Szűrés és kezelés - kihívások és megoldások

Szűrés, kezelés és előcsomagolás

A kész sör szűrésének két fő technológiája a kovaföld és a keresztáramú membránszűrés. A romlás, az eltömődés és a hulladékkezelés mind kihívást jelentenek a sörfőzők számára. 

A változatos termékek előállítása - az alkoholmentes és erős söröktől az ízesített változatokig - egyre nagyobb teret hódít. Keverő-, karbonizáló- és alkoholmentesítő moduljaink hatékony módot kínálnak arra, hogy megbízható és rugalmas módon állíthasson elő új és egyedi termékeket, jelenlegi és jövőbeli fogyasztói számára.

Csomagolás előtti a pasztőrözés vagy steril szűrés eltávolítja a mikroorganizmusokat, azért hogy javítsa a tárolhatósági időt, a termék ízét és biztonságát. Mi olyan megoldásokat kínálunk, amelyekkel mindezt hatékonyan és fenntarthatóbb módon teheti meg. 

.

Sörszűrés

Kihívás

  • Kovaföld szűrő eltömődése a szűrés során
  • Sok a kovaföld felhasználás
  • Rövid szűrési ciklusok a keresztáramú szűrőkön

Eredmény

  • Stabil és alacsony szilárdanyag-tartalom a szeparátor ürítőjénél
  • A szilárd anyagok centrifugális szeparálása csökkenti a teljes kovaföld felhasználást és a terhelést a szűrés során.
  • Minimalizálja a sörben lévő részecskék mikronizálódását, ami csökkenti a szűrő eltömődését és hosszabb szűrési ciklusokat tesz lehetővé.

Kihívás

  • A termék rövid eltarthatósági ideje
  • Újrafertőződés

Eredmény

  • A mikroorganizmusok teljes eltávolítása

Kihívás

  • Oxidáció a szűrés során

Eredmény

  • Csövek gáztalanított vízzel történő feltöltése a sörfőzetek között megakadályozza az oxidációt

Kihívás

  • Magas hulladékgazdálkodási költségek

Eredmény

  • A folyadék eltávolításával könnyebb kovaföld hulladékkezelés, mivel így az szárazabb és könnyebb lesz.
.

Keverés, adagolás és karbonizálás

Kihívás

  • A sör specifikáció szerinti előállítása

Eredmény

  • Megbízható pontosság a keverés, adagolás és karbonizálás során
.

Alkohol kivonás

Kihívás

  • Alacsony alkoholtartalmú sör előállításának szükségessége 

Megoldás

Eredmény

  • Nincs hőhatás a termékre
  • Alacsony alkoholtartalmú sör előállítása (<0,5% v/v)

Kihívás

  • Alkoholmentes sör előállításának szükségessége

Megoldás

Eredmény

  • Alkoholmentes sör előállítása (<0,05% v/v)
  • A végtermék konzisztenciája
  • A sztrippelt alkohol más alkalmazásokban újra felhasználható összetevőként.

Kezelés

. .

Kihívás

  • Az előírt eltarthatósági idő fenntartása és az újrafertőződés kockázata. 
  • Magas energiafelhasználás

Eredmény

  • Mikroorganizmusok eltávolítása a sörből
  • Hosszabb termék eltarthatósági idő
  • A Flexitherm segítségével akár 95%-os energia-visszanyerés, és akár 80%-kal alacsonyabb üzemeltetési költségek érhetők el a hagyományos alagútpasztőrrel összehasonlítva.
  • A steril sörszűrő modullal, a hideg folyamat minimális energiát igényel.
.

Kérjen árajánlatot!

Milyen alkalmazások érdekelnék? *
Szeretne bármikor megtekinthető webináriumokra, vagy rendezvényekre szóló meghívókat, valamint termék- és szolgáltatási híreket kapni? 

Ezt az információt eltároljuk, és a saját adatvédelmi irányelveinknek megfelelően kezeljük.