Unique SSV Two Step

A Unique SSV kétszakaszos szelepek ideálisan alkalmazhatók adagoláshoz, vagy két szakaszban történő töltéshez - ahol kiemelt jelentősége van a pontos mennyiség biztosításának -, valamint két csővezeték egyidejű leeresztéséhez. Az állítható emelési magasság lehetővé teszi a különböző térfogatok és mennyiségek kezelését.

unique ssv two step valve right side 640x360

Sokoldalú és megbízható együlékes szelep

Az Alfa Laval Unique együlékes szelepek (SSV) robusztus, sokoldalú, és rendkívül megbízható pneumatikus szelepek.

A modularitás költséghatékony és szinte végtelen lehetőséget biztosít a magas szintű higiéniai és aszeptikus kompatibilitásnak megfelelő együlékes szelepek adott célra történő kialakításához. A Unique SSV szeleptestek, szeleptányérok és működtetőegységek gyakorlatilag bármilyen követelménynek megfelelően konfigurálhatók.

Kiválasztási útmutatónk bemutatja a Unique SSV szelepválasztékban rendelkezésre álló funkciók és típusok számos lehetséges kombinációját. 

A Unique együlékes szelep megfelelője az Egyesült Államokban és Kanadában a Unique 7000.

Kimagasló folyamatbiztonság

A Unique SSV termékcsalád a világszerte több mint egymillió szelepnél alkalmazott, jól bevált moduláris platformra épül. Az egyetlen rozsdamentes acéllemezből préselt szeleptest rendkívül erős és tartós kivitellel rendelkezik, ezáltal biztonságos gyártási folyamatokat garantál. Az aktuátor fokozott teljesítménye biztonságosabbá és hatékonyabbá teszi a működést.

Kimagaslóan higiénikus kivitel

A Unique SSV termékcsalád kimagasló higiéniát és tisztíthatóságot biztosít. Az Ra ≤ 0,8μm felületi érdességű, sima, hegesztésmentes szeleptest kiküszöböli a baktériumok megtelepedésére alkalmas rések kialakulását. A szeleptányér kialakítása lehetővé teszi a korszerű CIP tisztítási eljárások, valamint a keresztszennyeződés kockázatát minimálisra csökkentő, kettős működésű ajakos tömítés alkalmazását.

Az Alfa Laval Unique SSV szelepek megfelelnek a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, valamint a szépségápolási iparágak szinte minden követelményének. A Unique SSV termékcsalád EHEDG-tanúsítvánnyal rendelkezik, és jogosult a 3-A jelzés viselésére. A termékcsalád az élelmiszerekkel érintkező anyagokra vonatkozó 1935/2004/EU rendeletnek megfelelően teljes nyomonkövethetőséget biztosít.

További információért kérjük, olvassa el dokumentációt.

Tartósabb kivitel

A minőségi tömítés biztosítása érdekében a Unique SSV termékcsaládra jellemző, hogy a szeleptányér és az ülék közötti fém-fém érintkezéshez egy meghatározott tömítőnyomásra meghúzott O-gyűrű kerül beszerelésre. Ez jelentősen csökkenti a kopást, és meghosszabbítja a szelep üzemi élettartamát. A standard Unique SSV szelepeket ötéves jótállással rendelkező, félig karbantartásmentes működtetőegységgel szállítjuk.

Alacsony beszerzési és üzemeltetési összköltség

Az egyszerű, megbízható kialakításnak köszönhetően a Unique SSV termékcsalád hosszú üzemi élettartamot, kevesebb termékveszteséget, fokozott termékbiztonságot és nagyobb rendelkezésre állást biztosít. A kevés mozgó alkatrész csökkenti a karbantartási igényt és a készletezési költségeket. A hatékonyabb, kevesebb tisztítási ciklussal működő CIP-eljárások, és az ebből következő csökkentett víz, tisztítófolyadék- és energiafelhasználás szintén hozzájárul a Unique SSV alacsony tulajdonlási összköltségéhez.

Kivitel

Az Alfa Laval Unique SSV sorozat egy, kettő vagy három szeleptestből, szeleptányérból, tömítésből, működtetőegységből és szorítógyűrűből áll.

Termékelőnyök

  • Ellenálló és megbízható pneumatikus ülékes szelep
  • Költséghatékony
  • Kimagaslóan erős és tartós

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

360° Szerviz és karbantartás videók

Alfa Laval Unique együlékes szelepek - aktuátor

Alfa Laval Unique együlékes szelepek – aktuátor csapágy cseréje

Alfa Laval Unique együlékes szelep – termékkel érintkező tömítések

Alfa Laval Unique együlékes szelepek - termékkel érintkező tömítések cseréje