Főzőház - kihívások és megoldások
Hatékony főzőházi berendezések
Magas energiafogyasztás, összetevők vesztesége, magas vízfogyasztás és romlás - ez csak néhány példa a sörlé készítés leggyakoribb problémái közül. A tisztítás és az elszennyeződések szintén befolyásolhatják a folyamat idejét, emellett foglalkozni kell a törköllyel és az elhasznált gabonával is.
Az Alfa Laval különleges megoldásokat kínál az általános problémákra, így biztosítva a hatékony és kiváló sörgyári teljesítményt.
Sörlé készítés
Kihívás
- Túl nedves az elhasznált gabona
Solution
- Az elhasznált gabona víztelenítése Alfa Laval dekanterekkel
Eredmény
- Az elhasznált gabona víztelenítése akár 70 %-os nedvességtartalomig.
Kihívás
- Magas energiafogyasztás
Megoldás
- Energia-visszanyerő rendszer Alfa Laval lemezes hőcserélőkkel
Eredmény
- Akár 40%-kal alacsonyabb energiafogyasztás azáltal, hogy a sörlé forralásából származó energiát újrahasznosítjuk a következő főzetek felfűtésére.
Kihívás
- Alacsony hőcsere hatékonyság a főzőüst elszennyeződése és a rossz tisztítás miatt.
Megoldás
Eredmény
- A főzőüst belső felületének tisztításáért és szilárd részecskék eltávolításáért felelős statikus mosófejek lecserélése forgó jet-fejekre, segít javítani a főzőház hatékonyságát és higiéniáját.
Whirlpool
Kihívás
- A sörlé minősége
- Sörlé veszteség
- Nem hatékony törköly szeparálás.
- Túl nedves törköly, ami downstream és megsemmisítési problémákat okoz.
Eredmény
- Tisztább sörlé a hűtés előtt
- Az elveszett sörlé visszanyerése törkölyből, növeli az összhozamot.
- Rövidebb folyamatidő és jobb törköly szeparálás.
- Jelentősen szárazabb törköly (amely állati takarmány-adalékanyagként értékesíthető)
- Kisebb a kockázata a sörléhűtő elszennyeződésének
- Kevesebb öblítés és energiafogyasztás a főzések között