Twin Screw

A rugalmas technológiát biztosító Alfa Laval ikerorsós csavarszivattyú a szigorú higiéniai szabványoknak megfelelő robusztus, megbízható platformra épül. Egyaránt alkalmas a termékszállításra és a CIP feladatok ellátására. Az alacsony pulzációs jellemző és a kiváló szilárdanyag-kezelési képesség csökkenti a termékkárosodás kockázatát, ezáltal javítja a termékminőséget. Egyszerűsített karbantartás és a megnövelt üzemidő jellemzi.

Twin Screw Pump

Mind a magas, mind az alacsony viszkozitású folyadékokhoz - minden esetben tökéletes és megbízható szivattyúzást biztosít.

 • Rugalmas technológia
 • Egyszerű szerelhetőség és magasabb rendelkezésre állás
 • Robusztus, megbízható kialakítás - csökkenti a beszerzési és üzemeltetési összköltséget és növeli a rendelkezésre állást
 • Magasabb termékminőség
 • Kimagasló higiénia és tisztíthatóság

Az érzékeny, a koptató hatású, illetve a magas és alacsony viszkozitású folyadékokhoz kifejlesztett Alfa Laval ikerorsós csavarszivattyú ideálisan használható a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, valamint a szépségápolási iparágak higiénikus alkalmazásaiban. Csendes, gyakorlatilag lökésmentes, egyenletes és kíméletes működésének köszönhetően a szivattyú kitűnő választás az érzékeny termékek kezelésére.

.

Ikerorsós csavarszivattyú-technológia

Az Alfa Laval ikerorsós csavarszivattyú egyaránt alkalmas a jellemzően pozitív térfogatkiszorítású szivattyúkkal kezelt technológiai feladatok és az általában centrifugálszivattyúkkal kezelt CIP feladatok ellátására. Ez robusztus és megbízható platformot biztosít, amely növeli a technológiai rugalmasságot.

Rugalmas technológia

A ’kettő az egyben’ működési elv lehetővé teszi a különböző viszkozitású technológiai folyadékok, valamint a CIP folyadékok egyszerű kezelését. Ez a megoldás leegyszerűsíti az áramlás és a szivattyúzás szabályozását, valamint csökkenti a költségeket és minimalizálja a szennyeződés kockázatát.

A kimagasló szívóteljesítmény a kiváló emelési képességgel és az alacsony NPSHr értékkel ötvözve biztosítja a rugalmas telepíthetőséget, valamint a nagyobb mértékű termékkinyerést.

Szerviz és megbízhatóság

Az elölről szerelhető, önbeálló kivitelű patrontömítésnek köszönhetően a tömítéscsere gyorsan és egyszerűen elvégezhető úgy, hogy a szivattyú a helyén marad. Ez maximálisra növeli a rendelkezésre állást és minimálisra csökkenti a karbantartási költségeket. Az opcionális tömítés-javítókészlet elősegíti a rugalmas karbantartást és csökkenti a működési költségeket.

A csapágyak között található, rozsdamentes acélból készült robusztus fogaskerekes hajtómű optimális csapágy-előfeszítést biztosít. A tengelyre ható egyenletes terhelés csökkenti a rezgés- és zajszintet, ezáltal növeli az alkatrészek élettartamát és megbízhatóságát.

Az olajkamra kialakításának köszönhetően hatékonyabb a csapágyak és a hajtóművek kenése, nő a csapágy élettartama, és minimálisra csökken a hajtómű üzemi hőmérséklete.

A meghajtó fogaskerekek a szivattyú elmozdítása nélkül is könnyen hozzáférhetők - ez leegyszerűsíti az orsók beállítási folyamatát, mivel nem kell leereszteni az olajat a hajtóműből, illetve nincs szükség a tengelykapcsoló és a motor eltávolítására.

Biztonságos működés

Az Alfa Laval ikerorsós csavarszivattyú rozsdamentes acélból készült sima külső felülettel, valamint a termék által teljesen körülvett öntött elasztomer idomokkal és mechanikus tömítésekkel rendelkezik. A maximális tisztíthatóság érdekében FDA által jóváhagyott anyagokból készült szivattyú EHEDG és 3-A tanúsítvánnyal is rendelkezik.

Az optimalizált hajtómű-kialakításnak és a kiváló hidraulikus teljesítménynek köszönhetően az Alfa Laval ikerorsós csavarszivattyú csendesen működik, ezáltal csökkenti a zajterhelést. A minimálisra csökkentett működési hőmérséklet növeli a munkahelyi biztonságot.

Az opcionális ATEX-verzió lehetővé teszi a veszélyes zónákban történő alkalmazást.

Gyors és egyszerű karbantartás

Csökkentse a karbantartási költségeket és maximalizálja a rendelkezésre állást. Az elölről szerelhető, önbeálló kivitelű patrontömítésnek köszönhetően a tömítéscsere gyorsan és egyszerűen elvégezhető úgy, hogy a szivattyú a helyén marad. Az opcionális tömítés-javítókészlet elősegíti a rugalmas karbantartást és csökkenti a működési költségeket. A meghajtó fogaskerekek a szivattyú elmozdítása nélkül is könnyen hozzáférhetők - ez leegyszerűsíti az orsók beállítási folyamatát, mivel nem kell leereszteni az olajat a hajtóműből, illetve nincs szükség a tengelykapcsoló és a motor eltávolítására.


.

Szerezzen be olyan szivattyút, amely nagyobb rugalmasságot biztosít

Fedezze fel, mennyire sokoldalú és megbízható az egyszerűen szervizelhető Alfa Laval ikerorsós csavarszivattyú Függetlenül attól, hogy érzékeny, szilárd anyagokat tartalmazó, illetve magas vagy alacsony viszkozitású technológiai folyadékokat használ, az ikerorsós csavarszivattyú-megoldásunk elvégzi a feladatot. Az Alfa Laval ikerorsós csavarszivattyú Kifinomultan robusztus

Twin screw pump brochure

Hogyan működik

.

Működési elv

Az Alfa Laval ikerorsós csavarszivattyú egy pozitív térfogatkiszorítású szivattyú. A szivattyú forgásakor a két egymással ellentétes irányban forgó orsó átfedi egymást, és a szivattyúház teljes hosszában növekvő térfogatú kamrák alakulnak ki. Ezek a kamrák feltöltődnek a szivattyúzott folyadékkal, és a folyadékot tengelyirányban mozgatják a szivattyú szívóoldaláról a szivattyú nyomóoldala felé.

Twin screw pump 640x360

Termékmodellek

A kilenc szivattyúméret - OS22, OS24, OS26, OS32, OS34, OS36, OS42, OS44 és OS46 - alkalmas a 0,5 és 134,3 m3/h közötti áramlási sebesség, az akár 16 bar nyomás és 43 mm méretig a szilárdanyag kezelésére.

Exploded view of Alfa Laval twin screw pump

Opciók

 • Szimpla mechanikus tengelytömítés
 • Szimpla öblített mechanikus tengelytömítés
 • Kettős mechanikus tengelytömítés
 • Szilícium-karbid/szilícium-karbid vagy szilícium-karbid/szén tömítőfelületek
 • EPDM, FPM vagy FFPM termékkel érintkező elasztomerek
 • Diffúziós eljárással edzett orsók
 • Fűtőköpeny
 • Téglalap alakú bemenet
 • Hidrosztatikus teszt tanúsítvánnyal
 • Az áramlás iránya megfordítható.
 • Alul elhelyezkedő bemeneti vagy kimeneti nyílás
 • Számos különböző csatlakoztatási lehetőség
 • Közvetlen vagy hajtóműves motor
 • ATEX verzió
 • Több MEPS
.

360°-os szerviz- és karbantartási videók

Esetleg ezek is érdekelhetik…

SRU

Az alacsony nyíróhatású, kíméletes szivattyúzást biztosító SRU az Alfa Laval alapkivitelű forgódugattyús szivattyúja, amely ideálisan használható az érzékeny technológiai folyadékok kíméletes kezelésére a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, a biotechnológia és a gyógyszeripar területén.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

OptiLobe

Alfa Laval OptiLobe forgódugattyús szivattyúk költséghatékony alternatívát jelentenek a kíméletes termékkezelést és egyszerű karbantartást igénylő általános alkalmazásokhoz.

optilobe rotary lobe pump left side 640x360

SCPP

Az SCPP ideálisan használható az alacsony viszkozitású termékek nagyobb kilépő nyomáson való szállítására az ital-, az élelmiszer-, és a tejipari, valamint az egyéb higiénikus alkalmazásokhoz.

DuraCirc® circumferential piston pump

Termékkatalógus

Az Alfa Laval "Close at hand" higiénikus termékkatalógusa tartalmaz termék adatlapokat, teljesítmény görbéket, animáció linkeket, brosúrákat és rendeléshez kapcsolódó árlistákat.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portál

Töltse le termékeink modelljeit Neutral vagy Native CAD formátumban. Lehetőség van 3D PDF file-ok letöltésére is.

 CAD portál megtekintése 

.

Szakcikkek (angol nyelven)