelős statikus mosófejek lecserélése forgó jet-fejekre, segít javítani a főzőház hatékonyságát és higiéniáját.
.

Whirlpool

Kihívás

  • A sörlé minősége
  • Sörlé veszteség
  • Nem hatékony törköly szeparálás.
  • Túl nedves törköly, ami downstream és megsemmisítési problémákat okoz.

Eredmény

  • Tisztább sörlé a hűtés előtt
  • Az elveszett sörlé visszanyerése törkölyből, növeli az összhozamot.
  • Rövidebb folyamatidő és jobb törköly szeparálás.
  • Jelentősen szárazabb törköly (amely állati takarmány-adalékanyagként értékesíthető)
  • Kisebb a kockázata a sörléhűtő elszennyeződésének
  • Kevesebb öblítés és energiafogyasztás a főzések között