Spirál membránok

Az Alfa Laval számos különböző spirál membránt gyárt, amelyek az élelmiszer-, ital-, tej-, biotechnológiai és gyógyszeriparon belül számos alkalmazásban, széles körben használatosak. Az Alfa Laval spirál membránok valamennyi crossflow szűrési eljáráshoz a membrán, átmérő, hosszúság és távtartó eltérő kombinációival áll rendelkezésre. A spirál membránok full-fit higiénikus kialakítással rendelkeznek.

Spiral wound membrane UF

Finom szűrés

A membránszűrés a termékáram különböző komponenseit, a benne levő mikrorészecskék mérete és alakja alapján választja ki. Minél jobb a szűrés, annál jobb a végtermék minősége és értéke.

Az Alfa Laval spirál membránok egyedi kialakítása biztosítja, hogy a termékáram a lehető legjobb áramlási feltételek mellett haladjon át a spirál membránon. Ez biztosítja a lehető leghatékonyabb szeparálást és a kiváló áramlást, illetve azt, hogy az egyes spirál membránok hosszú élettartamúak és könnyen tisztíthatók legyenek.

Előnyök

  • alacsony beruházási és csere költségek, a hosszú élettartamnak köszönhetően
  • költséghatékony üzemelés, alacsony energiafogyasztás
  • nagyon kompakt kialakítás minimális helyigénnyel és külső csövezéssel
  • kiváló kémiai és hő stabilitás magas pH és hőmérséklet ellenállással
  • több változatban kapható különböző hosszúság és átmérő méretekkel
  • speciális kialakítás, valamennyi anyag megfelel az FDA előírásoknak higiénikus alkalmazásokra
  • ugyanaz a membrán típus elérhető lapmembránként és spirál membránként is
  • számos alkalmazásra megfelel az élelmiszer-, tej-, ital-, biotech- és gyógyszeriparban
  • saját Alfa Laval gyártmány

RO_NF spiral loops

A fenti ábra egy Alfa Laval spirál rendszert mutat, amelyet általában antibiotikumok, enzimek, élesztő kivonatok, tojásfehérje és gyümölcslevek sűrítésére, illetve sörök alkoholtartalmának csökkentésére alkalmaznak.

A rendszer felszerelhető ultraszűrő és mikroszűrő spirál membránokkal sűrítésre, derítésre és tisztításra.

Spiral wound membrane

 Áramlási minta az Alfa Laval spirál membránjában . A piros a terméket/retentátumot jelöli. A sárga a permeátumot jelöli.

Működése

Az egyes spirál elemek magját egy perforált központi cső képezi a rászerelt nagyméretű membránrekeszekkel. Ezek mindegyike távtartó hálót tartalmaz, amely a permeátumot elvezeti a membránrekeszből a központi csőbe.

Az egyes rekeszek közötti távtartó háló eltérő vastagságai biztosítják a termék egyenletes eloszlását a membrán teljes felületén.

Az Alfa Laval spirál tekercselésű membránjaiban használt speciális szoros hengerlési technika biztosítja a lehetséges maximális aktív membránterületet, ami megfelelően magas permeátum kapacitást eredményez. Az Alfa Laval spirál tekercselt membránok kivételes szilárdsága hosszú élettartamot és kevesebb hornyolási problémát eredményeznek akkor is, ha jelentős nyomáscsökkenés következik be az elemen keresztül.

Megfelelőség

Az Alfa Laval membránok gyártása során felhasznált valamennyi alapanyag - mind a spirál elemes, mind a lapmembránok esetében - megfelel az EU (EC) 1935/2004 előírásnak és a 2002/72/EC direktívának, valamint az FDA előírásnak (CFR), Title 21. Ennek köszönhetően a membránok megfelelnek az élelmiszer- és gyógyszeripari alkalmazások követelményeinek.

Ez a megfelelőség kiterjed a membrán működéséhez kapcsolódó egyéb berendezésekre és fittingekre, beleértve például a tartólemezeket, membránházakat és szivattyúkat.