SRU

Az alacsony nyíróhatású, kíméletes szivattyúzást biztosító SRU az Alfa Laval alapkivitelű piskóta szivattyúja, amely ideálisan használható az érzékeny technológiai folyadékok kíméletes kezelésére a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, a biotechnológia és a gyógyszeripar területén.

SRU rotary lobe pump

Az Alfa Laval SRU  piskóta szivattyúk a gondos tervezésnek köszönhetően megbízható teljesítményt, problémamentes működést és kiváló energiahatékonyságot biztosítanak a nagy követelményeket támasztó alkalmazásoknál. Az SRU kitűnő választás azokhoz a feladatokhoz, ahol a magas higiéniai követelményekre, az alacsony nyíróhatásra és az alacsony pulzálásra vonatkozó követelményeknek való megfelelőség érdekében szennyeződésmentes szivattyúkra van szükség. Ez az EHEDG-jóváhagyással rendelkező szivattyú alkalmas mind a CIP, mind a SIP folyamatokhoz, és a szigorú validálási követelmények teljesítése érdekében teljes körű dokumentációval is rendelhető.

A még nagyobb követelményeket támasztó higiénikus és ultra-tiszta folyamatokhoz az Alfa Laval az SX forgódugattyús szivattyút ajánlja.

 

Megbízható teljesítmény, minimális szennyeződési kockázat

Az SRU forgódugattyús szivattyúk olyan jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek maximalizálják a teljesítményt és minimalizálják a szennyeződés kockázatát. Ezek közé tartozik a meghatározott tömítőnyomásra meghúzott homloktömítés, a rotoranya önzáró kialakítása, a leereszthető szivattyúfej és az ultra-tiszta felületek.

A termékminőség védelme

Az áramlási minták megértése létfontosságú az alacsony pulzálással, alacsony nyíróhatással és alacsony zajszinttel történő nagy hatékonyságú folyadékszállítás biztosításához. A rotorok és rotorházak pontos geometriájának meghatározása érdekében az Alfa Laval a Számítógépes folyadékdinamikai (CFD) tervezést alkalmazza.

Nagyobb rugalmasság és alkalmazhatóság

Az SRU moduláris felépítése nagyobb rugalmasságot biztosít az adott folyamat követelményeinek pontosan megfelelő megoldás kialakításához.

A különböző folyamatkövetelményekhez igazodva az SRU szivattyú R90 külső tengelytömítéssel rendelkezik, amely különböző anyagminőségben és kivitelben kapható annak érdekében, hogy az alkalmazáshoz megfelelő tengelytömítés kerüljön beépítésre. Alternatív megoldásként az SRU Hyclean mechanikus tömítésekkel vagy más tömítési megoldásokkal is felszerelhető.

A vízszintes vagy függőleges csonkokkal szerelt, különböző teljesítményű modellek széles választéka mellett az SRU számos opcionálisan rendelhető alkatrészt is kínál. Ide tartoznak a standard és egyedi tömítések, a fűtő/hűtő nyergek és köpenyek, a beépített nyomáshatároló szelep, valamint a magas viszkozitású folyadékok szivattyúzásánál alkalmazható négyzetes beömlőnyílás.

Robusztus kivitel – alacsony karbantartási igény

A megbízható működés és az alacsony karbantartási igény érdekében az SRU robusztus hajtómű-konstrukcióval, nagy teherbírású tengelyekkel, nyomatékzáró szerelvényekkel és kúpgörgős csapágyakkal rendelkezik.

Beszerzés és szállítás

Az SRU termékcsalád tizenkét méretben áll rendelkezésre, akár 106 m³/h szállítási teljesítményig, 20 bar differenciálnyomásig, 200°C hőmérsékletig, 25-150 mm átmérőjű szivattyúcsonkokkal.

Tanúsítvány, műszaki előírások és szabványok

Az SRU forgódugattyús szivattyúk megfelelnek az EHEDG, a 3-A, a 3.1 és az FDA higiéniai szabványoknak, és a robbanásveszélyes környezetben való alkalmazáshoz ATEX-tanúsítvánnyal rendelkeznek. További információért kérjük, olvassa el a mellékelt dokumentációt.

Termék előnyök

  • Folyamatos teljesítmény
  • Szennyeződés minimális kockázata
  • Alacsony karbantartási igény

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval  piskóta szivattyúk pozitív térfogatkiszorítású szivattyúk, amelyek rotorházból, rotorház-fedélből, rotorokból, rotoranyákból, tengelyekből, hajtóműből, tengelytömítésből és elasztomerekből állnak, melyek különböző anyagminőségekben állnak rendelkezésre. A szivattyúfejen belül nincsenek érintkező alkatrészek.

Az SRU egy egyszerű kihajtó tengelyes szivattyúként is rendelhető, de a könnyű plug-and-play telepítés érdekében alaplapra szerelve, tengelykapcsolóval, védőburkolattal és hajtóműves motorral együtt is kapható.

A termékkel érintkező acél alkatrészek standard alapanyaga a 316L rozsdamentes acél, a termékkel érintkező elasztomerek pedig EPDM-ből készülnek. Igény esetén más anyagok is rendelkezésre állnak.

Működési elv

A szivattyúhajtómű fogaskerék áttétellel hajtja meg a rotorokat és biztosítja a rotorok pontos szinkronizálását vagy vezérlését. A meghajtórendszer a szivattyúfejben elhelyezkedő két, egymással ellentétes irányban forgó rotorból áll. A folyadék a rotor és a rotorház belső felülete között kialakuló kamrákban halad át a szivattyún. Az alábbi ábra szemlélteti a folyadék mozgását a szivattyú bemenete és kimenete között. 

 Rotary lobe pump - operating principle

Az ellentétes irányban forgó rotorok részleges vákuumot hoznak létre, ami lehetővé teszi, hogy a légköri vagy más külső nyomás bejuttassa a folyadékot a szivattyúcsatornába. A rotorok forgása növekvő térfogatú kamrát hoz létre, amely folyadékkal töltődik fel. A szárnyak eltávolodásával periodikusan létrejön egy folyadékkamra. Ahogy a szárnyak összezáródnak, a kamra mérete csökken, és a folyadék a kiömlőnyíláson keresztül távozik.

360° Szerviz és karbantartás videók

Alfa Laval SRU piskóta szivattyú - szétszerelés, tömítések és fittingek

Alfa Laval szerviz kit-ek