2020-10-13 Hírek

Az Alfa Laval bővíti OptiLobe forgódugattyús szivattyúválasztékát

Az Alfa Laval bővíti a költséghatékony OptiLobe forgódugattyús szivattyúválasztékát annak érdekében, hogy megfeleljen a higiénikus folyamatok alacsonyabb tömegáramra és nagyobb gyártási kapacitásra vonatkozó követelményeinek.

Az Alfa Laval két új méretettel bővítette az OptiLobe forgódugattyús szivattyúk széles választékát, valamint kifejlesztette a termékcsaládhoz alkalmazható opcionális melegítő/hűtő homlokoldali fedeleket. Az alacsony tömegáram kezelésére alkalmas kisebb és nagyobb higiénikus szivattyúk iránti igények kielégítése érdekében az Alfa Laval piacra bocsátotta az OptiLobe 10 és az OptiLobe 50 modelleket, így a termékkínálat négy új modellel bővült. Az opcionális melegítő/hűtő homlokoldali fedelek lehetővé teszik ennek a prémium minőségű, versenyképes árú higiénikus szivattyúnak a széles körű alkalmazását. A sorozat összes szivattyújához hasonlóan az új OptiLobe szivattyúkat is a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, valamint az otthon- és szépségápolási iparágak általános célú higiénikus alkalmazásaihoz tervezték.

Az Alfa Laval az OptiLobe forgódugattyús szivattyúk jól bevált kínálatát egészíti ki az Alfa Laval OptiLobe 10 és OptiLobe 50 berendezésekkel annak érdekében, hogy alacsonyabb folyadékáram és nagyobb gyártási kapacitás mellett fokozott gyártási rugalmasságot és megbízhatóságot biztosítson a higiénikus áramlástechnikai megoldásokat kereső gyártók számára. A négy új szivattyúmodell két új méretben áll rendelkezésre, így a korábban kínált modelleknél alacsonyabb és magasabb kapacitással is elérhető a felhasználók számára.

„A piaci trendek azt mutatják, hogy olyan költséghatékony higiénikus forgódugattyús szivattyúkra van szükség, amelyek az alacsonyabb és a magasabb folyadékáramot is képesek kezelni, ugyanakkor megfelelnek a legújabb minőségi és higiéniai előírásoknak.” - mondta Leonardo Morabito, az Alfa Laval higiénikus áramlástechnikai részlegének portfólió- és projektmenedzsere. „Az OptiLobe 10 és 50 megfelel ezeknek a követelményeknek. Az új méretek és opciók nagyszerű eszközt biztosítanak a higiénikus folyamatokkal dolgozó felhasználók számára.” 

A már jól bevált higiénikus kialakítás

Az Alfa Laval OptiLobe sorozat összes szivattyújához hasonlóan az új, higiénikus Alfa Laval OptiLobe 10 és OptiLobe 50 szivattyúk is megfelelnek a nemzetközi szabványoknak, beleértve az EHEDG irányelveket, valamint a 3-A és az FDA szabványokat is. A szivattyúk rozsdamentes acélból készülnek, osztatlan csapágyházzal rendelkeznek, a robusztus hajtómű-konstrukció pedig nagy teherbírású tengelyekkel, nyomatékzáró szerelvényekkel és kúpgörgős csapágyakkal egészül ki. Egyszerűen, a helyszínen tisztíthatók (CIP) és sterilizálhatók (SIP). Sőt mi több, a szivattyú teljesen leüríthető, így kiküszöbölhető a termékvisszatartás, növelhető a termékvisszanyerés és csökkenthető a baktériumok elszaporodásának kockázata a szivattyú kikapcsolt állapotában.

Rugalmas technológia

Alfa Laval OptiLobe megbízható folyadékszállítást és kíméletes termékkezelést biztosít alacsony pulzálás, nyírás és zajszint mellett. A függőleges vagy vízszintes bemeneti és kimeneti nyílások által biztosított univerzális beépíthetőség nagyon egyszerűvé teszi a telepítést, és növeli a gyártás rugalmasságát.

Az új szivattyúmodellek bevezetésével az Alfa Laval OptiLobe forgódugattyús szivattyúk termékkínálata összesen 10 modellt és öt méretet (10, 20, 30, 40 és 50) foglal magában. Mind a 10 szivattyúmodell költséghatékony módon működik 8 bar nyomáskülönbség mellett.

Az opcionális melegítő/hűtő homlokoldali fedelek már a teljes Alfa Laval OptiLobe forgódugattyús szivattyúsorozathoz elérhetők. A homlokoldali fedelek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kiaknázzák a szivattyú minőségéből és költséghatékonyságából fakadó előnyöket azokban a folyamatokban, amelyekben követelmény a 8 bar nyomáskülönbség mellett szállított alacsony vagy magas folyadékáram. Ez az opció kiváló választás azokhoz a folyamatokhoz, amelyekben a termékek alacsony hőmérsékleten megdermednek - például cukros oldatok, vaj és margarinok, lekvárok, testvajak, gélek, testápoló termékek és még több más termék esetében. További előnyt jelent, hogy a meglévő szivattyúk is egyszerűen korszerűsíthetők az utólag is felszerelhető fedelekkel.

Szerviz és megbízhatóság

A robusztus hajtómű-konstrukciónak köszönhetően az Alfa Laval OptiLobe egyszerűen és megbízhatóan működik. Az önbeálló, elölről szerelhető tömítések könnyen beilleszthetők és karbantarthatók; és a javítás vagy a vizsgálatok elvégzéséhez nem kell eltávolítani a rotorházat. Az alkatrészek magas tűrései biztosítják a csereszabatosságot, ezért nincs szükség jelölések alkalmazására vagy a szivattyú újraszabályozására. Ez csökkenti a karbantartási költségeket és az állásidőt, ezáltal optimalizálja a rendelkezésre állást. Továbbá egyszerűsíti a karbantartást, optimalizálja az alkatrészkészleteket és jelentősen csökkenti az általános karbantartási költségeket.

 A széles szivattyúválaszték része

Az Alfa Laval kínálatában a higiénikus szivattyútechnológiák teljes skálája megtalálható annak érdekében, hogy a választék megfeleljen a termékminőségre, a folyamathatékonyságra, valamint az egyszerű karbantartásra és szervizre vonatkozó vevői igényeknek. A higiénikus alkalmazásokhoz kifejlesztett átfogó szivattyúválaszték kiválóan alkalmazható a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, az otthon- és szépségápolás, a biotechnológia, valamint a gyógyszeripar területén. A vállalat forgódugattyús szivattyúkínálatába tartozó Alfa Laval OptiLobe egy gondosan megtervezett berendezés, amely optimális folyamatteljesítményt, megbízható működést és kimagasló energiahatékonyságot biztosít a magas követelményeket támasztó alkalmazásokban. Alfa Laval OptiLobe forgódugattyús szivattyúk kiváló választást jelentenek a kíméletes termékkezelést és egyszerű karbantartást igénylő általános alkalmazásokhoz. 

További információért látogasson el az Alfa Laval OptiLobe forgódugattyús szivattyút bemutató weboldalra. Az Alfa Laval forgódugattyús szivattyúválaszték kiegészíti az Alfa Laval pozitív térfogatkiszorítású szivattyúk teljes sorozatát, amelybe a kerületi dugattyús szivattyúk és az ikerorsós csavarszivattyú-technológiák is beletartoznak. Ez lehetővé teszi az Alfa Laval számára, hogy minden esetben optimális megoldást biztosítson az adott alkalmazáshoz.

 

Címkék

Továbbiak
Optilobe rotary lobe pump

Bővebben a termékről

Kapcsolódó tartalom: