AL-mem

A standard Alfa Laval ALMEM-UF egy automatikus, folyamatos üzemű membránszűrő rendszer, hatékony ultraszűrési folyamatokhoz. Az ALMEM-UF-et széles körben alkalmazzák az élelmiszer-, gyógyszer- és biotechnológiai iparban. Crossflow ultraszűrést alkalmaz a termékek hatékony koncentrálásához és több mint 50 éves membrántechnológiai tapasztalat áll mögötte. A rugalmas, könnyen kezelhető kialakítás támogatja a különböző speciális sűrítési követelményeket, hogy minimális visszatartás mellett megfelelj

阿法拉伐膜过滤系统

Egy bevált membránszűrő rendszer hatékony ultraszűrési folyamatokhoz, koncentráláshoz és tisztításhoz.

 • Költséghatékony és üzemkész, szabványosított kialakítás előre szerelt komponensekkel és előre gyártott csövezéssel.
 • Folyamatos termék koncentráció a rugalmas és automata szabályzásnak köszönhetően.
 • Megbízható, könnyen használható és könnyen karbantartható. PLC a rendszer és a folyamat vezérléséhez és felügyeletéhez, beleértve a CIP-eljárásokat is
 • Hatékony üzemeltetés - a fő komponenseket, beleértve a spirálmembránokat, szivattyúkat, szelepeket és pótalkatrészeket az Alfa Laval gyártja.
 • Higiénikus kialakítás. Valamennyi cső és berendezés, amely a feldolgozott termékkel, vagy a tisztítófolyadékkal érintkezik AISI 316L rozsdamentes acél

Az Alfa Laval világszerte több mint 2500 telepített berendezéssel számos vállalatnak nyújtott segítséget a membrántechnológiához kapcsolódóan. Akár nagy energiájú, hagyományos módszerről váltana, akár meglévő ultraszűrési eljárását szeretné optimalizálni, iparági szakértelmünk és kiterjedt globális értékesítési és szervizhálózatunk segít megtalálni a tökéletes megoldást az Ön egyedi igényeinek megfelelően.

.
.
Blood processing 640x360

Alkalmazások

 • Fehérjék, gumik és egyéb termékek sűrítése további bepárlás előtt.
 • Állati vérplazma, zselatin, tojásfehérje, pektin és karragén feldolgozása.
 • Enzimek, élesztőkivonat és aminosavak kinyerése, tisztítása és/vagy koncentrálása.
 • Természetes színezékek előállítása és fehérjék visszanyerése hulladékáramokból.
Gelatine extraction 640x360
.
.

Az ultraszűrési folyamatban használt Alfa Laval membránok széles választéka:

UF-pHt™ membránok 

UF-pHt branded feature logo.pngSzéles pH-tűrés kombinálva a magas hőmérséklettel szembeni ellenállással

Ezek a speciális polipropilén papírból készült UF-membránok széles pH tartományban, valamint magas hőmérsékleten is használhatók. Ez segít növelni mind a folyamat rugalmasságát, mind a membránszűrő rendszer higiéniáját. 

UF spirálmembránok

UF spirálmembránjaink egyedi konstrukción alapulnak, amely vagy polipropilén vagy poliészter anyagból készül. Higiénikus, teljes illeszkedésű kivitelük optimális tisztítási feltételeket biztosít.

Mivel az ALMEM-UF rendszerben az összes membránt az Alfa Laval gyártja, a membránok cseréjében és a szervizelésben is segíteni tudunk.

Hogyan működik

Overview of system layout UF

Hogyan működik az ultraszűrési folyamat?

Membránkörök

Az ultraszűrési (UF) folyamat során a spirálmembránok a víz és más alacsony molekulasúlyú anyagok eltávolításával csökkentik a folyadék mennyiségét. A feldolgozandó terméket a szintvezérlő szelep vezeti be az adagolótartályba és szivattyú továbbítja több, sorban (körökben) bekötött membránszűrő szakaszhoz. Az egyes ultraszűrési körök több házból állnak, amelyek Alfa Laval spirál membránokat tartalmaznak. Ezek a membránok megengedik, hogy a sók és a víz a permeátum áramba kerüljenek, ugyanakkor a fehérjéket, gumikat, stb. kiszűrik, és így azok egyre sűrűbbé válnak, ahogy az egymást követő körökön áthaladnak.

A tényleges feldolgozási hőmérséklet a kezelés alatt álló adott terméktől függ. A jellemző hőmérséklet 5° és 90°C között van.

Szivattyú és hűtőrendszer

Az egyes körökben a keringető szivattyú látja el olyan crossflow sebességgel a membránokat, ami az eltömődést minimális szinten tudja tartani és közben figyelembe veszi a rendszer teljes kapacitását is. Emellett a berendezés hűtőrendszert tartalmaz a szivattyúk által generált hő eltávolításához. A szivattyúk frekvenciaváltói alacsonyan tartják az energiafogyasztást.

Tartályrendszer

A körökből összegyűjtött permeátum a permeátum tartályrendszerbe lép, ahol a folyamat előző vagy következő szakaszába ürül újrahasznosításhoz, vagy a leeresztő rendszeren keresztül kerül eltávolításra.

Áramlási sebesség szabályozása

A retentátum áramlási sebességét rendszerint a beállított koncentrációs faktor (VCF érték) vagy egy opcionális refraktométer/sűrűség in-line műszer vezérli a kívánt terméksűrűség vagy térfogatcsökkentés eléréséhez.

Vezérlőrendszer

Az Alfa Laval Membrane-UF rendszer teljesen automatizált működésű az egyszerű használatú MemProC® vezérlőrendszeren keresztül. Ide tartoznak a termelési, tisztítási, fertőtlenítési és vízkeringetési műveletek kiválasztására szolgáló külön üzemmódok, az összes szükséges részsorozattal együtt. Ez biztosítja a teljes rendszer biztonságos és megbízható működését.

Termékkiszorítás és CIP

Amikor a termelési ciklus befejeződik, a terméket víz szorítja ki a rendszerből a maximális termékkinyerés érdekében. Ezt a kiszorítási műveletet egy vizes öblítés követi, amely eltávolítja a membránfelületen maradt esetleges lerakódásokat. Végezetül CIP-tisztításra kerül sor, ami megtisztítja a membránokat és a köröket.

Lehetőségek ultraszűrési folyamatokhoz

Az Alfa Laval ALMEM-UF rendszer a következő választható extrákkal rendelhető:

 • Egy speciális fűtő/hűtő szakasz a betáp oldalon és a hő visszanyerésére a kimenő áramokból (a képen látható).
 • K-Patent típusú in-line refraktométer a termékkoncentráció ellenőrzésére az utolsó körben.
 • Plug-flow rendszer a CIP tisztításhoz szükséges mosófolyadék mennyiségének csökkentésére.
 • Fűtő szakasz a CIP folyadékhoz
 • Külső CIP-szeleprendszer három választószeleppel a külső betáp-, retentátum- és permeátvonalak tisztításához
Heating cooling section for AL mem UF
Alfa Laval spiral membrane for reverse osmosis filtratio

Több mint 50 éves tapasztalat

A membránszűrés tiszta technológia. Profitáljon a szakértelmünkből. Az Alfa Laval tapasztalata a membránszűrő rendszerek, a crossflow ultraszűrés és a folyamatos membránszűrés terén majdnem olyan régre nyúlik vissza, mint maga a technológia.

Tekintse meg összegyűjtött tapasztalatunk előnyeit

Szervizszolgáltatások

Az Ön berendezése teljesítményének növelése

Kiemelt globális szervizhálózatunk alkatrészekkel és szakértelemmel támogatja Önt, bárhol is legyen, amikor csak szüksége van rá. A nagyobb üzemidő, rendelkezésre állás és optimalizálás nyújtásával nyugalmat biztosítunk, és maximalizáljuk befektetése megtérülését. Együttdolgozunk Önnel, hogy szervizszolgáltatásainkat egy Alfa Laval szerviz szerződés integráljuk a kiszámítható és gondtalan működés érdekében.

Tudjon meg többet szerviz kínálatunkról

How can we help you?Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bármilyen kérdése van.

Lépjen velünk kapcsolatba

.
.