DuraCirc® Aseptic

Az Alfa Laval DuraCirc® Aseptic egy forradalmian új forgódugattyús szivattyú aszeptikus alkalmazásokhoz. A tartósság, a megbízhatóság, a nagy hatékonyság és a kiváló higiénikus teljesítmény tökéletes egységét nyújtja. A DuraCirc® Aseptic széles tömegáram és nyomás kapacitástartományban üzemeltehető, emellett könnyen karbantartható. Így biztosítja a folyamatok megbízható működését.

DuraCirc Aseptic Version Pump Angle 640x360

Nincs több kompromisszum: Kategóriájában a legjobb ajánlat. Kiváló teljesítmény, kiváló higiénia könnyű karbantartás - ugyanabban a szivattyúban.

 • Nagy volumetrikus hatásfokra optimalizált, költséghatékony szivattyú kiválasztást és magas termékminőséget biztosítva.
 • Higiénikus kialakítása megfelel a globális szabványoknak, beleértve az EHEDG és a 3-A szabványt is.
 • Megbízható, tartós működés az ellenálló, robusztus, nagy teherbírású, teljesen rozsdamentes acélszerkezetnek köszönhetően.
 • Könnyen karbantartható a teljesen cserélhető pótalkatrészekkel.
 • Valóban aszeptikus, mivel gőzgátat tud képezni a termék közeg és a külső légkör közötti valamennyi felületen.

A szivattyúk teljesítménye, higiénikus kialakítása és könnyű szervizelhetősége alapvető fontosságú a higiénikus folyamatok szempontjából. Az Alfa Laval DuraCirc® Aseptic forgódugattyús szivattyú (CPP) biztosítja a nagy térfogati hatékonyságot, az EHEDG és 3-A megfelelőséget, valamint a gyors és egyszerű szervizelhetőséget. A DuraCirc® Aseptic-et a tejipari, élelmiszeripari és italgyártási folyamatok aszeptikus technológiai alkalmazásaira terveztük, elsősorban olyan csomagolásokhoz, amelyeknél hosszabb eltarthatósági időre van szükség.

A költséghatékony szivattyúválasztás érdekében a szivattyúk ötféle modellje kapható, amelyek akár 103 m3/h (453 gpm) tömegáramot és 25 bar (363 psi) üzemi nyomást képesek kezelni.

A könnyű és gyors szervizelhetőséget olyan felhasználóbarát jellemzők biztosítják, mint a valóban elölről behelyezhető egyszeres tömítés, a tartós csapágyazás, a pótlást nem igénylő, hosszú élettartamú hajtómű-kenőanyag és a külső alátétezés.

DuraCirc_Performance_medium.jpg

Tartósságra, megbízhatóságra és hatékonyságra tervezve, hogy kiterjessze a teljesítmény határait.

 

Kimagasló teljesítmény

A DuraCirc® Aseptic szivattyú a szoros szivattyúfej-hézagoknak köszönhetően maximalizálja a volumetrikus hatásfokot és a folyamat hozamát. Az öt kapható modell széles teljesítménytartományt fed le, akár 103 m3/óra (453 gpm) tömegáramot és akár 25 bar (363 psi) üzemi nyomást kezelve. Ez megkönnyíti a szivattyú optimális méretezését és kiválasztását, ezáltal csökkenti a tőkeköltségeket és növeli a folyamat rugalmasságát.

 

A robusztus, megbízható kialakításon alapuló DuraCirc® Aseptic jellemzői a következők:

 • Fejlett port- és szivattyúfej geometria, amely nagyon alacsony NPSHr jellemzőt biztosít. Ez jelentősen csökkenti a kavitációs kockázatot, és fenntartja a szivattyú és a közeg integritását, miközben növeli a folyamat rugalmasságát a kihívást jelentő alkalmazásokban.
 • Hosszú élettartamú, nagy teherbírású csapágyak hordozzák a szilárd, rozsdamentes acél fogaskerékházban elhelyezett merev tengelyeket. Ez csökkenti a tengely mozgását és lehetővé teszi a kis szivattyúfej-hézagot. Ez minimálisra csökkenti a szivattyúfej érintkezését és biztosítja a folyamat hasznos üzemidejét.
 • Moduláris tömítéskialakítás, amely a folyamat körülményeinek változása esetén leegyszerűsíti a tömítések váltását anélkül, hogy szükség lenne átalakításra.
 • Az opcionálisan választhatö DuraCirc® Uni-Fit port csatlakozó lehetővé teszi a meglévő Alfa Laval, vagy más márkájú forgódugattyús szivattyúk egyszerű, közvetlen cseréjét anélkül, hogy a meglévő technológiai rendszerekben a csővezetékeket módosítani kellene.


DuraCirc_Hygeine_medium.jpg

Megfelel az iparágban előírt higiénikus követelményeknek, ezzel biztosítva a folyamatok integritását és a végtermék minőségét.

 

Kiváló higiénia

A teljesen rozsdamentes acélból készült DuraCirc® Aseptic megfelel a higiénikus kialakításra vonatkozó globális szabványoknak, beleértve az EHEDG és a 3-A szabványt is. Sok más forgódugattyús szivattyúmárkával ellentétben a DuraCirc® Aseptic kiváló tisztíthatóságot és magas volumetrikus hatásfokot biztosít.

 

A szennyeződés kockázatát csökkentő jellemzők közé tartoznak:

 • Alakos, terméknedvesített elasztomerek, amelyek FDA-kompatibilisek és meghatározott tömörítéssel rendelkeznek, ezáltal kiküszöbölik a repedéseket és holttereket.
 • Robusztus fogaskerék ház optimálisan elhelyezett nagy teherbírású csapágyakkal, amelyek nagy átmérőjű tengelyeket hordoznak. Ezek minimalizálják a szivattyúfej érintkezést, ezáltal csökkentve a közegszennyeződés kockázatát.
 • Teljesen rozsdamentes acélszerkezet, amely alkalmas higiénikus öblítésre, így biztosítva a nagyobb tisztaságot.
 • Hosszú élettartamú, FDA-kompatibilis hajtómű kenőanyag
 • Képes gőzgátat képezni a közeg és a légkör közötti felületen, beleértve az elülső burkolatot, a portokat és a mechanikus tömítéseket is.

DuraCric_Service_medium.jpg

Az innovatív kialakításnak köszönhetően gyorsabban és könnyebben szervizelhető, ezzel növelve a hasznos üzemidőt.

 

Egyszerűbb szervizelés

Növelje a folyamat üzemidejét, és tegye gyorsabbá és egyszerűbbé a szervizelést az innovatív DuraCirc® Aseptic által biztosított jellemzőkkel. Végezze el gyorsan és egyszerűen a szokásos karbantartásokat, anélkül, hogy szükség lenne a hajtómű szétszerelésére, az alkatrészek átalakítására vagy a szivattyú komplex újraépítésére.

 

A jellemzők közé tartoznak:

 • Egy valóban elölről behelyezhető, önbeálló, egyszeres mechanikus tömítés, amely gyorsan cserélhető anélkül, hogy a szivattyút ki kellene emelni a folyamatból.
 • A járókerekek vagy a rotorház gyorsan és egyszerűen cserélhetők abban a valószínűtlen esetben, ha a csere egyáltalán szükségessé válik.
 • Könnyen hozzáférhető külső alátét a rotorházon kívül, nem pedig a hajtóművön belül.
 • Teljesen cserélhető pótalkatrészek.
 • Hosszú élettartamú csapágyak, amelyek több tízezer órányi üzemidőt biztosítanak.
 • Egyetlen, hosszú élettartamú, FDA által jóváhagyott hajtóműolaj, meghosszabbított, 3000 órás csereintervallummal.

.

DuraCirc® Aseptic brosúra

Fedezze fel, hogyan biztosít a DuraCirc® Aseptic kiemelkedő teljesítményt, kiváló higiéniát és egyszerűbb szervizelést.

Duracirc circumferential piston pump brochure
.

Egyszerű állapotfelügyelet higiénikus szivattyúkhoz

Az Alfa Laval CM felügyeli a forgó berendezések, például a szivattyúk üzemi állapotát.

Analytics Monitor

Hogyan működik

.

A DuraCirc® Asepticnek két járókereke van, amelyek egy rotorháznak is nevezett szivattyúkamrában helyezkednek el, egy-egy merev tengelyen. A két járókerék időzítése a házban lévő időzítő fogaskerekeken keresztül történik, ami az alátétekkel együtt biztosítja, hogy a járókerék és a rotorház nem érintkezik egymással. A járókerék/tengely meghajtás jellemzően villanymotorral történik. 

A szivattyúkamrában lévő szoros futási hézag miatt a járókerekek forgása folyamatosan részleges vákuumot hoz létre a szivattyú szívó portcsatlakozójánál. Ez lokális nyomásesést eredményez, amely lehetővé teszi a folyadék beáramlását a szivattyúba. A folyadékot ezután a járókerék lapátok a csatornában szállítják; a járókerék lapátok egymásba kapcsolódása során keletkező nyomás tolja ki a folyadékot a szivattyú leeresztő nyílásán.

 

DuraCirc circumferential piston pump exploded cut away
.

360°-os szerviz- és karbantartási videók

Hogyan kell kicserélni az egyszeres tömítés szervizkitet
Hogyan kell kicserélni az öblített tömítés szervizkitet
Hogyan kell kicserélni a kettős tömítés szervizkitet
Hogyan kell kicserélni az O-gyűrűs tömítéskészletet
Hogyan kell kicserélni az öblített O-gyűrűs tömítéskészletet
A nedves szakasz elasztomer készlet cseréje

Hogyan kell szétszerelni és összeszerelni a nedves szakaszt

 

Ez is érdekelheti...

SRU

Sima, alacsony nyíró képességű működése révén az SRU az Alfa Laval piskótaszivattyú kínálatának alappillére. Érzékeny folyadékok kíméletes kezelésére alkalmazzák a tejiparban, az élelmiszeriparban, az italgyártásban, a biotechnológiában és a gyógyszeriparban.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

OptiLobe

Az Alfa Laval OptiLobe piskótaszivattyúk költséghatékony alternatívák a kíméletes termékkezelést és könnyű szervizelhetőséget igénylő általános alkalmazásokhoz.

Optilobe rotary lobe pump

TwinScrew

A rugalmasságra tervezett Alfa Laval Twin Screw szivattyú robusztus, megbízható alapra épül, amely megfelel a szigorú higiénikus előírásoknak. Alkalmas termékszállításra és CIP-tisztításra is.

Twin Screw Pump
.

Termékkatalógus

Az Alfa Laval "Close at hand" higiénikus termékkatalógusa tartalmaz termék adatlapokat, teljesítmény görbéket, animáció linkeket, brosúrákat és rendeléshez kapcsolódó árlistákat.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

"Food Logic"

Az Alfa Laval higiénikus berendezései lépést tartanak az élelmiszeripari trendekkel. A kiváló teljesítményt és a kíméletes termékkezelést ötvözik az érzékeny összetevők megóvása érdekében. Emellett a következő négy fő kihívásra kínálnak megoldást; élelmiszer-termékek biztosítása a fogyasztók számára versenyképes áron, a nyersanyagok lehető legjobb felhasználása, a hulladék és a kibocsátás csökkentése, valamint biztonságos és higiénikus élelmiszer-termékek szállítása.

food logic 640x360

CAD portál

Töltse le termékeink modelljeit Neutral vagy Native CAD formátumban. Lehetőség van 3D PDF file-ok letöltésére is.

 CAD portál megtekintése 

.

Szakcikkek (angol nyelven)