LKB-F

Az LKB pillangószelep speciális karimás változata, amely lehetővé teszi a szelepház egyszerű eltávolítását, a csővezeték szétszerelése nélkül. Ezáltal minimális megbontás mellett, egyszerűen elvégezhető a javítás, a szervizelés és a csere.

butterfly valves lkb-f left side 640x360

Teljes választék, teljes spektrum

Az Alfa Laval LKB pillangószelepek olyan moduláris egységeket tartalmaznak, amelyek minden szempontból megfelelnek a teljes vákuum és a 10 bar közötti üzemi nyomáson működő alkalmazásokhoz előírt összes követelménynek. Valamennyi szelep megfelel az FDA előírásoknak, széles körben alkalmazható rozsdamentes acél csőrendszerekhez, és gyakorlatilag bármilyen beépítési szabvány szerint beszerelhető. A karimás csatlakozásokhoz szerelt Alfa Laval LKB-F lehetővé teszi a szelepház egyszerű eltávolítását, a csővezetékek lebontása nélkül. ISO és DIN szabványokhoz is.

Megbízható működés

Az LKB-F pillangószelepek több olyan tulajdonsággal is rendelkeznek, amely biztosítja a megbízható működést. Ilyenek például a magasan polírozott rozsdamentes acéltárcsa, amelynek felületi érdessége (Ra) elérheti az akár <0,8 μm értéket, valamint a tárcsára rögzített csapágyperselyek, amelyek megakadályozzák a fém-fém érintkezésből fakadó kopást, és biztosítják a simább tárcsamozgást.

A szelepszár átmérője különösen alacsony áramlási ellenállást biztosít, ezáltal lehetővé teszi az alacsony és közepes viszkozitású termékek kíméletes kezelését. Ezenfelül az Alfa Laval tömítési technológiája nagyobb termikus stabilitást, jobb kémiai ellenállást és fokozott szakítószilárdságot biztosít.

Kézi vagy automatikus vezérlés

Az Alfa Laval LKB-F pillangószelepek kiegészíthetők egy rögzíthető kézikarral, vagy egy aktuátorral, amely szelepállapot-jelző egységgel, illetve Alfa Laval ThinkTop szelepérzékelő és vezérlőegységgel is felszerelhető.

Kézi működtetéshez: Az Alfa Laval kínálatában a kézikarok teljes választéka megtalálható, beleértve a többállású, rögzíthető kézikart is.

Automatikus működéshez: Különböző típusú aktuátorok állnak rendelkezésre; a speciális dupla rugós kialakítás lehetővé teszi a maximális nyomatékátadást a szeleptárcsára nyitás közben és zárt helyzetben. Ez megkönnyíti a szelepegységek beépítését a központi vezérlésű nagyobb rendszerekbe, illetve az automatikus működtetést a maximális hatékonyság érdekében.

 

Termékelőnyök

  • Egyszerű karbantartás
  • Ellenálló kialakítás
  • Moduláris, LKB szelepekkel

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A szelep két fél szelepházat, szeleptárcsát, a szelepszárhoz perselyeket és tömítőgyűrűt tartalmaz. A szelep csavarokkal és anyákkal van összeszerelve. A kézikar rögzítő kupak és csavar segítségével szerelhető fel a szelepre. 

Működési elv

A standard Alfa Laval LKB-F pillangószelep-választékot automatikus vagy kézi működtetéshez tervezték.

Az LKB és az LKB-F kézi vagy automatikus működtetése

Az automata LKB pillangószelep vezérlése távolról, sűrített levegő segítségével, pneumatikus aktuátorral történik.  

A működtető egység vezérli a tengelyt 90°-kal elforgató dugattyú tengelyirányú mozgását. A hatékony lezárás biztosítása érdekében a működtető egység által kifejtett nyomaték nő, amikor a szeleptárcsa érintkezik a szelep tömítőgyűrűjével. A működtető egység három standard verzióban áll rendelkezésre: alaphelyzetben zárt (NC), alaphelyzetben nyitott (NO) és levegő/levegő működtetésű (A/A). 

Kézikar rendelhető.