Zsír és olaj bioüzemanyag előállításra

A növényekből és állatokból származó zsírok és olajok finomításában szerzett több évtizedes tapasztalatával az Alfa Laval a piac legszélesebb technológiai kínálatával rendelkezik a bioüzemanyag előállításhoz kapcsolódó műveletek műszaki és kereskedelmi fenntarthatóságának fokozására. Feldolgozóvonalainkat mindig a helyi piacának igényekhez és körülményekhez optimalizáljuk. Így biztosítjuk, hogy Ön a tökéletes megoldást kapja a legmegbízhatóbb - és legjövedelmezőbb - feldolgozási teljesítményhez.

Processing of fats and oils in biofuel production

Első a bioüzemanyag feldolgozásban

  • Teljes körű megoldások a FAME biodízel- és HVO-gyártás előkezelési lépéseihez
  • Konfigurálhatóság számos alapanyaghoz, a legnagyobb feldolgozási rugalmasság biztosítása érdekében
  • Vezető iparági szakértők tanácsadása, hogy segítsenek Önnek megtervezni és optimalizálni a technológiai vonalát.
  • Valóban globális szervizhálózat, amely átfogó kínálattal rendelkezik, és amely a berendezés teljes életciklusát lefedi.
  • Folyamatos fejlesztések a termékminőség, az energiahatékonyság és a fenntarthatóság javítása érdekében, az Ön működési költségeinek csökkentése mellet

A FAME biodízel és HVO előállításához évente 45 millió tonna növényi olajat és állati zsírt használnak fel. Ebből 35 millió tonna pálma-, szója- és repceolajból áll. További 5-6 millió tonna alapanyag különböző hulladékáramokból, például használt étolajokból származik. A fennmaradó rész főként faggyúból áll, ez utóbbinak a felhasználása növekszik, különösen a HVO típusú megújuló üzemanyagok esetében.

Bizonyos esetekben a zsírok és olajok a zsírsav- és szennyezőanyag-szintek beállítása után közvetlenül elégethetők villamos energia és hő előállítása céljából. A dízel- és sugárhajtóművekben való felhasználáshoz azonban a bioüzemanyagoknak meg kell felelniük az ilyen üzemanyagokra vonatkozó szigorú követelményeknek, ami átészterezési vagy hidrogénezési eljárást igényel. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, hogy megtudja, hogyan tudjuk támogatni az Ön üzemét.

 

Kérjen árajánlatot

Teljes körű megoldások az Ön egyedi követelményeinek megfelelően

Az Alfa Laval előkezelő vonalakat általában többféle alapanyaghoz konfigurálják, hogy a feldolgozási lehetőségek széles skáláját tegyék lehetővé. Technológiáink így alkalmasak a downstream bioüzemanyag gyártási folyamathoz. A fő előkezelési lépések, amelyek a követelményektől függően különböző módon kombinálhatóak a kémiai vagy fizikai finomításhoz, a következők:

  • Lúgos semlegesítés a szabad zsírsavak, mint szappanok eltávolítására
  • Savas nyálkátlanítás, amely egyes olajok esetében enzimekkel fokozható
  • Adszorpció (derítés) a HVO bioüzemanyagokhoz történő zsír- és olajfeldolgozás esetében.
  • Savtalanítás, a zsírsavak eltávolítása gőzzel, vákuum alatt történő sztrippeléssel.
  • Klorid- és polietilén-csökkentő technológiai lépések, ahogyan az néhány HVO-alapanyag esetében szükséges

Mindig az Ön egyedi igényeinek megfelelően igazítjuk az egyes technológiai vonalakat. Ez azt jelenti, hogy a megoldás megtervezésekor számos tényezőt figyelembe veszünk, többek között: az alapanyagok típusát és minőségét, a segédenergiákat (például áram, gőz, technológiai víz), a szennyvízre vonatkozó előírásokat, a rendelkezésre álló területet, valamint az alkalmazandó előírásokat és szabványokat. Az új vonalat a bővítések megkönnyítése érdekében előkészíthetjük jövőbeli fejlesztésekre is.

Kifejezetten a HVO előkezelésben bizonyos típusú alapanyagok esetében további technológiai lépések fontosak lehetnek. Ezek közé tartozhat a kloridok eltávolítása (korróziómegelőzés) vagy a polietilén nyomainak eltávolítása (bizonyos állati hulladékzsírok esetében, hogy megelőzzék az utólagos szennyeződést). Az ilyen előkezelési lépésekkel kapcsolatos további részletekért lépjen kapcsolatba velünk.

Total solutions to meet your individual requirements
.

FAME biodiesel pre-treatment systems.jpg

FAME biodízel előkezelő rendszerek

Az Alfa Laval világszerte a biodízelgyártók vezető partnere, és a bioüzemanyag gyártásban használt zsírok és olajok előkezeléséhez széles körű megoldásokat kínál.


Tudjon meg többet biodízel előkezelési megoldásainkról

3xoil.gif

HVO előkezelő rendszerek

Az Alfa Laval HVO előkezelő rendszerei lehetővé teszik a gyártók számára, számos zsír és olaj használatát, biztosítva, hogy az alapanyag mentes legyen a szennyeződésektől és kiegyensúlyozott szabad zsírsavtartalommal rendelkezzen.


Tudjon meg többet HVO előkezelő megoldásainkról

Fat and oil processing

Finomítási megoldások étolajhoz

Az Alfa Laval finomítási megoldások széles választékát kínálja minden típusú étolajhoz. Nézze meg, hogyan biztosíthatja innovatív megoldásainkkal a magas termékminőséget és hozamot, valamint a minimális termékveszteséget és az alacsony segédenergia fogyasztást.


Tudjon meg többet az étolaj finomításról

 

Megújuló üzemanyagok előállítása

Tudja meg, hogyan segíthetnek az intelligens megoldások a fenntarthatóság és a nyereségesség javításában a megújuló dízelüzemanyagot előállító üzemekben.

.