SBV Sanitary gömbszelep

A higiénikus gömbszelepek teljes átömlő keresztmetszetet biztosító furattal rendelkeznek, amely lehetővé teszi a teljes folyadékáramlást minimális nyomásesés mellett, így ideálisan alkalmazhatók a viszkózus, vagy részecskéket tartalmazó folyadékok kezelésére az élelmiszeripar és italgyártás, a vegyipar és a gyógyszeripar területén.

SBV Ball Valve w ThinkTop V50 640x360

Megbízható, teljes átfolyást biztosító működés

A higiénikus gömbszelepek (SBV) teljes átömlő keresztmetszetet biztosító furattal rendelkeznek, amely lehetővé teszi a teljes folyadékáramlást minimális nyomásesés mellett. A szelepnyílás állandó csőátmérővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a folyadékok szabad áramlását a nyitott szelepeken keresztül. A szelep áramlási ellenállása az egyenes csövekben történő áramláséhoz hasonlítható.

Ez alkalmassá teszi az SBV szelepet:


• A viszkózus, vagy a szilárd/fél szilárd részecskéket, illetve a szemcsés anyagot tartalmazó folyadékok kezelésére.

• Bármely olyan alkalmazásban történő használatra, ahol nagyon fontos szempont a csővezetékek csőtisztító rendszerrel történő tisztítása.

• A kíméletes termékkezelést igénylő alkalmazásokban

• A CIP alkalmazásokban

Automatikus vagy kézi vezérlés

A sokoldalúság érdekében az Alfa Laval SBV-k manuálisan vagy automatikusan is működtethetők.

Kézi működtetés: Az SBV-k rozsdamentes acélból készült, negyedfordulatos kézikarral rendelkeznek a szelepek nyitott vagy zárt helyzetben történő mechanikus rögzítésére.
Automatikus működés: Az SBV-k hagyományos, karbantartásmentes pneumatikus aktuátorokkal működnek. A pneumatikus működtetésű gömbszelepeket alaphelyzetben zárt (NC) kivitelben szállítjuk. Vezérlésük távolról, sűrített levegővel történik. Azonban egyszerűen módosíthatók alaphelyzetben nyitott (NO) konfigurációra.

A működtető egységek felszerelhetők Alfa Laval ThinkTop szelepérzékelővel és vezérlőegységgel. Opcionálisan induktív közelítésérzékelő és szerelőkonzol rendelhető.

Kompakt, egyszerű gömbszelep-kivitel

A legtöbb csővezetékbe egyszerűen beépíthető Alfa Laval SBV gömbszelepek egyszerű, úszógömbös kivitelben készülnek, amely szorosan illeszkedő tömítést garantál, és lehetővé teszi a tengelyirányú mozgást az elfordulás kockázata nélkül. Vízütés ellen védett, és teljesen érzéketlen a csővezetékekben fellépő nyomáslökésekre.

A rugófeszítésű, önbeálló tömítőgyűrűk rendkívül megbízható szeleptömítést biztosítanak. Az automata vezérlésű SBV-k fedelén kémlelőnyílás található, amely megkönnyíti a szelepszár-tömítés ellenőrzését.

Könnyen karbantartható gömbszelepek

A kevés mozgó alkatrészt tartalmazó, három darabból álló kivitel könnyű hozzáférést biztosít az összes szelepalkatrészhez, ezáltal a karbantartás gyorsan és egyszerűen elvégezhető. A tartós PTFE szelepülékek elősegítik a szervizintervallumok meghosszabbítását. A karbantartáshoz nincs szükség speciális szerszámokra.

Higiénikus gömbszelep választék

Az Alfa Laval higiénikus gömbszelep választéka két standard szelepmodellből áll.

• Az SBV modell kézikarral, vagy a magas - akár 16 bar - üzemi nyomáson, és akár 150°C üzemi hőmérsékleten működő, illetve csőtisztító rendszer használatát igénylő alkalmazásokhoz automata működéssel áll rendelkezésre.

• Tri-Clover® gömbszelepek a minimális örvénylés és nyomásesés melletti teljes átfolyást igénylő alkalmazásokhoz. Azokhoz az alkalmazásokhoz, ahol a lehető legteljesebb mértékben csökkenteni kell a termék esetleges fennakadásának kockázatát, opcionálisan rendelhető zárt ülék áll rendelkezésre.

További információért kérjük, olvassa el dokumentációt.

Termékelőnyök

  • Megbízható működés
  • Kompakt

 

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

BallValve

Hogyan működik

Kivitel

Az Alfa Laval SBV Higiénikus gömbszelep egy szelepházat, két karimát, PTFE szelepülékeket, egy gömböt, egy szelepszárat, valamint egy kézikart, vagy egy szelepfedelet és egy automata pneumatikus aktuátort tartalmaz. A gyors és egyszerű ellenőrzés és karbantartás érdekében a szelep könnyen összeszerelhető és szétszerelhető a hegesztett karimák csavarjaival.

Működési elv

A szelepház belsejében, a két karima és a két PTFE szelepülék között egy precíziós megmunkálással készült, furattal vagy nyílással ellátott gömb található.

Opciók

  • Negyed fordulatos kézikar, vagy pneumatikus aktuátor az automatikus működéshez
  • Szerelőkonzol induktív közelítéskapcsolók felszereléséhez
  • ThinkTop® szelepérzékelő és vezérlőegység
  • Az előírt szabványoknak (ISO vagy DIN) megfelelő szerelvények
  • Zárt PTFE szelepülékek
  • Szelepülék-tisztító csatlakozások
  • NBR, Q (szilikon), FPM (viton) O-gyűrűk