Unique RV-P

A Unique RV-P szabályozószelep a precíziós áramlások biztonságos és hatékony ellenőrzésére és szabályozására szolgál a tej- és élelmiszeriparban, az italgyártásban, valamint a gyógyszeriparban.

unique rv-p regulating valve left side 640x360

Rendkívül pontos szelepáram-szabályozás

Az Alfa Laval kínálatában két szabályzószelep található: a Unique RV-P és az aszeptikus változat, a Unique RV-P Aseptic. Ezek az alaphelyzetben nyitott vagy alaphelyzetben zárt szabályozószelepek nagy pontossággal szabályozzák a tartályokban és az acélcső-rendszerekben a nyomást, az áramlást, a hőmérsékletet és a folyadékszintet.

Korszerű, higiénikus szelepkialakítás

A Unique RV-P szelepek ideálisak a pontosság ellenőrzését igénylő, nagy térfogatú higiénikus technológiai alkalmazásokhoz. Ezeken az önleeresztő szelepházzal rendelkező szelepeken feltüntethető a 3-A jelzés. A helyszíni sterilizálást (SIP) igénylő aszeptikus alkalmazásokhoz különösen alkalmas Unique RV-P szelepek PTFE membránokkal vannak ellátva, amelyek megakadályozzák, hogy a termék kívülről származó mikroorganizmusokkal és részecskékkel szennyeződjön.

Extrém szeleppontosság

A Unique RV-P beépített IP-konverterrel és integrált helyzetbeállító egységgel ellátott elektropneumatikus aktuátorral rendelkezik, amely hozzájárul a nagyobb működési pontossághoz és megbízhatósághoz. A Unique RV-P szelepek helyzetbeállító egysége a víz- és porállóság biztosítása érdekében IP66 besorolású.

Szabályozó szelepek Unique SSV modularitással

Mindkét Alfa Laval levegőműködtetésű szabályozó szelep azonos Unique SSV platformra épül, ezáltal összeépíthető az Alfa Laval együlékes szelepválasztékkal. A Unique RV-ST ideálisan alkalmazható a szabályozást igénylő standard feladatokhoz, például az adagoláshoz, a keveréshez, a méréshez és a töltéshez.

A szabályozásra vonatkozó igények növekedése esetén a Unique RV-P az optimális választás. A nagy pontosságú aktuátornak és helyzetbeállító egységnek köszönhetően ideálisan alkalmazható szabályozásra a kimagasló pontosságot igénylő alkalmazásokban. Az alkatrészek moduláris koncepciója lehetővé teszi a speciális Kv értékeknek megfelelően kiválasztott különböző szeleptányér-konfigurációkat. Az illesztett alsó tömítőelem a rugalmas Kv értékek érdekében cserélhető.

További információért kérjük, olvassa el dokumentációt.

Aszeptikus változat

Az Alfa Laval Unique RV-P aszeptikus változata a Unique RV-P Aseptic. Ez egy elektropneumatikus moduláló szelep, amely a működtetőegység integrált részeként egy IP-konvertert tartalmaz. A különböző teljesítményigények kielégítésére különböző Kv értékekkel és különböző kivitelű szeleptányérral áll rendelkezésre.

Az aszeptikus membrán hermetikus tömítést biztosít a légköri szennyeződések ellen, és teljes körű védelmet nyújt a mikroorganizmusokkal szemben a feldolgozás során. Ez a kialakítás lehetővé teszi az aszeptikus rendszerek nyomásának, áramlásának és hőmérsékletének aszeptikus ellenőrzését, valamint az aszeptikus tartályok folyadékszintjének szabályozását.

Az összes Alfa Laval szelephez hasonlóan, a kopás elleni védelem érdekében a Unique RV-P Aseptic működtetőegysége is kevés mozgó alkatrészt tartalmaz. A kompakt higiénikus kialakítás hozzájárul a csökkentett karbantartási igényhez, és szükség esetén gyors és egyszerű szétszerelést tesz lehetővé. További előny az is, hogy nem tartalmaz laza rugókat, amelyek a szelep kinyitásakor biztonsági kockázatot jelentenének. A membrán teljes mértékben moduláris a Unique SSV aszeptikus portfólió jól bevált membránjaival.

Alacsony karbantartási igény

Az összes Alfa Laval szelephez hasonlóan, a kopás elleni védelem érdekében a Unique RV-P működtetőegysége is kevés mozgó alkatrészt tartalmaz. A Unique SSV portfólióval való modularitás lehetővé teszi a karbantartási ütemtervek és a pótalkatrész-készletek optimalizálását az üzemben. A kompakt higiénikus kialakítás hozzájárul a csökkentett karbantartási igényhez, és szükség esetén gyors és egyszerű szétszerelést tesz lehetővé. További előny az is, hogy nem tartalmaz laza rugókat, amelyek a szelep kinyitásakor biztonsági kockázatot jelentenének.

Megfelel a legtöbb higiéniai szabványnak

Az Alfa Laval Unique RV-P szelepek megfelelnek a tej- és élelmiszeripar, az italgyártás, valamint a szépségápolási iparágak szinte minden követelményének. További információért kérjük, olvassa el dokumentációt.

 

Termékelőnyök

  • Nagyon pontos nyomás-, áramlás-, hőmérséklet- és folyadékszint szabályozás
  • Továbbfejlesztett higiénikus szelep kialakítás
  • Extrém szelep pontosság

Higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus

'Close at hand' higiénikus áramlástechnikai termékkatalógus - online verzió  

Találja meg a keresett Alfa Laval terméket

Hogyan működik

Kivitel

A Unique RV-P szelep egy tömítés nélküli szeleptestet, kúpos szabályozó szeleptányért, ajakos tömítést, fedelet és működtetőegységet tartalmaz. A fedéllel ellátott működtetőegység a szeleptestre rögzítőgyűrűvel van felszerelve.

A standard szelep alaphelyzetben nyitott (NO) standard aktuátorral rendelkezik. Kérésre alaphelyzetben zárt (NC) aktuátorral is szállítható.

Működési elv

Az Alfa Laval Unique RV-P szelepek egy beépített IP-konverterrel ellátott elektropneumatikus működtetőegységet tartalmaznak. Az IP-konverter pontosan és megbízhatóan alakítja át a vezérlőről érkező elektromos jeleket pneumatikus jelekre. Az érintésmentes mágneses érzékelőtechnológiával rendelkező aktuátor és a helyzetbeállító egység érzéketlen a rezgésre és a nyomáslökésre.

A pneumatikus jelek az erő-egyensúly elvén működő beépített helyzetbeállító egységhez kerülnek továbbításra. Ez biztosítja, hogy a működtetőegység dugattyújának helyzete egyenesen arányos legyen a bemeneti jellel. A jeltartomány és a nullpont egyedileg beállítható.

A standard mérőrugó kicserélésével a működtetőegység osztott üzemhez is használható.

Unique RV P IM