ThinkTop® Basic

Az egyszerűen üzemeltethető, standard funkciókat ellátó ThinkTop Basic megbízható és költséghatékony működést kínál a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, valamint a gyógyszeripar általános alkalmazásaihoz.

ThinkTop-ThinkTopBasic 640x360

Standard szelepvezérlés

A ThinkTop Basic ötvözi az Alfa Laval minőséget a higiénikus szelepek automatikus érzékelését és vezérlését ellátó alapvető funkciókkal. A prémium ThinkTop egységhez hasonlóan a ThinkTop Basic tartós, vízálló, jól bevált és biztonságos kivitelben készül, valamint alacsony beszerzési és üzemeltetési összköltséget biztosít a vevőink számára. A ThinkTop Basic kivitel esetén a hangsúlyt az egyszerű működésre helyeztük, ezért az optimalizált szelepérzékelő és vezérlőfej kevesebb funkcióval, és kevesebb digitális csatlakozással rendelkezik. A ThinkTop Basic Digitális, AS-Interface és ATEX változatokban is rendelkezésre áll.

Strapabíró és hatékony szelepautomatizálás

A ThinkTop Basic megbízható, automatizált kivitele elősegíti a biztonságos termelést:

  • Érintésmentes, karbantartást nem igénylő („állítsd be és felejtsd el”) érzékelőrendszer, akár három mágnesszeleppel. ± 0,1 mm-es pontossággal érzékeli a szelepszár állapotát és helyzetét. A beállított paramétereket a rendszer elmenti, de a nagyobb rugalmasság és a könnyű kezelhetőség érdekében könnyen újraprogramozhatók. A mikrochipérzékelők közvetlenül a vezérlőfejbe öntöttek, ezért kevésbé érzékenyek a hőmérsékletre, a rezgésre és a nyomáslökésekre.
  • Előre beállított tűréssáv. Nincs szükség a visszajelzést biztosító érzékelők kézi beállítására. A beállított paraméterek ± 5 mm-es gyári alapbeállítású tűréssávjai biztosítják bármely Alfa Laval higiénikus levegőműködtetésű szelep üzemi megbízhatóságát.
  • Az érzékelőpanelen rövidzár alkalmazásával vezérelhető PNP vagy NPN visszacsatolójelek jelzik a fő szelep nyitott vagy zárt helyzetét..

 

Robusztus és tartós kivitel

A robusztus, tartós és megbízható ThinkTop Basic szelepérzékelő és vezérlőegység gyakorlatilag bármely üzemi környezetben kiválóan működik. A folyamatos termelést elősegítő higiénikus kivitel ellenáll a külső fizikai hatásoknak, a szennyeződésnek, a fagynak, az UV sugárzásnak és az akár 85°C-os hőmérsékletnek.

A teljes mértékben vízálló, IP66/IP67 besorolású ThinkTop Basic a kiváló védelmet biztosító GORE™ szellőztető technológiával rendelkezik, amely megakadályozza a víz kondenzációját, valamint a por, a víz és az egyéb szennyeződések behatolását a vezérlőfejbe. Ennek köszönhetően a vezérlőfej a fontos beállítások veszélyeztetése nélkül lemosható vízzel, vagy tisztítófolyadékkal. Ez a technológia jelentősen hozzájárul a maximális higiénia eléréséhez, valamint hatékonyan kiküszöböli a korrózióval és a külső szennyeződéssel kapcsolatos problémákat.

ATEX-tanúsítvánnyal rendelkező szelepvezérlés

Robbanásveszélyes környezetben az ATEX-tanúsítvánnyal rendelkező mágnesszelepekkel és visszacsatoló érzékelőkkel felszerelt, gyújtószikramentes ThinkTop Basic Intrinsically Safe (IS) egység használható. A tartós, pontos és könnyen telepíthető ThinkTop Basic IS megfelel az ATEX berendezésekről szóló 2014/34/EU irányelv II. Csoport 2. kategóriájába tartozó, a gázok és porok által előidézett robbanásveszélyes légkörben működő berendezésekre vonatkozó előírásainak.

Utólagos felszerelése növeli a teljesítményt

A régebbi szelepautomatizálási rendszerek korszerű szelepérzékelési- és vezérlési technológiával történő korszerűsítése jelentősen csökkenti a beruházás mértékét és az üzemeltetési költségeket, valamint növeli a berendezés teljesítményét. Sok esetben megtartható az eredeti levegőműködtetésű szelep, csak a vezérlőfej-interfészek cseréjére van szükség. Ha a korszerűsítéshez szükség van a vezérlőfej-cserére, a ThinkTop Basic gyors megtérülést és hosszú távú megtakarítást eredményez a működési és karbantartási költségek tekintetében.

Előnyök

  • Tartós, vízmentes kialakítás
  • Bizonyítottan biztonságos kivitel
  • Alacsony üzemeltetési költség

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

ATEX-certified valve control

Valve cluster_TTBasic.jpg

Hogyan működik

Kivitel

A ThinkTop Basic érzékelő- és vezérlőegység egy egységes moduláris vezérlőfej, amely fénykibocsátó diódákkal (LED-ek), mágnesszelepekkel, és bármely PLC-rendszerhez (Programozható logikai vezérlő) csatlakoztatható szelepvezérlő érzékelőpanellel rendelkező, jól bevált érintésmentes, karbantartást nem igénylő érzékelőrendszerből áll.

Működési elv

Az érzékelő rendszer a mikrochipérzékelőkkel ± 0,1 mm-es pontossággal érzékeli a szelepszár mozgását és a szelep helyzetét bármelyik adott pillanatban. A pillanatnyi szelephelyzet meghatározásához az érzékelőpanel belsejében található érzékelőchipek kiszámítják a szelepszárra szerelt jelzőtüske által létrehozott axiális mágneses mező szögét.

A mágnesszelepek jelet kapnak a PLC rendszerből a levegőműködtetésű szelep nyitására vagy zárására. Ezután az érzékelőrendszer visszacsatoló jeleket küld a PLC rendszernek a fő szelep helyzetéről és állapotáról.

A működtetést végző akár három mágnesszelep az érzékelőkről érkező elektromos jeleket mechanikai energiává alakítja át a levegőműködtetésű szelep nyitásához vagy zárásához, a szelepszárral együtt mozgó jelzőtüske fizikai elfordulásának függvényében.