Koltek szelepek

Az MH zárószelep a nagy részecskeméretű vagy magas viszkozitású termékeket feldolgozó, illetve a nyomásveszteség minimalizálására szigorú követelményeket támasztó alkalmazások esetén használható.

阿法拉伐节流阀-Alfa Laval Throttle Valve

Alkalmazás

A manuálisan vagy pneumatikusan működtetett MH Koltek szelepeket az élelmiszeriparban, a vegyiparban, a gyógyszeriparban és az egyéb, magas higiéniai követelményekkel rendelkező iparágakban való használatra tervezték.

Standard kivitel

A szelep egy belső hengeres furattal rendelkező merev szeleptestből, és kettő vagy három csőcsatlakozásból áll. A két fedőlemez vezetőgyűrűiben fordul el a belső tengely, amely megtámasztja és pozícionálja a záróelemet.

A tengely elforgatásához rozsdamentes acél kar vagy működtetőegység áll rendelkezésre.

A működtetőegység egy hengerrendszerből és egy vagy két fődugattyúból áll, amelyek a szeleptengely fogaskerekét elfordító fogasléccel kapcsolódnak össze. A rendszer érzéketlen a szelepben fellépő nyomáslökésekre.

A szelep alapkivitelben hegeszthető csonkkal ellátott.

Termékelőnyök

  • Higiénikus kivitel
  • Standard kivitel
  • Alkalmazható az élelmiszer-, vegy- és gyógyszeriparban

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Koltek with handle

MH52

Hogyan működik

Működési elv

A PTFE záróelem kézikarral vagy működtetőegységgel működtethető. A rugórendszer a záróelemet a szeleptest belső hengeres felületéhez nyomja, ezzel biztosítva a szoros záródást.
A szelephelyzet távolról történő vezérlésének kijelzésére a levegő működtetésű szelep felszerelhető a ThinkTop® egységgel, vagy egy oldalsó kijelzőegységgel.

A kézzel működtetett szelep felszerelhető oldalsó kijelzőegységekkel (LKLA működtetőegységhez használt). A szelep működtetőegysége két változatban készül: egyszeres vagy kettős működtetésű. Az egyszeres működtetésű aktuátor egy fődugattyúval, míg a kettős működtetésű aktuátor két fődugattyúval működik.

Koltek How it works

Egyszeres működtetésű aktuátor