OptiLobe

Az Alfa Laval OptiLobe forgódugattyús szivattyúk költséghatékony alternatívát jelentenek a kíméletes termékkezelést és egyszerű karbantartást igénylő általános alkalmazásokhoz. Ezek a pozitív térfogatkiszorítású, sokoldalú, megbízható és energiatakarékos szivattyúk növelik a technológiai rugalmasságot és az üzemi megbízhatóságot.

Optilobe rotary lobe pump

Kíméletes termékkezelés, higiénikus kialakítás és költséghatékony egyszerűség

  • Költséghatékony és higiénikus szivattyú
  • Optimális termékminőség az alacsony nyíróhatású, kíméletes szivattyúzásnak köszönhetően
  • Robusztus kivitel a hosszú élettartam érdekében
  • Könnyű karbantartás az önbeálló, elölről szerelhető tömítéseknek köszönhetően
  • Alacsony beszerzési és üzemeltetési összköltség

A korrózióálló, rozsdamentes acélból készült Alfa Laval OptiLobe forgódugattyús szivattyúk maximalizálják a technológiai rugalmasságot, minimálisra csökkentik a szennyeződés kockázatát és megkönnyítik a tisztítást. Az élelmiszer- és tejipar, az italgyártás, valamint az otthon- és szépségápolási iparágakban történő használatra tervezett pozitív térfogatkiszorítású szivattyúk megfelelnek a CE irányelveknek, az EHEDG előírásoknak, valamint a 3A és az FDA higiéniai szabványoknak.

OptiLobe szivattyútechnológia

Használja ki a technológiai jellemzők nyújtotta előnyöket, amelyek lehetővé teszik, hogy az Alfa Laval OptiLobe forgódugattyús szivattyúk hozzáadott értéket képviseljenek a folyamataiban. 

  • A robusztus platform, a korszerű tömítéskialakítás, valamint a nagy teherbírású, hosszú élettartamú csapágyak hozzájárulnak a rendelkezésre állás és a termelékenység növeléséhez. 
  • Az elölről szerelhető, önbeálló tömítések közeggel közvetlenül érintkező tömítőfelülete rendkívül jól tisztítható és kenhető, ezáltal növeli a tömítés élettartamát. 
  • A tengelytámaszt egy merev, osztatlan csapágyház és legalább 20 000 óra élettartammal rendelkező, nagy teherbírású L10 kúpgörgős csapágyak biztosítják. Ez hozzájárul a stabil tengelymegfogáshoz és az egyenletesebb terheléshez, ezáltal csökkenti a szivattyúfej felütközésének kockázatát, ugyanakkor csökkenti a karbantartási igényt és növeli rendelkezésre állást is.
  • Opcionális melegítő/hűtő elülső burkolatok is elérhetők azokhoz a folyamatokhoz, amelyekben a termékek alacsony hőmérsékleten megdermednek - például a cukros oldatok, vaj és margarinok, lekvárok, testvajak, gélek, testápoló termékek és még több más termék esetében.

Szerviz

A gyárilag beállított hézagolásnak köszönhetően a forgórész cseréje egyszerűen elvégezhető anélkül, hogy a beállítást újra el kellene végezni. Az alkatrészcsere szintén egyszerűbbé vált; a nagy pontosságú alkatrészek csereszabatosak az azonos méretű szivattyúk alkatrészeivel.

Termékmodellek

Az OptiLobe forgódugattyús szivattyúk 5 különböző hajtómű-modullal és 10 különböző lökettérfogattal kaphatók, akár 77 m³/h szállítási teljesítményig, 8 bar differenciálnyomásig, 130°C közeghőmérsékletig, 25-150 mm átmérőjű szivattyúcsonkokkal.

.

Termékismertető: A teljes Alfa Laval OptiLobe forgódugattyús szivattyú-sorozat

Ismerje meg az OptiLobe szivattyú által a kíméletes és higiénikus termékkezeléshez kínált költséghatékony, forgódugattyús szivattyú-megoldást

BrochureThe complete Alfa Laval OptiLobe rotary pump range 640x360

Hogyan működik

.

Működési elv

A szivattyúhajtómű fogaskerék áttétellel hajtja meg a rotorokat, és biztosítja a háromszárnyas rotorok pontos szinkronizálását.

Az ellentétes irányban forgó rotorok részleges vákuumot hoznak létre, ami lehetővé teszi, hogy a légköri vagy más külső nyomás bejuttassa a folyadékot a szivattyúcsatornába. A rotorok forgása növekvő térfogatú kamrát hoz létre, amely folyadékkal töltődik fel. A szárnyak eltávolodásával párhuzamosan létrejön egy folyadékkamra. Ahogy a szárnyak összezáródnak, a kamra mérete csökken, és a folyadék a kiömlőnyíláson keresztül távozik.

Az ellentétes irányban forgó rotorok részleges vákuumot hoznak létre, ami lehetővé teszi, hogy a légköri vagy más külső nyomás bejuttassa a folyadékot a szivattyúcsatornába. A rotorok forgása növekvő térfogatú kamrát hoz létre, amely folyadékkal töltődik fel. A szárnyak eltávolodásával párhuzamosan létrejön egy folyadékkamra. Ahogy a szárnyak összezáródnak, a kamra mérete csökken, és a folyadék a kiömlőnyíláson keresztül távozik.

Opciók

Melegítő/hűtő elülső burkolatok azokhoz a folyamatokhoz, ahol a termékek alacsony hőmérsékleten megdermednek.

Optilobe positive displacement pump-exploded view

Kialakítás

Az Alfa Laval forgódugattyús szivattyúk pozitív térfogatkiszorítású szivattyúk, amelyek rotorházból, rotorház fedélből, rotorokból, rotoranyákból, tengelyekből, hajtóműből, tengelytömítésből és elasztomerekből állnak. A szivattyúfejen belül nincsenek érintkező alkatrészek.

Az OptiLobe egy egyszerű kihajtó tengelyes szivattyúként is szállítható, de a könnyű plug-and-play telepítés érdekében alaplapra szerelve, tengelykapcsolóval, védőburkolattal és hajtóműves motorral együtt is kapható.

A termékkel érintkező acél alkatrészek standard alapanyaga a 316L rozsdamentes acél, a termékkel érintkező elasztomerek pedig EPDM-ből készülnek. Az EasyFit tengelytömítések elölről szerelhetők, és a nagy pontosságú alkatrészek csereszabatosak az azonos méretű szivattyúk alkatrészeivel.

Az összes szivattyúalkatrészt az Alfa Laval gyártja, beleértve a rotorházat és a nagy pontosságú rotorokat is. Ez megkönnyíti a karbantartást, és a pótalkatrészek teljes körű csereszabatosságát eredményezi.

A széles szivattyúválaszték része

A vállalat forgódugattyús szivattyúkínálatába tartozó Alfa Laval OptiLobe egy gondosan megtervezett berendezés, amely optimális folyamatteljesítményt, megbízható működést és kimagasló energiahatékonyságot biztosít a magas követelményeket támasztó alkalmazásokban. Az Alfa Laval kínálatában a higiénikus szivattyútechnológiák teljes skálája megtalálható annak érdekében, hogy a választék megfeleljen a termékminőségre, a folyamathatékonyságra, valamint az egyszerű karbantartásra és szervizre vonatkozó vevői igényeknek.

 

A higiénikus alkalmazásokhoz kifejlesztett átfogó szivattyúválaszték kiválóan alkalmazható a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, az otthon- és szépségápolás, a biotechnológia, valamint a gyógyszeripar területén.Az Alfa Laval OptiLobe forgódugattyús szivattyúk kiváló választást jelentenek a kíméletes termékkezelést és egyszerű karbantartást igénylő általános alkalmazásokhoz.

 

 

A szélesebb szivattyúválaszték megismerése érdekében tekintse meg az alábbi szivattyúkategóriákat: centrifugálszivattyúk, kerületi dugattyús szivattyúk és Ikerorsós csavarszivattyúk.

Esetleg ez is érdekelheti...

SRU

Az alacsony nyíróhatású, kíméletes szivattyúzást biztosító SRU az Alfa Laval alapkivitelű forgódugattyús szivattyúja, amely ideálisan használható az érzékeny technológiai folyadékok kíméletes kezelésére a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, a biotechnológia és a gyógyszeripar területén.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

Unique SSV

A higiéniai szempontból kritikus alkalmazások széles választékában a szünetmentes termeléshez ideálisan használható Unique együlékes szelepek pneumatikus ülékes szelepek, amelyek a termékáram leállítására vagy irányának megváltoztatására szolgálnak.

Unique SSV w ThinkTop V50 640x360 for vignette

SX

Az SX az Alfa Laval prémium kategóriás forgódugattyús szivattyúja, amelyet a technológiai folyadékok kíméletes szállítására terveztek a biotechnológia, a gyógyszeripar, az egészség- és szépségápolási iparágak, valamint a nagyobb követelményeket támasztó élelmiszeripari alkalmazások higiénikus és ultra-tiszta folyamataihoz.

sx rotary lobe pump left side 640x360

Tíz legjobb tipp - Forgódugattyús szivattyúk

Itt található néhány tipp és szervizvideó, amelyek bemutatják a forgódugattyús szivattyúk állapotmegőrzésének leghatékonyabb módszereit.

旋转凸轮泵 Rotary lobe pump

Termékkatalógus

Az Alfa Laval "Close at hand" higiénikus termékkatalógusa tartalmaz termék adatlapokat, teljesítmény görbéket, animáció linkeket, brosúrákat és rendeléshez kapcsolódó árlistákat.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portál

Töltse le termékeink modelljeit Neutral vagy Native CAD formátumban. Lehetőség van 3D PDF file-ok letöltésére is.

 CAD portál megtekintése 

Termék animációk

Nézze meg termék animációs oldalunkat és ismerje meg berendezéseink felépítését és működését közelebbről. 

Nézze meg az animációkat (angol nyelvű oldal) 

.

near Hírlevél

Értesüljön a legfrissebb fenntarthatósági hírekről és lehetőségekről a higiénikus áramlástechnikához kapcsolódóan.

Bővebben (angol nyelvű oldal)

Szakcikkek (angol nyelven)