SX

Az SX az Alfa Laval prémium kategóriás piskóta szivattyúja, amelyet a technológiai folyadékok kíméletes szállítására terveztek a biotechnológia, a gyógyszeripar, az egészség- és szépségápolási iparágak, valamint a nagyobb követelményeket támasztó élelmiszeripari alkalmazások higiénikus és ultra-tiszta folyamataihoz.

SX 640x360xprimary image

A legjobb választás a folyadékszállításhoz

A SX többszárnyas rotorgeometriája alacsony pulzálást és kíméletes szivattyúzást biztosít. Ezért a legjobb választást jelenti a minimális nyíróhatással járó kíméletes kezelést igénylő, érzékeny termékek szállítása esetén. Ez az EHEDG-jóváhagyással rendelkező szivattyú alkalmas mind a CIP, mind a SIP folyamatokhoz.

A végtermék minőségvédelme

Az SX hatékony folyadékszállítást biztosít alacsony pulzálás, nyírás és zajszint mellett. Az áramlási folyamatok mélyreható ismerete, valamint a rotorok és a rotorház pontos geometriája segít elérni ezt a magas szintű teljesítményt. Ennek érdekében az Alfa Laval a Számítógépes folyadékdinamikai (CFD) tervezést alkalmazza.

Megnövelt tisztíthatóság

Az SX  piskóta szivattyúk olyan jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek maximalizálják a teljesítményt és minimalizálják a szennyeződés kockázatát. Ezek közé tartozik a alacsony profilú rotoranya, az elölről szerelhető higiénikus mechanikus tömítés, a meghatározott tömítőnyomásra meghúzott homloktömítés, a 3°-os lejtéssel rendelkező teljesen leereszthető szivattyúfej, valamint a higiénikus vagy ultra-tiszta felületek.

A tisztíthatóság együtt jár az alacsony karbantartási igénnyel

A maximális tisztíthatóságot és könnyű hozzáférést biztosító SX szivattyú egy alacsony karbantartási igényű megoldás. Az összes szivattyúalkatrészt az Alfa Laval gyártja, beleértve a rotorházat és a nagy pontosságú rotorokat is. Ez megkönnyíti a karbantartást, és garantálja a tartalék rotoralkatrészek teljes csereszabatosságát.

A megbízható működés és az alacsony karbantartási igény érdekében az SX robusztus hajtómű-konstrukcióval, nagy teherbírású tengelyekkel, nyomatékzáró szerelvényekkel és kúpgörgős csapágyakkal rendelkezik. A hajtómű univerzális kivitelének köszönhetően a szivattyúk felszerelése rugalmasan megoldható, mivel a be- és kimeneti csonkok függőlegesen vagy vízszintesen is elhelyezhetők.

Beszerzés és szállítás

A 14 különböző változatban kapható SX  piskóta szivattyúk a viszkozitásra és a hőmérsékletre vonatkozó követelmények széles tartományát képesek kezelni, akár 115 m³/h szállítási teljesítményig, 15 bar differenciálnyomásig és 150°C hőmérsékletig. A tömítések széles választéka áll rendelkezésre annak érdekében, hogy mindig az adott alkalmazáshoz megfelelő tömítés kerüljön beépítésre.

Tanúsítvány, műszaki előírások és szabványok

Minden SX  piskóta szivattyú megfelel az EHEDG, a 3-A, a 3.1 és az FDA higiéniai szabványoknak, és a robbanásveszélyes környezetben való alkalmazáshoz ATEX-tanúsítvánnyal rendelkezik. További információért kérjük, olvassa el a mellékelt dokumentációt.

SX Rotary lobe pump - Exploded/p>

Termék előnyök

  • Alacsony pulzálás és kíméletes szivattyúzás
  • Minimális nyírás
  • Maximális teljesítmény és minimális szennyezési kockázat

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval  piskóta szivattyúk hagyományos, pozitív térfogatkiszorításos szivattyúk, melyek rotorházból, rotorház-fedélből, rotorokból, rotoranyákból, tengelyekből, hajtóműből, tengelytömítésből és elasztomerekből állnak. A szivattyúfejen belül nincsenek érintkező alkatrészek.

Az SX egy egyszerű kihajtó tengelyes szivattyúként is rendelhető, de a könnyű plug-and-play telepítés érdekében alaplapra szerelve, tengelykapcsolóval, védőburkolattal és hajtóműves motorral együtt is kapható.

 

 

A termékkel érintkező acél alkatrészek standard alapanyaga a 316L rozsdamentes acél, a termékkel érintkező elasztomerek pedig EPDM-ből készülnek. Igény esetén más anyagok is rendelkezésre állnak.

Az összes szivattyúalkatrészt az Alfa Laval gyártja, beleértve a rotorházat és a nagy pontosságú rotorokat is. Ez megkönnyíti a karbantartást, és garantálja a tartalék rotoralkatrészek teljes csereszabatosságát.

Működési elv

A szivattyúhajtómű fogaskerék áttétellel hajtja meg a rotorokat és biztosítja a rotorok pontos szinkronizálását vagy vezérlését. A meghajtórendszer a szivattyúfejben elhelyezkedő két, egymással ellentétes irányban forgó rotorból áll. A folyadék a rotor és a rotorház belső felülete között kialakuló kamrákban halad át a szivattyún.