Biodízel előállítás

A biodízel növényi olajokból, sárga zsírból, használt főzőolajakból és állati zsiradékokból származó megújuló üzemanyag. Az Alfa Laval standardizált megoldásokat kínál a kisvolumenű biodízelgyártáshoz, illetve egyedi megoldásokat a nagyvolumenű ipari gyártáshoz. Az Alfa Laval speciális megoldásokat fejlesztett ki a biodízelgyártáshoz, amelyek ötvözik a kiváló teljesítményt, a nagy hozamot és alacsony fogyasztásokat, miközben az energiamegtakarításra helyezik a hangsúlyt.

Biodiesel production 640x360

Az Alfa Laval átfogó termékkínálata komplett termikus és szeparálási megoldásokat kínál előkezeléshez, átészterezéshez, mosáshoz, szárításhoz, metanol kinyeréshez és glicerintisztításhoz.

Előkezelés

Az Alfa Laval generációk óta segíti a vevőket az étkezési zsírok és olajok iparában a folyamataik optimalizálásában. Alfa Laval lemezes hőcserélők, nagysebességű szeparátorok és keverők használatosak a kezdeti fázisban, amikor eltávolítják a szennyeződéseket a növényi olaj alapanyagból.

Átészterezés

Alfa Laval nagysebességű szeparátorok távolítják el a glicerint a biodízelből. Ezek a szeparátorok eltávolítják a szennyeződéseket és az egyéb olyan káros anyagokat is, amelyek ronthatják a biodízel minőségét. Kompakt Alfa Laval hőcserélők segítik optimalizálni a feldolgozási hozamokat és az energiafogyasztást.

Mosás és szárítás

A kompakt Alfa Laval tömített, félig hegesztett és teljesen hegesztett lemezes hőcserélők ideálisan használhatók a biodízel tisztításban. Statikus keverőink megfelelő mosási hatást biztosítanak. A nagysebességű szeparátorok hatékony vízeltávolítást biztosítanak egy vagy két szakaszban, az Alfa Laval dekanter centrifugák pedig nagy szilárdanyag-tartalmú sűrítményeket kezelnek a sók kiválasztásával.

Metanol-kinyerés és glicerintisztítás

A glicerin a biodízelgyártás átészterezési folyamata alatt keletkező mellékterméke. A glicerin melléktermékből származó többlet metanol melegítő és kondenzáló berendezések kombinációjával nyerhető ki.

Az Alfa Laval lemezes hőcserélőkben a teljesen ellenáramú áramlási útvonal nagy előnyöket kínál, alacsonyabb metanol hőmérsékleteket eredményezve, ami viszont több metanol kinyerését eredményezi.

Az Alfa Laval Compabloc lemezes hőcserélők és AlfaVap bepárlók kombinációja rendkívül hatékony az újraforralási műveletekhez. Kompaktságuk és kis súlyúk alacsonyabb telepítési költségeket és karbantartási előnyöket biztosít.

A glicerin különböző módszerekkel tisztítható attól függően, hogy mire használják a továbbiakban. Az Alfa Laval lemezes bepárlók lehetővé teszik a glicerin koncentrálását 90%-os szilárdanyag-tartalomig, ugyanakkor kevesebb gőzt használnak. A moduláris kialakításnak köszönhetően az AlfaVap bepárlók megkönnyítik a kapacitás bővítését a későbbi igényeknek megfelelően.