FAME biodízel előkezelő rendszerek

A fenntarthatósággal kapcsolatos aggályok miatt a növényi és állati zsírokból és olajokból előállított bioüzemanyagok iránti kereslet évről évre nő. A hatékony előkezelő rendszerek kulcsfontosságúak a bioüzemanyagok megbízható előállításához. Az Alfa Laval világszerte vezető partnere a bioüzemanyag gyártóknak és több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a nyersanyagok előkezelési folyamataiban. Teljes vonalakat tudunk biztosítani a biodízelgyártáshoz kapcsolódó előkezeléshez.

FAME Biodiesel pre-treatment systems

Megbízható előkezelő rendszerek, megbízható downstream FAME gyártáshoz

  • Bioüzemanyag előkezelő vonalak komplett kínálata, amely minőségi, megbízható berendezéseken alapul.
  • Szakmai tanácsadás vezető szakértőktől, beleértve az enzimatikus feldolgozást is, a biodízel előkezelési technológia megtervezéséhez
  • Alacsony energiafogyasztás.
  • Valóban globális szervizhálózat átfogó kínálattal, a biodízelgyártó berendezések teljes életciklusa alatt.
  • A foszfor és a szabad zsírsavak mélyreható eltávolítása a legmagasabb biodízel minőség és a minimális katalizátor fogyasztás érdekében.

A biodízel előkezelése biztosítja az alapanyagot a downstream zsírsav-metilészter (FAME) biodízel egység számára. Az átészterezési reakcióhoz használt FAME katalizátorok metilát típusúak, amelyek szabad zsírsavakkal érintkezve katalitikusan semleges szappant képeznek. Ezért szükséges a jellemzően 0,1-0,2 tömegszázalékos tartományban lévő szabad zsírsavak minimalizálása. A biodízelgyártás előkezelési folyamata leggyakrabban egy semlegesítő szakaszból áll, amely szójaolaj esetében kiegészíthető enzimatikus nyálkátlanítással, vagy alternatívaként egy gőz sztripperrel a szabad zsírsavak fizikai eltávolítására. Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy megtudja, hogyan tudjuk támogatni az Ön üzemét.

 

Kérjen árajánlatot

Typical FAME biodiesel pre treatment process

Hogyan működik

Szükséges lehet egy előtisztítási szakasz, az olajban lévő finom szilárd részecskék eltávolítására, az olaj kémiai vagy fizikai finomítási eljárását megelőzően. A fizikai finomítás során a foszfortartalmú vegyületeket (nyálkák) egy nyálkátlanító rendszerben eltávolítják az olajból, majd ezt követően a nyersanyagot átmossák a foszfor, a szappanok és egyéb szennyeződések eltávolítása érdekében.

Az előkezelési folyamat következő lépése a zsírsavak eltávolítása savtalanítással, annak érdekében, hogy az előkezelt olajban a szabad zsírsavak a kívánt mennyiségben legyenek. A zsírsavak a fizikai finomítás melléktermékei, amelyeket vagy el lehet adni, vagy savkatalizált észterezéssel (pl. kénsavval katalizátorként) biodízellé alakítani.

 

 

 

Az enzimek használata, különösen a szójaolaj feldolgozásakor, pozitívan hat a foszfortartalom csökkentésére, és csökkenti az előkezelés során az olajveszteséget, ami jobb minőségű előkezelt olajat és nagyobb hozamot jelent.

A kémiai finomítás során a szabad zsírsavakat, a foszfort és más szennyeződéseket nátronlúg hozzáadásával távolítják el, ami szappancsapadékot képez. Ezt követően a szappancsapadékot két lépésben, magasfordulatú szeparátor alkalmazásával távolítják el, ahol is az utolsó lépés a vizes átmosás.

Az autóknak nincs szükségük vitaminokra, az embereknek van.

Tudta, hogy az Alfa Laval megoldást kínál a nagy értékű E-vitamin és más tápanyagok kivonására növényi olajokból? Az Alfa Laval TocoBoost a dezodoráló rendszereink kiegészítő eleme, amely lehetővé teszi a finomítók számára, hogy hatékonyan vonják ki a tápanyagokat a szója-, pálma- és egyéb növényi olajokból. Ne hagyja, hogy ezek az értékes vegyületek kárba vesszenek, és ne hagyja ki a lehetőséget, hogy új, jövedelmező bevételi forrásokat teremtsen az üzem számára. Nézze meg a videót, hogy többet megtudjon.

Iparágak és alkalmazások

Termékek