Kisegítő membránberendezés

Az Alfa Laval mindent biztosít a komplett membránszűrő rendszerekhez. Emellett számos speciális kiegészítő berendezést, fittinget és eszközt kínálunk a spirál és lapmembrános rendszerekhez a membránok installációjához, illetve a rendszerek biztonságos és hatékony üzemeltetéséhez.

housing 640x360

A kíméletes alternatíva

Az Alfa Laval az ipari szeparációs technológiák egyik legjelentősebb szállítója a világon. Büszkék vagyunk rá, hogy gyakorlatilag valamennyi iparág számára biztosítunk centrifugális és mechanikus elveken alapuló szeparációs berendezéseket. Ugyanakkor vannak olyan technológiák, amelyeknél az érintett anyagok túl érzékenyek ahhoz, hogy ellenálljanak az ilyen kezelésnek. Az ilyen technológiák esetében kíméletes alternatívát kínálunk, mégpedig a crossflow (cros flow) membránszűrést.

Az Alfa Laval a higiénikus crossflow (cros flow) membránszűrők és berendezések legnagyobb szállítója a világon. A kiváló higiéniát biztosító Alfa Laval membrántermékek elsődleges választást jelentenek a membránszűrő technológia számos nagy felhasználója, valamint a membránszűrő modulok és rendszerek OEM gyártói körében is.

A megfelelő teljesítmény elérése

Az Alfa Laval membránszűrő rendszerek hatékonysága jelentős mértékben függ az üzem teljesítményének támogatására és optimalizálására tervezett kiegészítő berendezések megbízható, folyamatos működésétől.

Az Alfa Laval egyedülálló módon képes arra, hogy membrán kiegészítő berendezések - membránházak, felszerelések, hőcserélők, vezérlő műszerek, tartályberendezések és szelepek - széles körét kínálja. Valamennyi kiegészítő membránberendezésünk 60 bar nyomásig jóváhagyott, és ellenáll a magas üzemi hőmérsékletet igénylő membránszűrési eljárásoknak.

Emellett az Alfa Laval a higiénikus magasnyomású szivattyúk széles választékát kínálja gondosan kiválasztott áramlási jellemzőkkel, amelyek a membránon keresztüli áramlást szabályozzák.

Előnyök

  • speciális kiegészítők, fittingek és eszközök széles választéka
  • teljes kínálat egyetlen szakértő beszállítótól
  • rövid szállítási határidők, hatékony logisztika
  • valamennyi komponens tökéletesen összeilleszthető
  • minden felhasznált anyag megfelel az FDA előírásoknak és alkalmas élelmiszer- és gyógyszeripari alkalmazásra

Egyetlen szakértő forrás 

Ha az Alfa Lavalt választja membránszűrő rendszerek és kisegítő membrán berendezések beszállítójának, élvezheti a hatékony logisztika, a tökéletesen illeszkedő komponensek és az egy helyen elérhető teljes higiénikus berendezés kínálat előnyeit.

Hogyan működik a membránszűrés?

Fizikai elválasztás

A membránszűrés egy olyan fizikai szeparációs eljárás, amely során egy speciális membrán két oldala közötti nyomáskülönbség jelenti a hajtóerőt. Ezt az eljárást a különböző méretű és jellemzőjű molekulák különválasztásának képessége jellemzi.
Szinte valamennyi ipari membránszűrés crossflow szűrésként történik, ahol a szűrendő folyadék a membránnal párhuzamosan nagy sebességgel és nyomás alatt áramlik.

Fizikai gát

Alapvetően a membránszűrés abból áll, hogy egyetlen termékáramot keringetünk át egy membránrendszeren, amely azt két különálló árammá, azaz permeátummá és retentátummá választja szét. Az anyagokat szétválasztó membrán egy rendkívül specifikus fizikai gát, amely csak a termékáram bizonyos kiválasztott komponenseit engedi áthaladni.

Áthaladás

Az ilyen membránnak a pórusai olyan kicsik, hogy Angströmben mérhetők (10-10 m) és nyomásra van szükség ahhoz, hogy a folyadékot keresztül nyomjuk rajtuk. Lényegében a nanoszűréshez és fordított ozmózishoz használatos membránok pórusai olyan kicsik, hogy még pásztázó elektronmikroszkóppal sem láthatók.

Megfelelőség

Az Alfa Laval membránok gyártása során felhasznált valamennyi alapanyag - mind a spirál elemes, mind a lapmembránok esetében - megfelel az EU (EC) 1935/2004 előírásnak és a 2002/72/EC direktívának, valamint az FDA előírásnak (CFR), Title 21. Ennek köszönhetően a membránok megfelelnek az élelmiszer- és gyógyszeripari alkalmazások követelményeinek.

Ez a megfelelőség kiterjed a membrán működéséhez kapcsolódó egyéb berendezésekre és fittingekre, beleértve például a tartólemezeket, membránházakat és szivattyúkat.